KARAOKE KLUB
2 / 2 oldal • Megosztás
2 / 2 oldal • 1, 2
Re: KARAOKE KLUB |
Candelaria & Matías
Itt lebeg a szemem előtt az a tengerpart szakasz, ahová mindig kettesben jártunk Candéval még Buenos Airesben. Kicsi az egész, eldugott hely, nem sokan ismerik a turisták meg végképp nem. Mindig, ha egy kis nyugalomra vágytam lehívtam oda magammal és elszórakoztunk egész délután. Annyi emlékem van vele kapcsolatban, kis apró momentumok, amelyek a világot jelentik a számomra. Szeretnék megtanulni utazni az időben és visszamenni pár évet, hogy újra olyan boldogok legyünk, mint akkor. Akárhogy is gondolom azt, hogy Cande már nem akar velem lenni, de azt tudom, hogy rengeteget jelentenek neki azok az évek, még ha nem is mondja ki. Ezeket az emlékeket nem lehet elfeledni, a legapróbbakat és jelentéktelenebbeket sem, mert mindegyik egy mérföldkő a kapcsolatunkban. Vagyis én már azt sem tudom, hogy létezik egyáltalán még a kapcsolatunk. Szeretném, ha igen, de nem tudhatom biztosra. Mérget mernék rá venni, hogy én is tettem valamit Cande ellen, amivel kiérdemeltem mindezt, csakúgy magától nem hagyott volna minket békén. Valamivel biztosan megbántottam és a mai napig nem jöttem még rá mi lehetett az oka. Talán fájna neki, hogy olyan könnyedén elengedtem? De hát én csak jót akartam neki a többiekkel együtt. Miért, miért büntet minket?
- Ha titok miért árulod el nekem? – kérdezem kíváncsiskodva. Nem kellett volna kikotyognia egy illetéktelennek, bajba kerülhetne miatta, de Ő mégis megtette és, ha jól vettem ki a szavaiból én vagyok az első ember, akinek a tudomására hozta. Az, hogy turnézhat Amerika szerte nem olyan rossz számomra, mert a közelemben lenne, és talán még úgyis tudnánk találkozni, de mikor meghallom az Európa szót kissé kikerekedik a szemem. Az nagyon messze van innen és az otthonunktól is. Büszke vagyok rá, ám egyben a csalódott is jellemző most rám, mivel fogalmam sincs most mi lesz, hogy újra találkoztunk. Én nem hiszem, hogy valaha is el fogok jutni Európába, de azért egyáltalán nem bánnám.
- És ki azaz egy szerencsés? – kérdezem mosolyogva és csak reménykedni tudok abban, hogy nőneműről legyen szó. Nem bírnám elviselni, ha fiúkkal barátkozna, mert mindannyian jól tudjuk, hogy nem nagyon van igazi fiú – lány barátság. Persze én és Carmen tényleg csak barátok vagyunk, de Cande annyira elbűvölő, hogy nincs olyan, akinek nem jönne be. Ez a gondolat teljesen felemészt.
- Ki mással? - kérdezem csodálkozva. Amióta itt vagyunk csak arra vágyom, hogy énekelhessek vele, hogy újra úgy érezhessem magam, mint régen. Szinte felemészt a gondolat, hogy mennyi minden megváltozott röpke két év leforgása alatt. A szemébe nézve akarok énekelni és azt is akarom, hogy minden megszűnjön körülöttünk és csak mi ketten maradjunk.
Mikor megszólal az első dallam rögtön tudom melyik ez a dal. Nuestro Camino. Lassú, érzelmes és úgy érzem, pont idevág. Csak reménykedni tudok benne, hogy az alkohol nem vette még el teljesen az eszem és tudom a szöveget anélkül, hogy a kivetítőre pillantanék, végig Cande szemeit akarom fürkészni.
Valami csodálatos, ahogyan ott áll és énekli az első sorokat, még mindig ugyanolyan csodálatos, mint régen volt.
- Te confieso que sin ti no sé seguir, luz en el camino tú eres para mí, desde que mi alma te vio – kezdek el én is énekelni immáron a saját részemet. Végig Cande arcát fürkészem és nem tudok vele betelni, annyira csodálatos most minden, olyan, mintha a múltban járnánk néhány változtatással. Félek, hogyha vége a dalnak mindennek vége lesz, megint olyan távolságtartók leszünk egymással, mint a medencénél ma délután. Én, én azt nem akarom. - Tu dulzura me envolvió, si estoy contigo se detiene el reloj – félek, hogy el fogom rontani, nemcsak a szöveget, hanem a dallamot is. Cande olyan hatással van rám, mint még soha.
Code by Fremione.
Matías Venceslao
BOYS
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : L.A.
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 31
Maty & Cande
Podemos pintar, colores al alma,
Podemos gritar iee eê
Podemos volar, sin tener alas...
Ser la letra en mi canción...
Podemos gritar iee eê
Soha nem akartam fájdalmat okozni a barátaimnak, azok, akik mindvégig mellettem voltak és talán még most is ott vannak a háttérben, lehet, Ők írják a legtöbb pozitív hozzászólást a profilomhoz. Nem tudhatom, azt sem, hogy mennyire haragudnak rám azért, hogy hátat fordítottam nekik 6 hónap leforgása alatt. Fáj, hogy ezt tettem, de szerintem nekik jobban fáj a művem, de nekik sokkal könnyebb volt átvészelni ezt az egészet, hiszen ott voltak egymásnak. Nekem senkim sem volt.
Amúgy nem tudom eldönteni mennyire fájt nekik a tettem, José elég kedvesen bánt velem, a többiek pedig még nem jöttek a közelembe, Matías-ról viszont virított a fájdalom. Megszakadt a szívem, hogy így kell látnom, miattam. De nem tehettem mást, nem akartam, hogy szenvedjen és azt sem, hogy én.
Önző voltam tudom jól, de csak… amikor búcsút vettünk akkor már mondtam, hogy nem szeretném folytatni a kapcsolatot. Nincs értelme a távkapcsolatnak, főleg nem ekkora távolságnál. Nem lehetünk ott egymásnak minden egyes pillanatban, ez pedig felemésztené mindkettőnk lelkét. Egyikőnk sem akarhatja ezt, legalábbis én nem kívánom ezt tenni vele…
De most mégis gyötröm magamat, eljöttem, szórakozni velük, újból része akartam lenni a csapatnak. Talán most utoljára, vagy lehet a látogatásuk megváltoztat mindent. Nem tudom, minden olyan bonyolult.
- Valakinek muszáj volt, és… Te voltál az első személy, akinek elakartam mondani. – hogy miért? Mert mindig mindenben Ő lesz a legfontosabb számomra. Szeretem, és ez a szerelem sose múