RÓZSAKERT
1 / 2 oldal • Megosztás
1 / 2 oldal • 1, 2
RÓZSAKERT |
Re: RÓZSAKERT |
Naomi and me
Így nézek ma ki!
senki nincs itthon. ez meglepő. ránéztem az órámra és látom, hogy már 10 óra is elmúlt. na szép megint nagyon sokáig aludtam, de nem baj mert legalább nem vagyok álmos. nem tudtam mit csináljak ma. annyihoz biztos nincsen kedvem, hogy itthon üljek egész nap.
bementem a konyhába megettem a reggeli müzlimet és kinyitottam apu reggeli újságját. megláttam benne egy hirdetést ami ír a rózsakertről. hát nem mondom, hogy egy álom kirándulásra indulok, de nem nézett ki rossznak, így úgy döntöttem, hogy neki látok és elkészülök egy rózsakerti kirándulásra. egészen kíváncsivá tett a kép amit az újságban mutattak és a leírás is igen megindító volt. nem hagyhatom ki főleg ha ennyi szabad időm van.
felmentem a szobámba elkészültem majd kerestem egy lenge ruhát amit kényelmesen hordhatok. találtam is egy fehér ruhát, amit jónak találtam és felvettem beültem a kocsimba és megnyomtam a gázt. Elindultam a kert felé és közben zenét hallgattam. Persze, hogy egy Lady Gaga szám ment, általában azt nyomatják mostanában a rádiók. Adtam rá egy kicsi hangot és énekelve vezettem a kert felé.
bementem a konyhába megettem a reggeli müzlimet és kinyitottam apu reggeli újságját. megláttam benne egy hirdetést ami ír a rózsakertről. hát nem mondom, hogy egy álom kirándulásra indulok, de nem nézett ki rossznak, így úgy döntöttem, hogy neki látok és elkészülök egy rózsakerti kirándulásra. egészen kíváncsivá tett a kép amit az újságban mutattak és a leírás is igen megindító volt. nem hagyhatom ki főleg ha ennyi szabad időm van.
felmentem a szobámba elkészültem majd kerestem egy lenge ruhát amit kényelmesen hordhatok. találtam is egy fehér ruhát, amit jónak találtam és felvettem beültem a kocsimba és megnyomtam a gázt. Elindultam a kert felé és közben zenét hallgattam. Persze, hogy egy Lady Gaga szám ment, általában azt nyomatják mostanában a rádiók. Adtam rá egy kicsi hangot és énekelve vezettem a kert felé.
Vendég
Vendég
You make me feel out of my element
Like I'm walking on broken glass
› To Kendall ‹
Rózsakert. Ahol egy magamfajta, már ha még egy ilyen ember létezik a földön mint én, a legeslegjobban érezheti magát az egész világon. Magassarkú cipőm a kezemben ringatózott, a talpamat csiklandozta a fű miközben két virágágyás között sétáltam végig a szökőkút felé.
Lépteimet sietősre fogtam amint egy elszáradt rózsa tüskéje finoman felsértette a talpamon a bőrt. Szerettem volna leülni. Körülnézés nélkül kezdtem el szökdécselni a szökőkút felé aminek a szélére leraktam a cipőimet 1-1 halk koppanással majd megemelve törtfehér színű szoknyámat átléptem a szökőkút csúszós peremét és bokáig süllyedtem a vízben. Hűvös volt, de nem kellemetlenül hideg.
Felemeltem a kezemet és forogtam egyet a tengelyem körül.
Annyara boldognak éreztem magamat és ehhez mire volt szükségem?
Egy jó meleg napra, egy szökőkútra, meg egy rózsakertre.
Igazán nem vádolhat engem meg azzal senki sem, hogy ilyen téren magasak az elvárásaim. Kijjebb sétáltam a szökőkút pereméig és leültem a szélére úgy, hogy a lábaim tovább hűsölhessenek, de a ruhámat ne áztassam el. Erre nagyon érzékeny voltam. Mondjuk ez a legtöbb lányra igaz.
Megigazítottam lófarokba kötött élénkpiros hajamat és hátradöntve fejemet, lehunyva a szememet élveztem a napot. Szombat volt. Az egyik kedvenc napom.. mondjuk én mindegyiket kifogás nélkül szerettem. Mindegyiket széppé lehetett tenni valahogyan.
Amikor már kellőképpen lezsibbadtak a lábaim a hűvös vízben kiemeltem a vízből és oldalra fordulva végignyújtóztam a szökőkút peremén. Nem sokan szoktak idejönni ezért nem is aggódtam amiatt, hogy másnak nem jut hely tőlem.
made by cupcakesss of Caution 2.0
Cat Valentine
GIRLS
❝♦ TITULUS : DITZY-BUBBLY
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 8
Kendall+Cat |
[dohtml]
Egyszerűen ott hagytam Gustavot a maga kis bajával . Már megint ordibál velük és nem ad szünetet . Szerinte mihaszna majmok vagyunk, pedig szerintem 2 album és 1 világ körüli turné után több tiszteletet kéne adnia . Mindig azzal jön, hogy ő milyen sok emberből csinált sztárt . Ez igaz, de van egy bökkenő benne ! Ez 20. századba volt ! Egyszerűen kiléptem a stúdióból, most itt állok a Rock Records előtt . 6 emelettel feljebb Gustavo szétordibálja a fejét, hogy mekkora egy mihaszna kutya vagyok . De nem érdekel, megint ő kiabált velem én, pedig kiálltam magamért . Visszafeleseltem neki, majd a kijárat felé vettem az irányt . Itt állók az utcán és nem tudom, hogy mit csináljak . Le kéne nyugodnom, amire a legjobb időtöltés a városnézés . Az egyik utcai árusnál vettem egy térképet és tovább sétáltam . Az első buszmegállónál felszálltam az arra haladó buszra, ami ma érdekes módon ingyenes volt. Persze ez nekem jól jött, mert nem volt nálam pénz . Egy fiatal lány mellé leültem, aki először nagyon megnézet engem . Elővettem a térképet a zsebemből, majd becsuktam a szememet és valahová rábökkentem . Amikor kinyitottam a szememet az ujjam a Beverly Hillsi rózsakertnél volt . Végülis ott még soha az éltembe nem voltam . Út közbe párszor a telefonom megcsörrent, vagy James, vagy Kelly hívott . De én kinyomtam, mert most nem érdekelt semmi más csak az, hogy egyedül legyek . Ha visszamegyek, biztosan kapni fogok a fiúktól, hogy ott hagytam őket a NAGYON ideges Gustavoval . A kívánt megállónál kiszálltam és egy 100 méter séta után a Rózsakert boltíves kapujánál álltam . Az egész park tele volt színesebb és színesebb rózsákkal . Igazából én nem az a fajta ember vagyok,aki ilyen helyekre jár . Amikor ott álltam a sok rózsa között nem tudtam ,hogy mit is fogok csinálni itt ,de a park másik végébe megláttam egy jó nagy szökőkutat . Gondoltam ebbe a forró időbe jó lenne megfürödni benne . Már teljesen megszoktam ezt a forró időjárást . Otthon a fagypont alatti hőmérséklet eléggé gyakori . Amikor már csak pár lépésre voltam a fürdő helytől észe vettem, hogy ott ül háttal nekem egy lány . Leültem mellé, de szerintem nem vett észre .
Hello! - köszöntem az ismeretlen lánynak – Jó a víz hőmérséklete?
[/dohtml]
To Cat
Egyszerűen ott hagytam Gustavot a maga kis bajával . Már megint ordibál velük és nem ad szünetet . Szerinte mihaszna majmok vagyunk, pedig szerintem 2 album és 1 világ körüli turné után több tiszteletet kéne adnia . Mindig azzal jön, hogy ő milyen sok emberből csinált sztárt . Ez igaz, de van egy bökkenő benne ! Ez 20. századba volt ! Egyszerűen kiléptem a stúdióból, most itt állok a Rock Records előtt . 6 emelettel feljebb Gustavo szétordibálja a fejét, hogy mekkora egy mihaszna kutya vagyok . De nem érdekel, megint ő kiabált velem én, pedig kiálltam magamért . Visszafeleseltem neki, majd a kijárat felé vettem az irányt . Itt állók az utcán és nem tudom, hogy mit csináljak . Le kéne nyugodnom, amire a legjobb időtöltés a városnézés . Az egyik utcai árusnál vettem egy térképet és tovább sétáltam . Az első buszmegállónál felszálltam az arra haladó buszra, ami ma érdekes módon ingyenes volt. Persze ez nekem jól jött, mert nem volt nálam pénz . Egy fiatal lány mellé leültem, aki először nagyon megnézet engem . Elővettem a térképet a zsebemből, majd becsuktam a szememet és valahová rábökkentem . Amikor kinyitottam a szememet az ujjam a Beverly Hillsi rózsakertnél volt . Végülis ott még soha az éltembe nem voltam . Út közbe párszor a telefonom megcsörrent, vagy James, vagy Kelly hívott . De én kinyomtam, mert most nem érdekelt semmi más csak az, hogy egyedül legyek . Ha visszamegyek, biztosan kapni fogok a fiúktól, hogy ott hagytam őket a NAGYON ideges Gustavoval . A kívánt megállónál kiszálltam és egy 100 méter séta után a Rózsakert boltíves kapujánál álltam . Az egész park tele volt színesebb és színesebb rózsákkal . Igazából én nem az a fajta ember vagyok,aki ilyen helyekre jár . Amikor ott álltam a sok rózsa között nem tudtam ,hogy mit is fogok csinálni itt ,de a park másik végébe megláttam egy jó nagy szökőkutat . Gondoltam ebbe a forró időbe jó lenne megfürödni benne . Már teljesen megszoktam ezt a forró időjárást . Otthon a fagypont alatti hőmérséklet eléggé gyakori . Amikor már csak pár lépésre voltam a fürdő helytől észe vettem, hogy ott ül háttal nekem egy lány . Leültem mellé, de szerintem nem vett észre .
Hello! - köszöntem az ismeretlen lánynak – Jó a víz hőmérséklete?
Kendall Knight
BOYS
❝♦ TITULUS : THE LEADER
❝♦ MUNKA, HOBBI : Munka:énekes , Hobbi: hokizás
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : Los Angeles → Palmwoods
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 17
› To Kendall ‹
A lágy szellő nem engedte túlhevülni a testemet. Hátradöntöttem a fejemet amitől a nyakam végiropogott én mg halkan felszisszentem a kellemes, enyhe fájdalomtól majd halkan felnevettem. A szökőkút fehér márvány elemei élénken ragyoktak a napsütésben. Eszembejutottak az otthoni dolgok, hogy mennyivel jobb most a nagymamámnál mint régen szüleimnél. Nem akartam többet senki árnyékában élni és mostmár nem is fogok. Ez felemelő érzés volt, ám az engem ért dolgok nem múlnak el nyomtalanul és ezzel én is teljes mértékben tisztában voltam.
A nagymamám volt mindigis a példaképem. Olyan akartam lenni mint Ő. Nona Valentine volt a családunk sztárja majd amikor én is elkezdtem énekelni ezt a címet rám ruházta át. Imádott zongorázni a mai napig és az első dalaimat Ő aszisztálta végig, Ő javított ki. 1 évnyi kemény munka után pedig azt vettük észre, hogy úgy éneklek mint Ő, úgy mozgok mint Ő... mármint amikor ő is ennyi idős volt. Elkezdtem rá hasonlítani. Amit persze egyikünk sem bánt, sőt egyenesen szórakoztatónak tartottuk.
A gondolataimból egy lágyan doromboló hang zökkentett ki Amihez egy nagykalapos cicaarcú fiút képzeltem el. A gondolattól elmosolyodtam és csak egy fél perc múlva esett le, hogy illene valamit reagálnom.
-Jajj ne haragudj. Szia!-hadartam gyorsan úgy , hogy még én sem értettem teljesen és elővillantottam a legszebb mosolyamat amit zavart állapotomban produkálni tudtam.
-Pont nagyon tökéletes!-válaszoltam meg a kérdését csiripelve, ahogy mindigis szoktam. Amint letámaszkodtam magam mellé a kezemmel az egyik pár cipőm egy halk csobbanással jeleztem, hogy kitúrtam a helyéről. Felsikantottam és gyorsan lenyúltam utána majd hangosan felnevettem.
-Bocsi , ne haragudj, kicsit szétszórt vagyok ma... ez nem az én napom...-mondtam egy mosollyal és megvontam a vállam. Nagyokat pislogtam az arcára.
-Cat vagyok. Cat Valentine..-mutatkoztam be, mert rájöttem, hogy ezt a szakaszt kihagytam és mivel leült mellém így gondolom nem fog hamarosan itthagyni ami természetesen nem probléma mert nem szerettem egyedül lenni.
Valahonnan ismerős volt az arca. 100000%-ig biztos voltam abban, hogy láttam már valahol , de az istenért nem akart eszembejutni, hogy mi a neve.
Mondjuk Én ezen már meg sem lepődök mert tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogyx a memóriám nem a legjobb, de azért reménykedtem benne, hogy nem fog megsértődni amiatt, hogy nem ismerem fel. Tapasztaltam már párszor, hogy egy két ember azért haragudott meg rám mert nem jutott eszembe a nevük és megkérdeztem.
Cat Valentine
GIRLS
Kendall+Cat |
[dohtml]
A végül észrevett az ismeretlen lány és köszönt is .A lány a cipőjét beleejtette a szökőkútba és egy mosollyal bocsánatot kért.
- Semmi baj, amúgy ezzel én is így vagyok ma!- mondtam és a lábamat belemártott a kellemesen hideg vízbe. Nem tudom, hogy mikor csináltam utoljára ilyet. Vagy mikor szöktem meg Gustavo elől. A lány be is mutatkozott, ami jól jött, mert legalább valaki körbe vezethet a kertbe. Remélem, hogy ő tudja, hogy mi a merre van itt. Felettébb érdekes neve volt, mégpedig Cat-nek hívják. Biztosan a szülei szeretik a macskákat vagy a rövid neveket. Aranyos kis kislány volt ez az Cat, olyan „HAPPY FOREVER” fajta. Most nekem pont egy ilyen boldog ember kell, hogy elfelejtsem egy időre az „idegbeteg” Gustavot .
- Engem Kendallnek hívnak, Kendall Knight - mutatkoztam be én is a legszebb mosolyommal. Cat ahogy meghallotta a nevemet a két nagy szeme tágra nyílt . Gondolom, ismeri a BTR-t és ezért csodálkozik ennyire. Én nem az a fajta „sztár” vagyok, aki úgy köszön minden ismeretlennek, hogy „Kendall Knight vagyok a Big Time Rush-ból. Ha ismeri a bandánkat, akkor úgyis rákérdez, ha pedig nem ismer az se baj!Igaz ,hogy a lábamat bele lógattam a vízbe ,de még így is nagyon melegem volt. Ezért egyszerűen ruhástól bele ugrottam. A víz alá merültem és ameddig csak bírtam lent maradtam ,de egy idő után elfogyott a levegőm és fel kellet jönnöm .Ez volt a napom egyik legjobb döntése . A víz teljesen lehűtött és már nem is volt melegem ,de nem is fáztam .Amikor körbe néztem észrevettem ,hogy Cat csurom víz. B****sz nem is gondoltam rá, amikor ugrottam. Szegényt, amikor beleugrottam a vízbe összefröcsköltem.
- Nem akartam bocsi! –kértem tőle bocsánatot és kiléptem a szökőkútból. Levettem a felső pólómat, mert csurom víz volt és így könnyebben szárad meg a kezembe van – Nagyon vizes vagy? –kérdeztem Catet ,aki eddig nem szólt semmit . Hogy kérdezhetek ilyet, ha rá nézz valaki ,már akkor észreveszi ,hogy tiszta víz. De én persze csak is egy ilyen értelmes kérdés tudtam feltenni. Két lány oda jött a szökőkút melletti padhoz és furán néztek minket. Biztosan nem gyakori erre felé, ha két ember csurom vizesen egy szökőkútnál áll. A nézésük egyre jobban idegesített, olyan kis súlyik voltak. Várj az egyik valahonnan nagyon ismerős. De honnan? Tudom már ,a szőke hajú az egyik ifjúsági magazin fotósa . A másik abba a pillanatba egy fényképezőt vett elő és úgy tett ,mintha a rózsákat fotózná ,pedig engem fotózott. Elkaptak a lesifotós, pedig Kelly szólt, hogy ha a városba leszek, figyeljek. Most pedig pár lépésnyire tőlünk itt volt egy. Nem tudtam, hogy mit csináljak maragyak itt, vagy fussak el.
-Cat, az a kettő lesi fotó, ha azt mondom, most rögtön fussunk!- mondtam és elordítottam magam, hogy”most” és villámsebesen elkezdtünk futni
[/dohtml]
To Cat
A végül észrevett az ismeretlen lány és köszönt is .A lány a cipőjét beleejtette a szökőkútba és egy mosollyal bocsánatot kért.
- Semmi baj, amúgy ezzel én is így vagyok ma!- mondtam és a lábamat belemártott a kellemesen hideg vízbe. Nem tudom, hogy mikor csináltam utoljára ilyet. Vagy mikor szöktem meg Gustavo elől. A lány be is mutatkozott, ami jól jött, mert legalább valaki körbe vezethet a kertbe. Remélem, hogy ő tudja, hogy mi a merre van itt. Felettébb érdekes neve volt, mégpedig Cat-nek hívják. Biztosan a szülei szeretik a macskákat vagy a rövid neveket. Aranyos kis kislány volt ez az Cat, olyan „HAPPY FOREVER” fajta. Most nekem pont egy ilyen boldog ember kell, hogy elfelejtsem egy időre az „idegbeteg” Gustavot .
- Engem Kendallnek hívnak, Kendall Knight - mutatkoztam be én is a legszebb mosolyommal. Cat ahogy meghallotta a nevemet a két nagy szeme tágra nyílt . Gondolom, ismeri a BTR-t és ezért csodálkozik ennyire. Én nem az a fajta „sztár” vagyok, aki úgy köszön minden ismeretlennek, hogy „Kendall Knight vagyok a Big Time Rush-ból. Ha ismeri a bandánkat, akkor úgyis rákérdez, ha pedig nem ismer az se baj!Igaz ,hogy a lábamat bele lógattam a vízbe ,de még így is nagyon melegem volt. Ezért egyszerűen ruhástól bele ugrottam. A víz alá merültem és ameddig csak bírtam lent maradtam ,de egy idő után elfogyott a levegőm és fel kellet jönnöm .Ez volt a napom egyik legjobb döntése . A víz teljesen lehűtött és már nem is volt melegem ,de nem is fáztam .Amikor körbe néztem észrevettem ,hogy Cat csurom víz. B****sz nem is gondoltam rá, amikor ugrottam. Szegényt, amikor beleugrottam a vízbe összefröcsköltem.
- Nem akartam bocsi! –kértem tőle bocsánatot és kiléptem a szökőkútból. Levettem a felső pólómat, mert csurom víz volt és így könnyebben szárad meg a kezembe van – Nagyon vizes vagy? –kérdeztem Catet ,aki eddig nem szólt semmit . Hogy kérdezhetek ilyet, ha rá nézz valaki ,már akkor észreveszi ,hogy tiszta víz. De én persze csak is egy ilyen értelmes kérdés tudtam feltenni. Két lány oda jött a szökőkút melletti padhoz és furán néztek minket. Biztosan nem gyakori erre felé, ha két ember csurom vizesen egy szökőkútnál áll. A nézésük egyre jobban idegesített, olyan kis súlyik voltak. Várj az egyik valahonnan nagyon ismerős. De honnan? Tudom már ,a szőke hajú az egyik ifjúsági magazin fotósa . A másik abba a pillanatba egy fényképezőt vett elő és úgy tett ,mintha a rózsákat fotózná ,pedig engem fotózott. Elkaptak a lesifotós, pedig Kelly szólt, hogy ha a városba leszek, figyeljek. Most pedig pár lépésnyire tőlünk itt volt egy. Nem tudtam, hogy mit csináljak maragyak itt, vagy fussak el.
-Cat, az a kettő lesi fotó, ha azt mondom, most rögtön fussunk!- mondtam és elordítottam magam, hogy”most” és villámsebesen elkezdtünk futni
Kendall Knight
BOYS
› To Kendall ‹
Örültem neki, hogy nem csak Én akartam kitörni a megszokott környezetemből. Jó érzéssel töltött el, hogy pont vele hozott össze a sors. Kendall Knight... Kendall Knight... Kendall Knight. Hatalmas vigyor terült el az arcomon amikor sikerült összekötnöm a nevét az arcával és a bandával akikért egyre többen vannak oda.
-Jujj de izgis. Annyi mindent olvastam már rólatok...-mondtam kicsit rápörögve a témára de természetesen nem akartam zaklatni. Több reakcióra időm sem volt mert hatalmasat csobbant a vízben aminek a hatósugarába még én is jócskán beleestem. Védekezően magam elé tettem kezeimet, hogy legalább az arcomat védjem és közben hangosan felnevettem.
-Nem is vagyok vizes... nekem ez a száraz állapotom..-nevettem tovább. Gondolom időközben Ő is rájött, hogy mennyire fölösleges volt a kérdése , de aranyosan adta elő magát. Igyekeztem nem belepirulni az előttem felvillanő meztelen férfi felsőtestnek így csak egy suta mosoly maradt az arcomon és lesütöttem a tekintetemet.
Leült mellém és volt pár percnyi csend köztünk. Mindketten szárítkoztunk.
A vízcseppek lassan gurultek le a bőrömön. Igazából még jól is esett.
Aztán arra figyeltem fel, hogy hirtelen nagyon ideges lett és megváltozott Kendall viselkedése. Arrafelé néztem amerre mondta. Remek. Gondolom már csak az hiányzik az életéből, hogy hírbehozzák velem, hogy a titokzatos kis barátnője vagyok, bár már szinte láttam magam előtt ahogy a címlapokon virítunk és a nevemet találgatják, hogy vajoooooon ki is lehetek. Megfogtam a cipőmet, hogy készenlétbe legyék és amikor felkáltott kiprödültem a szükőkítból és futni kezdem utána. Az adranalin bombaként robbant végig az ereimen a hirtelen izgatottságtól és amikor izgatott vagyok nevetek. Nem bírtam befogni a számat, nevetve viszont alig bírtam futni így muszáj voltam belekapaszkodni Kendall alkarjába, hogy bírjam vele tartani a tempót. A fiú viszont jóval magasabb volt nálam így a lábai is hosszabbak voltak így pár lépés után úgy lihegtem mintha már órák óta hajszolnának. Beértünk a kert sövényes részébe. Fél éve nagyon sok időt töltöttem itt.
-Erre...-mondtam futás közbe berántva két bokor közé. Nem igazán volt ez a rész átjárónak szánva csak az emberek nagy része használta. Az egyik ág végigsértette a vállamat, de most még túlságosan pörögtem ahhoz, hogy ezt fel is fogjam. Még futottunk egy kicsit majd amikor már tényleg alig kaptam levegőt elengedtem az alkarját és megálltam kicsit kifújni magamat.
-Engem azt hiszem nem ilyen távra terveztek...-mondtam lihegve de már nevetve.
Cat Valentine
GIRLS
Kendall+Cat |
[dohtml]
Amennyire gyorsan csak tudtam futottam! A stúdióba mit fogok ezért kapni? Már látom is, ahogy a magazin az előbbi jelenetet kifejti. „Kendall Knight és egy ismeretlen lány a forró időbe együtt úsznak a Rózsa kerti szökőkútba. Vajon mi van köztük, és ami a legfontosabb kérdés ki ez a lány?” Én egyáltalán nem akartam ebbe belekeverni Cat-et. Igaz nem rég ismertem meg, de már most jó fejnek látszik. Már kezdtem örülni, hogy lesz barátom a Palmwoods-on túl is. Most, pedig mindent elrontottam tutira nem akar velem találkozni többet. Én hülye nem is gondoltam a lesifotósokra! Szegény Cat-et belevittem ebbe a hülye dologba. Egy ideig tutira őt se fogják békén hagyni az újságok! Miközben valami sövényes részbe értünk Cat végig fogta a karomat. Nem tudom,hogy miért, de a vöröske végig röhögött . A végén már én is viccesnek találtam az egészet,hogy a bokrokon bújunk át ,csak azért ,hogy két ember ne vegyen észre. Ha valakivel találkoztunk volna, akkor tutira hülyének nézne minket. Cat már alig kapott levegőt és én is kezdtem fáradni.Ezért negáltunk pihenni és vissza húztam a pólómat, ami még mindig a kezembe volt. Kéz csoda, hogy a futás közbe nem vesztettem el. Enyhén vizes volt még, de legalább ha napra megyek nem lesz melegem. Futás közbe az ujjbedugós papucsom, majdnem leeset, így azt is meg kellet igazítanom. Talán nem a legjobb döntés volt ilyen cipőbe városnézésre indulni.
- Nyugi én is kezdek fáradni és bocsi a lesi fotósokért! Nem hagyják békén egy pillanatra se az embert – mérgelődtem, mert tudtam, hogy ezzel nincs befejezve a nap. Nekidőltem az egyik fának és a fejem felett alig 3 méterre lévő mókust figyeltem. Tudtam, hogy ha most a főbejáraton távozunk Cat-tel a lesifotósok tutira ott fognak várni. Akkor mit csináljunk? Remélem a vöröske ismer valami mellék kijáratot. Utána, pedig nem tudom, hogy mi lesz. Nem akartam rögtön megkérdezni tőle, mert láttam, hogy még mindig nagyon fáradt. Úgy gondoltam, ha tud valami kijáratot, akkor oda rendelem Tehervonatot és ő majd haza visz engem és Cat-et. De mi van, ha nincs másik kijárat? Nekem nincs nagy kedvem a magazinokba lenni, mint „Hollywood legújabb titkos párja „!
- Cat tudsz valami mellék kijáratot? – kérdeztem félve, amikor már úgy gondoltam eléggé kipihentük magunkat, mind a ketten –Mert, ha igen akkor oda rendelek egy embert, aki haza visz minket vagy valahová máshová.
[/dohtml]
To Cat
Amennyire gyorsan csak tudtam futottam! A stúdióba mit fogok ezért kapni? Már látom is, ahogy a magazin az előbbi jelenetet kifejti. „Kendall Knight és egy ismeretlen lány a forró időbe együtt úsznak a Rózsa kerti szökőkútba. Vajon mi van köztük, és ami a legfontosabb kérdés ki ez a lány?” Én egyáltalán nem akartam ebbe belekeverni Cat-et. Igaz nem rég ismertem meg, de már most jó fejnek látszik. Már kezdtem örülni, hogy lesz barátom a Palmwoods-on túl is. Most, pedig mindent elrontottam tutira nem akar velem találkozni többet. Én hülye nem is gondoltam a lesifotósokra! Szegény Cat-et belevittem ebbe a hülye dologba. Egy ideig tutira őt se fogják békén hagyni az újságok! Miközben valami sövényes részbe értünk Cat végig fogta a karomat. Nem tudom,hogy miért, de a vöröske végig röhögött . A végén már én is viccesnek találtam az egészet,hogy a bokrokon bújunk át ,csak azért ,hogy két ember ne vegyen észre. Ha valakivel találkoztunk volna, akkor tutira hülyének nézne minket. Cat már alig kapott levegőt és én is kezdtem fáradni.Ezért negáltunk pihenni és vissza húztam a pólómat, ami még mindig a kezembe volt. Kéz csoda, hogy a futás közbe nem vesztettem el. Enyhén vizes volt még, de legalább ha napra megyek nem lesz melegem. Futás közbe az ujjbedugós papucsom, majdnem leeset, így azt is meg kellet igazítanom. Talán nem a legjobb döntés volt ilyen cipőbe városnézésre indulni.
- Nyugi én is kezdek fáradni és bocsi a lesi fotósokért! Nem hagyják békén egy pillanatra se az embert – mérgelődtem, mert tudtam, hogy ezzel nincs befejezve a nap. Nekidőltem az egyik fának és a fejem felett alig 3 méterre lévő mókust figyeltem. Tudtam, hogy ha most a főbejáraton távozunk Cat-tel a lesifotósok tutira ott fognak várni. Akkor mit csináljunk? Remélem a vöröske ismer valami mellék kijáratot. Utána, pedig nem tudom, hogy mi lesz. Nem akartam rögtön megkérdezni tőle, mert láttam, hogy még mindig nagyon fáradt. Úgy gondoltam, ha tud valami kijáratot, akkor oda rendelem Tehervonatot és ő majd haza visz engem és Cat-et. De mi van, ha nincs másik kijárat? Nekem nincs nagy kedvem a magazinokba lenni, mint „Hollywood legújabb titkos párja „!
- Cat tudsz valami mellék kijáratot? – kérdeztem félve, amikor már úgy gondoltam eléggé kipihentük magunkat, mind a ketten –Mert, ha igen akkor oda rendelek egy embert, aki haza visz minket vagy valahová máshová.
Kendall Knight
BOYS
› To Kendall ‹
Igazából elég gyorsan ki fog derülni, hogy mennyire sikerültek jók azok a bizonyos képek rólunk , hiszen esélyes, hogy holnap már a címlapon virít a képünk. Ha viszont nem sikerült akkor nincs baj. Nem magamat féltettem az egésztől.. inkább őt. Nem akartam, hogy magyarázkodnia kelljen az újságíróknak, hogy kis is az a kis vörös mellette.Végülis mostmár nem sokat tehetünk. Jól ismerem a környéket, de sajnos a lesifotósokat is. Valószínüleg az összes lehetséges egérutat megtalálták és elbarikádozták a hatalmas lencséikkel, csak azért, hogy legyen pár képük.
-Nem szükséges bocsánatot kérned... nem te hívtad ide őket... nem a te hibád...-mondtam megvonva a vállam egy nagy mosollyal. Most , hogy már nyakig ültünk a bajban már nem tehettünk ellene smmi csupán jól kellett kijönnünk a helyzetből ami nem teljesen lehetetlen de nem is túl egyszerű.
Még a fülemen is levegőt vettem, hogy a pulzusom visszaálljon a normálisra. Táncolni mennyivel egyszerűbb mint itt rohangálni.
-Mellék kijárat. Tudok még 2 kaput a legelsőn kívül, bár nem sok esélyt látok arra, hogy azokat ne ismerjék... viszont a kerítés nem magas és tudok egy könnyen mászható fát...-mondtam kis gondolkodás után.
-Ha gondolod megnézhetjük a kijáratokat és ha esélytelenek vagyunk akkor mehetünk a fához.. bár nem tudom mennyire van kedved kockáztatni, hogy megint észrevegyenek velem...-mondtam egy fokkal csendesebben bár nem tudom pontosan, hogy miért halkult el a hangom.
A mai napi terveimben ez a jelenet biztosan nem szerepelt , de istenem... végre történik megint valami és volt valami kalandos ebben a helyzetben amitől valósággal pezsgett a vérem.
Cat Valentine
GIRLS
To: Ava
Az egész napomat a kis húgommal töltöttem igaz nem annyira kicsi hisz négy év van csak köztünk. De sokkal másabb személyiség, mint én, úgyhogy nem igazán tudnának összekeverni ha, akarnák akkor sem. Gondoltuk, hogy a hátralevő napot együtt töltjük csajos programnak indult, míg a főnöke fel nem hívta, hogy szüksége van rá. Úgyhogy lepattintott. De nem haragudtam rá mivel a főnökét nagyon, de nagyon ismerem és tisztában vagyok a stílusával mivel egy nagyon jó működtető divatcéget vezet és ők csinálják a fellépő szerelésemet, vagy amit a gálán hordok. Náluk szereztem munkát a húgomnak, ami fura, hisz amikor kicsi volt egyáltalán nem érdeklődött a divat iránt, úgyhogy nem tudom mi volt ez a nagy fordulás. Amikor elköszöntünk én tovább mentem mire megláttam egy remek helyet ahol régebben szerettem lenni az úgy mond rózsakert. Azt hittem, hogy már nincs itt. Nem is tudom ezer éve nem jöttem ide nem is tudom mikor voltam itt utoljára, de mindig egyedül jöttem. A bejárat előtt még egy darabig el filoztam felhívjam a barátomat vagy sem. Biztos örülne neki, de tulajdonképpen senki nem ismeri, ezt a helyet szeretném, ha így is maradna. Nem sokan voltak, de ülőhely még kevesebb. Volt két szerelmes páros egyedül ülő csaj. A párocskákat nem igazán szeretném megzavarni úgyhogy, marad az a lány. Odamentem hozzá épp elmerült valamiben.
- Bocsi, szia. Nem baj, ha leülök melléd, mert nincs sok hely. – elég szimpinek tűnt ezért szurkoltam, hogy megengedje, hogy leüljek mellé.
Alexis Hill
GIRLS
❝♦ TITULUS : Like A Star
❝♦ KOR : 34
❝♦ MUNKA, HOBBI : Énekesnő, dalszövegíró
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : Los Angeles
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 24
Alexis & Ava
The problem with reality is the lack of background music.
Gondolkoztam azon, hogy mi lenne, ha lenne egy kiskutyám. Valószínűleg minden nap elhoznám őt a rózsakertbe, mely közel van a lakásomhoz, de úgy érzem, hogy ez a kis állatka nem fér még be az életembe. Egyrészt, mert nem kertesházban élek, és úgy gondolom, egy kutyának fontos, hogy a szabadban legyen a házikója. A másik meg a munkám, aminek nem kötött munkaideje van, így az is lehet, hogy reggel felkelek, munkába megyek, majd ahogyan este hazaérek, már be is dőlök az ágyba. Nehéz lenne összeegyeztetni a időmet egy háziállattal, akinek nem mindegy, hogy mikor, hol és mit kap ételt. De az elgondolás, hogy legyen nekem egy spánielem vagy golden retrieverem – mellesleg nem is a legkisebbek jönnek be -, jó álomnak bizonyult.
Azon kevés délutánok közé tartozott a mai, hogy hamar végeztem a munkával, és az után még le is tudtam dőlni a kanapéra egy film erejéig. Késő délután, de még mikor a nap egészen magasan járt, elhatároztam, hogy elmegyek a rózsakertbe, miután megvettem a kedvenc parfümömet a drogériában. Nem vagyok egy nagy rajongója az effajta üzleteknek, nem vásárolok hetente körömlakkot, és egyéb kenceficét, de az egy hete kifogyott parfümben már hiánytól szenvedek.
Mikor leültem a rózsakertben az egyik padra, mint egy redőny, úgy szállt fejembe az álmosság, a szemem pedig csak egyre csukódni akart. Ennek nem voltam tisztában miértjével, hiszen jómagam is tudtam, hogy ma nem kellett sokat dolgoznom. Ezért csak szimplán a film utóhatására fogtam, holott egy komédiát néztem.
- Bocsi, szia. Nem baj, ha leülök melléd? Mert nincs sok hely – rángat ki egy fiatalos, női hang a gondolataim közül, mire meg is rázom a fejem. Egy pillanat alatt leesik, hogy ez akár jelezhette volna a nemleges választ is, ezért gyorsan szóra nyitottam a számat:
- Mármint, igen… természetesen – mosolyodok el a kijelentésem végére, erősen bólogatva. Az arca kissé ismerősnek tűnt, de nem tudtam eldönteni, honnan, így inkább mellőztem ezt a gondolatot. Ki tudja… lehet, hogy csak összekeverem valakivel.
- Munka utáni pihenés? – kérdezek rá a másikra pillantva, és igenis érdekel a válasz, hogy ő mivel tölthette a napját. Tudom, hogy nem ismerem, de mindig is könnyen ismerkedtem. És szeretek az emberek társaságában lenni, mert ki ne szeretné?
Szó: 358 szó // Megjegyzés: Remélem, tetszik^^
Ava Fletcher
OUTSIDERS
❝♦ TITULUS : The outgoing journalist
❝♦ MUNKA, HOBBI : Újságíró
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : LA
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 70
Szerencsémre igent mondott. Úgyhogy helyet foglaltam mellette és azon járt a fejem, hogy mennyire megváltozott ez a hely amióta nem látogattam. Mindegy. Közben a csaj beszélgetni szeretett volna velem, amit nem bánok legalább a hátra levő részemet nem kell egyedül töltenem.
- Nem csak a húgommal csavarogtunk csak sajna vissza kellett mennie a melóhelyére így aztán egyedül maradtam és élvezem a továbbiakban a szabadnapomat. – Láttam a lányon, hogy meg elég kókadt állapotban van. – És te munka utáni nagy pihin vagy? Ja, amúgy Alexis Hill vagyok. – nyújtottam feléje a kezemet és bemutatkoztam nehogy azt higgye, hogy tiszteletlen lennék vagy ilyesmi. Közben a rózsákat vettem szemügyre a távolból hogy mennyire szépek és romantikusak. Mondjuk, nem vagyok a túlzott romantika híve, de azért néha jó. Kivettem a táskámból egy kisebb fajta dobozt, amiben sütemény volt igaz későbbiekre tartogattam, de nem bírtam megállni, hogy ne egyek belőle. Azért a lányt is megkínáltam.
- Kérsz?
Alexis Hill
GIRLS
Alexis & Ava
Néha megőrjítem az embereket a nyílt személyiségemmel, de úgy látszik, hogy most ez nem így van. Ám már gyakran volt, hogy bizalmatlannak találtak, amiért annyi emberrel jóban vagyok. Akik kevés emberrel beszélgetnek, azok úgy gondolják, hogy neki talán kevés barátja van, de az többet ér, mint az én több barátom. Pedig ez nem így van. Talán sok-sok emberrel vagyok jóban, de csak páran vannak, akik tényleg tudnak rólam. Hogy mit szeretek, milyen az előéletem, és mi a véleményem a magánélet problémáiról.
- Ó, és mennyi idős a húgod? – kérdezem meg, miután végighallgattam, hogy mivel is töltötte a napját. Neki mindenesetre sokkal szebb napja volt, hiszen nem dolgozott, hanem a húgával bolyongott a városban, ami szerintem jó lehet. Nincsen testvérem, és szerintem nem is lesz, holott a szüleim még harmóniában élnek, ezért nem is tudhatom, milyen egy testvérnek lenni. De nem hazudok, ha azt mondom, hogy játszottam a gondolattal.
- Igen – sóhajtok egyet a kérdésre, miszerint egy munka utáni pihenésen vagyok. Nem volt tényleg hosszú napom, de annyira kiütöttnek éreztem magam. De most, hogy társaságra akadtam, már kezdek megint kicsit felélénkülni, és érzem, hogy a rózsa illata is segít a hangulatomon.
- Én pedig Ava Fletcher – fogadom el a kéznyújtást, majd a bemutatkozás után visszarakom a kezemet a combomra. A tekintetemet viszont a lányon hagyom, aki talán hasonlóan nyílt lehet, mint én, hiszen alig ismerjük egymást, de máris napunkról beszélünk. Így kell ismerkedni, nem?
Nem sokkal később a táskájából kihúzott egy kis dobozt, amit kinyitott, és finomnak tűnő süti foglalt helyet benne. Nem sok kellett, hogy korogni kezdjen a hasam, de mikor felajánlotta a lány, hogy kérek-e belőle, nem tudtam ellenállni. Tudom, hogy alig ismerem, de egyszerűen csábító volt a süti.
- Megkóstolnám – mondom mosollyal az arcomon, majd kiveszek egyet a dobozból, majd harapok egyet a zamatos sütiben.
Szó: 297 szó // Megjegyzés: Ennyire futotta
Ava Fletcher
OUTSIDERS
Elfogadott a süteményből, amit elhoztam otthonról, igaz úgy terveztem, hogy a húgommal fogom megenni, de sajna lelépett általában ő sem tud ellenállni a süteményeimnek. Legalább ő is édesszájú lehet, mint én. Mert van pár haverom, akik nagyban kerülni szokták a sütiket, amit persze nem szoktam a szívemre venni hisz ez a saját döntésük.
- 20 éves négy évvel fiatalabb nálam. – válaszoltam a kérdésére bár ezúttal két kérdést megválaszoltam, mert ebből rájöhetett, hogy én hány éves vagyok. Amit nem nagyon szerettek lehet, hogy hülyeség, de öregnek érzem, magam a legszívesebben 18 lennék vagy 15, amikor elkezdtem az énekesi karrieremet építeni. – Neked van testvéred? – Gondoltam rákérdezek, hátha neki is van vagy kisebb testvére vagy esetleg egy idősebb. Félig meddig már elfogyott a süti és jól laktunk is egyben elővettem a vizemet, hogy leöblítsem.
- Mit dolgozol, hogy ennyire kiszívták az életerődet? – kíváncsi lennék, hogy mivel foglalkozik, hogy ennyire nyúzott általában én szoktam ilyen lenni a próbáktól. Mert a koreográfus igaz kedvel engem, de engem sem kímél úgymint a többi táncost sem. Na, jó velem engedékenyebb mivel nem vagyok jó táncos és a kedvence vagyok, akivel nagyon szeret együtt működni.
Alexis Hill
GIRLS
Alexis & Ava
A süti nagyon ízletes, és nem győzködök Alexisnek hálálkodni, amiért megkínál. Engem meg lehetne mérgezni sütivel, mert elfogadnám az összes süteményt. Tudom, rossz szokás, de egyszerűen nem tudok lemondani az édességekről. Természetesen nem eszek sokat, de ha rám jön, akkor nehéz elvonni a figyelmemet róla.
- De gondolom, közel álltok egymáshoz, nem? – kérdezek rá, miután megtudom, hogy négy év van közte és a húga között. Szerintem négy év az nem sok, még ki is egészíthetik egymást a családi ügyekben. Nem is tudom, hogy mi lenne, ha lenne nekem egy négy évvel fiatalabb húgom. Hát, akkor valószínűleg koptatná az iskolapadot, és remélem, hogy jóban lennék egymással. Biztosan segítenék neki tanácsot adni a pasik terén, bár abban nem vagyok vaalmi túl jó, hiszen eddig egy kapcsolatom volt. Vagyis hát… nevezhető egyáltalán annak?
- Nincs, egyke vagyok - válaszolom, holott elég jó kapcsolatot ápolok az unokatestvéremmel, aki szintén egyedüli gyerek – mármint felnőtt, de ebben a tekintetben. Lehet, hogy így ennyi év után irigykednék, amiért lenne egy testvérem, hiszen akkor nem jutott volna annyi figyelem, törődés és ajándék rám – na, jó… az utolsót nem feltétlen gondoltam komolyan.
- Igazából újságíró vagyok, de nem maga a munka fáraszt ki, hanem a gép előtt ücsörgés – válaszolok a kérdésére mosolyogva, és igazából tudom, hogy emiatt is nem egészséges a szemem, a hátam meg egy icipicit ferde. De ez van, mindenki munkájában van valami, amit muszáj feláldozni a pénzért, a megélhetésért.
- Na, és te? Nagyon ismerős vagyok, de egyszerűen nem jut eszembe, honnan – érdeklődöm feléje, hiszen az arcberendezése nagyon emlékeztetett valakiére, de egyszerűen nem tudtam összerakni. Azt sem tudom, hogy iskola, munkahely vagy esetleg a sztárvilág. De azért beszélgetünk, hogy ezt megtudjam…
Szó: 275 // Megjegyzés: -
Ava Fletcher
OUTSIDERS
Megtudtam, hogy egyke. Mindig el szoktam ezen gondolkodni, hogy nem rossz nekik egyedül bár a szülők döntése ez a gyerekeknek nincs igazából sok beleszólása, hogy legyen egy kis testvér vagy sem. Mondjuk engem sem kérdeztek meg. Eleinte nem igazán rajongtam talán egy kicsit féltékeny is lehetem a szüleim elmondása szerinte, de amikor megszületett akkor kibékültem a helyzettel.
- Igen nagyon közel állunk egymáshoz mivel ő a legjobb barátnőm is egyben, akire mindig számíthatok és bármit elmondhatok neki, ami a legjobb, hogy oda-vissza működik ez a fajta bizalom. De sokkal különbözőbb nálam mivel ő vagányabb kitűnő tanuló volt én meg teljesen az ellentéte vagyok. Talán ezért is egészítjük ki egymást. – Végig beszélgettünk szinte mindjárt az egész életemet ki adom mikor rájöttem, hogy újságíró. Sosem szerettem őket, mert mindig kifordítják azt, ami a valóság. Mindig próbálok úgy játszadozni a válaszokkal, hogy azt ne tudja kifordítani vagy elferdíteni. Ilyen esetben én tudom meg a barátaim is hogy mi a valóság. Ava-t viszont még nem láttam lehet, hogy egy újonnan nyíló szerkesztőségben dolgozik, amiről még nem tudok, vagy esetleg ismerem a helyett csak még új ott.
- Melyik újságnál dolgozol? – Csak reménykedni tudok, hogy nem fog ebből egy jó kis szaftos cikket írni, ami árthat a karrieremnek, mert már volt ilyen egy, de apám, aki törvényesen a menedzserem elintézte nekem ezt az egészet, hogy mégis valahogyan kijöjjek belőle. Azt hiszem az volt a neve, hogy Csiszolatlan gyémánt, ami egy kicsit furcsálltam mivel azt egy ékszer üzletben tudnám elképezni a nevet, mint egy szerkesztőséghez.
- Énekesnő vagyok. – félve árultam el ezek szerint annyira nem ismer nem mintha minden velem szembe jövő embernek kötelező ismernie. Azt nem várom el senkitől sem még azt, sem hogy kedveljenek.
Alexis Hill
GIRLS
Alexis & Ava
Alexisre mosolygok, miközben meséli, hogy milyen is a testvérével a kapcsolata. Igaz nincsen testvérem, és pont ezért érdekel, hogy ki, hogyan vélekedik ezekről a dolgokról. Az pedig, hogy Alexis ilyen jóba van a húgával, biztosan nem átlagos, hisz sokszor hallottam már, hogy a testvérek verekednek, veszekednek vagy távol állnak egymástól. És, hogy a legjobb barátnőm a testvérem lenne? Nos… érdekes gondolat, de miért ő ebbe nőtt bele. Éjjel-nappal együtt voltak – ezek szerint együtt is vannak -, így semmi titok nem maradhat rejtve. Talán mégiscsak jó a testvér dolog.
- Vagány csajszi? Csak nem lázadó? – kérdezek rá vigyorogva. Az én tinédzserkorszakomból ez kimaradt, hiszen mielőtt lázadhatnékom lett volna, megjelent Nathan, aki tett róla, hogy a legjobb formámban maradjak. Akkor értetlenkedtem, hogy az osztálytársaim miért makacskodnak a szüleikkel, miért nem bírják őket. Anyáék pedig bárhova elengedtek Nathannel, holott többször is rákérdeztek, hogy tényleg nincs-e köztünk semmi, és én mindig azt vágtam rá, hogy nincs… miért lenne? Márpedig mindig a nyelvem hegyén volt, a tüdőm meg szinte szétszakított, hogy kimondjam, szeretem. És nem tettem meg.
- A Hollywood Timesnál – válaszolok a kérdésére, de nem tudom, mennyire ismerheti a lapot. Elég híres, de inkább a tizenévesek körében népszerű, akik kíváncsiak a sztárok mindennapjaira, egy-két szaftos pletyka Miley Cyrus-ról vagy társairól. Nem mondom, hogy kedvencem a pletyka, mert nem tartozik az emberekre, hogy most együtt vannak-e a hírességek, vagy rossz éjszakája volt vagy a többi, de a munkahely sajnos nem mindig arról szól, amit én szeretnék.
- Ó, és tényleg! Munkám során sokszor találkoztam hírességekkel. Általában interjút szoktam velük tartani. Veled még nem volt alkalmam találkozni – mondom fellelkesülve, amiért nem sokszor fordult elő, hogy munka miatt beszélgetek sztárral. Szeretem az új helyzeteket, így nem is bántam meg, hogy magánemberként elkezdtem beszélgetni Alexis-szel, aki híres énekes, és dalszövegíró. Hogyan nem jutott eszembe, hogy ki ő!
Szó: 299 // Megjegyzés: Boldog karácsonyt!^^
Ava Fletcher
OUTSIDERS
Amikor így visszakérdezett a húgommal kapcsolatban lázadó meg vagány egyből eszembe jutott a kitűnő eredményei a suliban ötösnél rosszabbat sosem hozott haza. Ami viszont nagyon érdekes, mert az ilyen mondhatni stréber csajok mind befordultak és nincsen sok barátnőjük. De Liz ilyen szempontból sokkal másabb.
- Mondhatni, hogy lázadó volt, de csendesebbik fajta, mert ő nem szállt szembe a szüleinkkel csak állandóan kilógott esténként, amikor másnap suli volt akkor sosem engedtek el, de őt, egy cseppet sem zavarta. Én természetesen falaztam neki. Inkább én voltam az, aki szembe szállt a szülőkkel. Sosem csinált semmi őrültséget, mert az úgy sem hagytam volna. – Elég sok mindent mondtam a hugicámról nem mintha nem szeretnék róla beszélni. De az már egyszer biztos, hogy kezd szimpatikus lenni Ava. Amikor felmerült a Hollywood Times ismerős volt egyszer-kétszer behívtak még régebben, meg amikor négy év után visszajöttem Los Angelesben azt hiszem náluk adtam először interjút, ami történt négy évvel ezelőtt. Még mindig kiráz a hideg, ha rágondolok, de legalább csendesedet a légkör. Mert az volt életem legrosszabb napja, amikor a suli bulin lelepleződtem a kettős életemmel. Azt csak azért csináltam, mert szerettem volna normális életet élni bár a Dana Parker akció hát amúgy is húzós meló volt.
- Ismerem azt az újságot régebben adtam nekik egy interjút. Olyan szó-szó a kapcsolatom velük. Gondolom te új vagy, mert nem láttalak akkor ott vagy esetleg épp egy interjút bonyolítottál le más valakivel. Sok sztárral volt alkalmad találkozni? – kíváncsi voltam, hogy Bryce Washington-t is ismeri-e hisz én nagyon jól ismerem. Meg jó sok mást is, akikkel nagyon jóban vagyok.
Alexis Hill
GIRLS
Alexis & Ava
Én mindig is csak akkor beszéltem sokat, ha arra mások rákényszerítettek. Szerintem utoljára akkor beszéltem a legtöbbet, mikor feleltem angolórán – mert akkor kénytelen voltam, és kapaszkodtam a jobb jegyért. Nem, mintha rossz tanuló lettem volna, mert ha tudtam, akkor leültem tanulni, és akkor igazán sokat meg tudtam jegyezni. Ám ott van az az igen nagy „ha”, hiszen utolsó előtti évemben lépett be Nathan az életembe, és akkor sokkal jobban szerettem vele beszélgetni, mint tanulni. Utólag helyesbítek, mert talán vele váltottam az utolsó hosszú monológomat. Mert neki mindenféle kényszer nélkül sikerült véleményt alkotnom, ráadásul igazat, őszintét.
- Akkor igazán jó testvérek vagytok, bárcsak nekem is falazott volna valaki! – mindezt ahogy kimondtam, egészen elképzeltem, amint lelépek Nathannel egy kis kiruccanásra anélkül, hogy azt megemlítettem volna a szüleimnek. Hiszen eleinte azért mégsem mondhattam a fiúnak azt, hogy „figyelj, megkérdezem anyucit, hogy elenged-e”. Mikor anyuék leróttak, hogy hogyan képzeltem azt, hogy szólás nélkül elmegyek otthonról több órára, jó lett volna, ha a testvérem falaz nekem. Így utólag mondjuk cseppet sem bánom, mert az azutáni esetekben mindig írtam a szüleimnek üzenetet, és nem szóltak le egyszer sem. Sőt, megkedvelték az új „barátomat”.
Alexis ismerte az újságot, bár több esélyt is láttam erre a válaszra, hiszen fiatal, és ezek szerint a huszonévesek körében sem száműzött újságról van szó. Az pedig, hogy híresség is ismeri az újságot, és nem csak úgy ad interjút, azt jó dolognak gondolom. Sok sztárral később úgy találkoztam, hogy fel sem ismertek, de még azt is hitték, hogy a rajongójuk vagyok. Mondjuk, sok interjú alatt megfigyeltem már, hogy a sztárok engem tökéletesen a rajongójuknak hisznek, hiszen miért kérdezgetnék, ha ne lennék az? Egy-két sztárnak furcsa felfogása van, és örülök, hogy Alexis nem ilyen.
- Annyira nem vagyok új, körülbelül 3 éve jöttem ide. Nem tudom, ez mennyire számít réginek – válaszolok a lánynak – vagy nőnek? -, akin úgy látszik, hogy tényleg érdekli, amit mondok, így nyugodtan folytatom – Igazából igen, Katy Perry, Miley Cyrus, Kaiden Reed, Adam Brown, Marie Carey és igazából még sokakkal. A munkámat lényegében ők, vagyis inkább ti éltetitek – mesélek visszagondolva, hogy kikkel is találkoztam a munkám során. A felsorolt emberek szinte csak egy része azoknak, akikkel találkoztam. Az igaz, hogy kétharmadának nem adtam interjút, hanem csak összefutottam a szerkesztőségnél vagy a kifutónál velük, de az is meetingnek számít, nem?
- Isteni finom ez a süti – jegyzem meg miután eszembe jut, hogy a kezemben lévő édességnek a felét ettem meg. Annyira belendültem a beszélgetésbe vele, hogy el is feledkeztem a sütiről. Így miután ezt megjegyeztem harapásokkal kivégzem a maradék édeset…
Szó: 418 // Megjegyzés: -
Ava Fletcher
OUTSIDERS
Én csak bólogattam, amikor azt mondta, hogy igazán jó testvérek vagyunk. Ami igaz mivel van olyan család, ami veszekedés, civakodásból áll a miénk szerencsére nem ilyen. Meg is mondtam egyszer apának, hogy nagyon jó nevelést kaptunk tőlük. De ez nem azt jelenti, hogy tökéletesek lennénk, másoknak meg ez jön le. Pedig egyáltalán nem viszem túlzásba, csak egyszer jöjjenek el hozzánk és akkor meglátják. Szóval 3 éve dolgozik ennél az újságnál. Hát nem annyira régi, mert kb. 1 éve hogy visszajöttem Los Angelesbe.
- 1 éve jöttem haza tulajdonképpen és akkor adtam interjút nekik. Valószínűleg elkerültük egymást. – Elkezdte utána sorolni a neveket, hogy munkája során kikkel volt alkalma találkozni. Ebből csak kettőt ismerek személyesen és jóban is vagyunk. Katy és Adam. Bár Adam-et nem olyan jól ismerem, de remélhetőleg később majd kialakul.
- Katy Perry-t és Adam Brown-t ismerem. – közöltem vele és közben elgondolkodtam, hogy Bryce-t vajon ismeri, rákérdezek egyáltalán. Mondjuk egy ilyen újságnak nem igazán szokott adni semmiféle interjút nagyban kerüli. Csak úgy kíváncsiságból mégis rákérdezek. Hátha és csak eltitkolta legalább tudom majd mivel szekálni majd a stúdióban.
- Csak úgy kíváncsiságból esetleg ismered Bryce Washington-t a hírhedt rossz fiú rappart? – Lehet, hogy kicsit túlzásba vittem, de tényleg rossz fiú hisz apám sokáig nem volt lelkes a mi kapcsolatunktól. Nem mintha közénk állt volna, de amikor átjött és csak átölelt már úgy nézett rá mintha sorozat gyilkos lenne. Pedig sosem ártott nekem és mindig segített bármiben igaz párszor azért cukkolt, de arra sosem figyeltem és nem vettem magamra. Már sajna nem járunk. Úgy láttam, hogy nagyon ízlett a süti, amit hoztam. Ami azért felér egy bókkal. Amikor sütők bármit abból egy szem sem marad.
- Örülök, hogy ízlett reggel sütöttem még mielőtt a húgommal találkoztam volna. Magunknak szántam, de így is megfelel, ha mással oszthatom meg. – Ezek szerint ő is annyira édes szájú, mint én, mert én sem tudok visszautasítani egy süteményt sem. De azért van közöttük kedvenceim, mint például az epres csokis cupcake.
Alexis Hill
GIRLS
Alexis & Ava
Imádom a munkámat, mert talán olyannak tűnik, mint aki egy helyben ül a gép előtt, és csak ír és ír, néha pedig kijavítja saját magát. Nem, talán fele időmet nem is az irodámban töltöm, hiszen sokszor vagyok együtt a fényképészünkkel, aki a cikkek fényképeiért felelősek. De például fotósorozatokon is sokszor részt veszek, és közben írok cikket. Azonban van úgy is, hogy az új dolgozóknak mutatom be a szerkesztőséget, ami természetesen nem kis feladat, de a főnököm szerint rettentően tudom csökkenteni az újoncok idegességét a beszélőkémmel, úgyhogy az ilyesfajta feladatokat rábízom.
- Az könnyen lehet – bólogatok, miszerint elkerültük egymást. Sokszor dolgozom a szerkesztőségen kívül, így az, hogy éppen nem voltam ott Alexis interjúján, az nem meglepő. De így visszagondolva, ahogyan a parkban ülök, és hallgatom, ahogyan a madarak csicseregnek, és ahogyan érzem a rózsa fenséges illatát, örülök, hogy nem olyan munkát választottam, ahol 8 óráig csak egy helyben ülök.
- Gondolom, sok hírességet ismersz még rajtuk kívül – mondom, miután kijelentette, hogy ő ismeri Katy Perry-t és Adam Brown-t. Neki élete a fényűzés, a hírnév és a vörös szőnyeg, lehetetlen, hogy csak ennyi embert ismerjen, bár tény, hogy nagyon kedvesnek tűnik attól függetlenül, hogy én nem vagyok sztár. És örülök, hogy ezt nem érezteti velem.
- Hallani hallottam róla, meg egyszer azt hiszem, volt a szerkesztőségnél is, de személyesen nem találkoztam vele – válaszolom a rapperre gondolva, akiről nem túl sok jót lehet hallani az elmúlt időszakban. Bár, ha úgy vesszük, nagyon sok sztárról nem túl jók a véleményeim a tetteik miatt, így ezen nem is lepődöm meg, hogy ő is azok közé tartozik. – Miért? – kérdezek rá kíváncsian, és remélem, nem hiszi azt, hogy szaftos pletykát akarok írni ebből, mert van szívem, és nem fogom ezt tenni a lánnyal, aki nagyon kedves velem. Ha pedig nem fejti ki kérdésének miértjét, akkor sem fogom megsértődni.
- Ha tudtam volna, hogy a húgodnak szánod, akkor nem eszem meg – mondom bocsánatot kérve a másiktól, mert tudom jól, hogy jóban vannak, és szívesebben adta volna a húgának a részét, mint nekem. – Biztos vagyok benne, hogy a húgodnak is ugyanannyira ízlett volna – mosolyodom el, mikor felhozom a húgát. Valószínűleg ez segít abban, hogy mégse érezzem annyira rosszul magamat, mert megettem a húga részét, de ha egyszer már ő volt az, aki felkínált. És azt hiszem, illetlen, ha ilyet nem fogadunk el.
- És várható valami album vagy koncert a közeljövőben? – térek át egy új témára, mely igazán érdekelt. Igazából csak kíváncsi vagyok, hogy mennyire sűrű a napja, mennyi ideje van pihenni, a húgával lenni, és egyszerűen csak kíváncsi voltam arra, hogy hogyan tekint a teendőire, mint sztár. Hogy én hogyan? Elég laza vagyok ilyen téren.
Szó: 437 // Megjegyzés: -
Ava Fletcher
OUTSIDERS
Kevés olyan emberrel találkozok így a különböző lapoknál, akik nem egyből a szaftos pletykákat keresik. Meg hogy lejárassák, a sztárokat ezért vagyok mindig óvatos és csak egy kisebb fajta részletet osztok meg. De amiket így elmondok Ava-nak az nem annyira nagy titok azt mindenkinek szívesen elmondom. Kár hogy elkerültük egymást, mert kíváncsi lettem volna, hogy milyen vele interjúzni, ahogy itt hallgatom, biztos jó lehet. De egyedül ebben nem igazán dönthetek, a menedzseremtől függ ez az egész, aki törvényesen az apám.
- Igen sok hírességet ismerek, csak akiket felsoroltál azokhoz közelebb állok. Baráti szinten. – sok híres sztárral szoktam after partikra menni, de valamelyiket nagy ívben kerülőm, akik nem szimpatikusak. Általában nem szoktam ránézésből megítélni bárkit is, de vannak, azért vannak olyanok, akiket úgy ítélek meg. Szóval Bryce volt a szerkesztőségnél, amit furcsálltam, mert mindig elkerüli, ezeket az úgy mond szennylapokat. Na, ezt fel tudom ellene használni, de ez még szerintem nem elég.
- Csak azért érdekelt, mert a volt pasim, akivel azért barátok maradtunk elég különös a kapcsolatunk. Azért érdekelt mivel ő arról híres az én szememben, hogy egy lapnak sem ad interjút és valamivel szekálni szeretném, vagy megszívatni csak nem tudok rájönni, hogy mivel lehetne. – egyszer elintézet egy vak randit még Spencer előtt, amikor összejöttünk. Az nem igazán úgy sült el, ahogy terveztük, mert pontosan tudta milyen pasik jönnek be hisz jártam vele. Néha azon tanakodok, hogy tudtam szerelmes lenni belé. Lehet, hogy nem voltam eszemnél. Én is gondoltam, hogy beszervezek egy randit neki is, ami még az én randimnál is rémesebb lesz, de 2 hete jár egy csajjal, ezért meg nem szeretnék belerondítani. Lehet, hogy nem kellett volna, hogy a húgomnak szántam, mert bűnbánóan nézett rám.
- Semmi gond nem fog rám pipa lenni, mert másnak osztottam szét a részét. Mármint remélem. Majd csinálok másikat neki legközelebb. Nézzük, a jó oldalát legalább nem marad rám. A körülöttem lévő embereknek mind ízlik, amit el szoktam készíteni. Remélem, nem tűnök beképzeltnek, hogy ezt mondtam. – Ez egy kicsit tényleg úgy hangzott mintha sokkal jobb lennék bárkinél is pedig nem ezt akartam sugallni hisz csak szerettem csinálni. Két szenvedélyem van a zene és a sütés. És mind a kettőt remekül végzem.
- Most dolgozzunk az új albumon. csak per pillanat kaptam két hét szabadnapot, hogy kipihenjem magamat és pihentesem a hangszálaimat. Mert a túl nagy felhajtás nem tesz jót a toroknak. – ami persze igaz, mivel így a vége fele már kezdtem berekedni ezért kértem a szabadnapot. Meg annyit dolgoztam, hogy rám is fért.
- Veled mi a helyzet magánéleti szempontból? – úgy éreztem, hogy rólam elég sok minden elhangzott ő róla pedig szinte semmit sem tudok. Ebből is egy kicsit érződik, hogy újságíró.
Alexis Hill
GIRLS
Alexis & Ava
Úgy gondolom, jó dolog, ha a híresség barátkozik az őfajtáival, mivel talán csak ők azok, akik tudják is, hogy milyen is az a hírnév. Én sem tudom, hiába készítek gyakran interjút sztárokkal, mert talán azt mondhatom, hogy „Átérzem”, de az nem ugyanolyan, mintha azt mondom, hogy „Tapasztalom”. A sürgés-forgásban, a pletykákban és a cikkeknek köszönhetően viszont rendesen benne vagyok ebben a témában, és igazából nem is akarok mást, mint a cikkek végén a nevemet. Nem vágyom hírnévre, nem vágyok címlapokra vagy akár interjúalanynak. Én egy egyszerű ember szeretnék lenni, akinek az újságírás az élete.
- És Katy Perry jó fej? – kérdezek rá mosolyogva, miközben elgondolkozom az említett énekesen. Egyszer adtam neki interjút, bár szerkesztőségünkben már jóval többször megfordult, és volt olyan, mikor fotósorozat is készült a Hollywood Times fényképészével. Én a fotósorozat sminkelésének és készülődésének idejében interjúvoltam meg a híres énekest, és akkor elég jó társaságnak bizonyult, holott nem igazán ismertem meg személyiségileg, mert folyamatosan kenceficézték, így a kérdések és válaszok éppen hogy csak sikeredtek valahogyan.
- Hát, igen… nekünk is csak jó pénzért adott interjút – gondolkodok el Bryce-on, és meglep, hogy öm, a fenébe! Hogyan felejthettem el a mellettem ülő lány nevét? Nem tudom, milyen betűvel kezdődik egyáltalán? Na, mindegy, majd egyszer csak eszembe jut. Szóval a mellettem ülő lány meglepett, amiért ilyen őszintén nyilatkozott előző kapcsolatáról, de ennek csak örülök, hiszen én is szívesen nyilatkoznék Nate-ről, vagy akár az azutáni kapcsolataim, amik nagyon hamar zátonyra futottak, mivel egyáltalán nem pótolták a fiút, aki a mindennapom apró részeit pótolta ki. – És nem tudom, nem lettünk olyan jóban, hogy meg tudnám szívatni… meg igazság szerint, nem vagyok olyan – folytatom az igazat megvallva. Őszinte voltam az emberekkel, de csak akkor mondtam meg igazán a véleményemet róluk, hogyha kérték. Különben szívesen megtartom magamnak, mert nem kell nekem az, hogy még ellenségeket szerezzek.
- Egyáltalán nem tűnsz annak! – bíztattam, mert tényleg nem egy nagyképű, aminek örülök, hiszen már valószínűleg elhúztam volna a csíkot, ha egy beképzelttel kellene beszélgetnem. A nevét még hozzá is tettem volna biztatóul, de még mindig nem jut eszembe, hogy hogyan is hívják, no de mindegy. Majd egyszer eszembe jut – Akkor ennyire szeretsz sütni? És mi a kedvenced? – kérdezek rá kíváncsian, mert nem is hittem volna, hogy a sztárok szabadidejükben szívesen kuktáskodnak, hisz az sok időt vehet igénybe, főleg, ha mindig ilyen finomakat csinál a lány.
Nem lepődöm meg, hogy a lány szabadnapot kapott, hiszen a torkot tényleg nem lehet megerőltetni főleg, ha koncertekről, klippekről és temérdeknyi gyakorlásról van szó. Ismét csak elképzelni tudom, hogy milyen megerőltető lehet a tokoknak, ha az minden nap terhelve van. De hát az énekléshez nincs különösebb tehetségem, így ezen nem is gondolkoztam el soha jobban.
- Hű, hát erre nem számítottam! – fejezem ki meglepődésemet, mikor megkérdezi, hogy velem mi a helyzet. Nem is titkolom a meglepettségemet, hiszen általában én kérdezek, a másik pedig válaszol. – Hát, egy kisvárosból jöttem, ahol már diákként én szerkesztettem az iskolaújságot, így mikor felajánlották a Hollywood Times-ban az állást, egyből igent mondtam, és nem bántam meg. Nem is tudom, mire vagy még kíváncsi… - mondom, hátha még valamit tudni akar rólam, bár nincs különleges hobbim, egyedül vagyok Los Angelesben, és nincsenek nagy álmaim. És huh… észre sem vettem, hogy az idő szalad, de már látom ahogyan a nap már egyre alacsonyabban jár, és egyre több árnyékot vélek felfedezni a talajon.
Szó: 550 // Megjegyzés: Csak a Felesz vagy mersz miatt volt emlékezetkiesésem
Ava Fletcher
OUTSIDERS
Azt megtanultam, ha megkérdezik, hogy ezzel meg ezzel, hírességgel milyen a viszonyom vagy mi a véleményem róla próbálom nem lejáratni még akkor, sem ha nem helyeslem, amit tesz. Mert azt könnyen ellennem tudják fordítani és én fogok porul járni. Mondjuk Katy-t igazán imádom és tényleg tehetségesnek vélem. Úgyhogy egy rossz szavam sem lehet róla.
- Nagyon jó fej és kedves. Amit bírok benne, hogy nagyon őszinte, amit díjazok az emberekben. Mert én is olyan vagyok, ami a szívemen az a számon, de nem mindig előnyös, mert valaki nem igazán bírja a kritikát. Néha azért az őszinteségből visszaveszek, amikor az újság felkeres engem egy interjú erejéig. Neki azért nem mondok el semmit, sem amivel árthatok a karrieremnek, de magán személyként azért jobban megnyílok. – válaszoltam a kérdésére. Közben azt néztem, hogy mennyi idő lehet, de nem volt olyan késő hogy már egyből haza szeretnék menni. Még bőven maradhatok, addig ameddig szeretnék. Kár hogy nem tud segíteni a szívatásba pedig nagyon jó lenne. Nem mindenki olyan, aki a volt párját meg szeretné szívatni és szerintem kevesen vannak, úgyhogy az exe a legjobb barát is egyben. Sokan is kérdezték tőlem, hogy nincs kísértés kettőnk között, hogy vissza akarjuk kapni egymást, de mindig az volt a válasz mind két részről hogy nem. Szerencsére már felhagytak ezzel. Annak viszont örültem, hogy nem tűnök beképzeltnek. Mert sok sztárt úgy titulálnak, hogy nagyon fen, hordja az orrát és nem is ismerik. Erre mindig azt szoktam mondani: „Ne a borító alapján ítélj meg egy könyvet”.
- Nagyon szerettek sütni ez a másik szenvedélyem az éneklésen kívül. A nagy kedvencem az epres csokis cupcake. Ha gondolod, egyszer szívesen sütök neked. - Mindig azt mondják, hogy a sztárok nem érnek rá saját elfoglaltságukkal törődni nálam éppenséggel nem ez a helyzet, mert mindig tudok rá időt szakítani. Még képes is vagyok éjszaka közepén neki állni, amikor per pillanat nem jön álom a szememre. Úgy látszik nem számított, hogy az életéről kérdezem igaz inkább ő szokott faggatózni. De most nem egy interjún ülünk, hanem magán személyként éppen a rózsakertben. Érdekes hogy kisvárosból, bár ahogy végig mérem, nem származhat nagyvárosból, mert teljes mértékben tudom milyenek szoktak lenni.
- Konkrétan melyik városból? Szeretném tudni, mit gondolsz L.A.-ről? Be tudtál illeszkedni? Van-e barátod éppen? A családoddal élsz-e vagy egyedül? Kisállat? – Szinte az összelétező kérdést feltettem neki igaz csak így tudok meg többet róla. De nagyon érdekesnek gondolom, mert általában a sors nem hoz össze egy ilyen csajjal, mint Ava.
Alexis Hill
GIRLS
Alexis & Ava
Jobban megnyílik? Igen, ezt saját tapasztalatból tudom bizonyítani. A lány csak mondta, és mondta, és úgy látszik, tényleg megbízik bennem. Úgyhogy remélem, hogy a főnököm, nem ad ki olyan parancsot, hogy Alexis Hillről készítsek pletykát, bár általában a főnökömnek is van szíve, de ő képes bármit megtenni, hogy még többen olvassák a magazint, így néha csak leütném. Tudom, a főnököm, de megtenném, tényleg.
- Ismerős… mármint nem az interjús rész, hanem amit az őszinteségről mondtál. Mivel többször kell film, könyv vagy akármilyen kritikát írnom, így ha kell, elmondom a véleményemet bármiről – mesélem a lánynak röviden. Valóban többször írok kritikát, bár jóval kevesebbet, mint interjúkészítés vagy cikk valamilyen témáról. Azonban kritika az egy sajátos műfaj, mivel az ember nem az én véleményemre kíváncsi, hanem egy összetett elemzésre, mely megemlíti az adott tárgy negatív történéseit. Így meg kellett tanulnom tényekkel alátámasztani mindazt, amit mondok.
- Máris megéheztem – mondom elmélázva, éppen egy adag epres sütire gondolva, majd visszafordulok a másikhoz. – Tényleg? Megkóstolom, ha megkínálsz majd – mosolygok a lányra. Nem is tudom, ez olyan berögzült mosoly. Szeretek az emberekkel jóban lenni, és úgy érzem, hogy ők is meghálálják, ha van kivel beszélgetniük akár egy árasztó délutánon, vagy egy pihenős hétvégén. Alexis pedig nagyon kedves, bár nem érdemlem meg szerintem ennyi ismerkedés után, hogy a másik csak úgy felajánljon süteményt. De hát minden ember másmilyen… én meg miért nem fogadnám el?
- Hűha, mennyi kérdés – lepődök meg a másik temérdek kérdésétől, és hirtelen nem is tudom, melyikre válaszoljak. És nagyon remélem, hogy nem hagytam ki egyet sem. – Nos, Santa Marinában laktam, három órára van innen autóval, a szüleim azóta is ott élnek. Én pedig igazéból csak a munka miatt költöztem ide, mert itt több lehetőségem van, mint ott. Jobb, mint gondoltam, mindent megtalálok a közelben. És szerintem egészen jól beilleszkedtem, és boldog vagyok pasi nélkül is. Kérdeztél még valami? Ja, igen… kisállatom nincsen, de mindig is szerettem volna - fejezem be, és bízom abban, hogy nem felejtettem ki egy kérdésére sem válaszolni. Gázos lenne azért, hogy amit elvárok az interjúalanyomtól, azt én magam nem tudnám teljesíteni. Mindegy is, tudom, hogy valószínűleg az életben nem fogok interjút adni másnak. Azt hiszem, pánikba is lennék akkor.
- Remélem, nem haragszol, de mennem kell haza – nyögöm ki, ahogyan az ég egyre sötétebbé válik, és tudom, hogy ha nem jutok haza időben, akkor bezár a kedvenc kisboltom, és nem tudom bevásárolni a fogyatkozó tartalmú hűtőbe. Nem akartam bunkó lenni a lánnyal, de már a meleg vízzel megtöltött kád gondolata is megfogalmazódott a fejemben.
Szó: 414 // Megjegyzés: Remélem nem baj, ha zárni készítem a játékot
Ava Fletcher
OUTSIDERS
1 / 2 oldal • 1, 2
1 / 2 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.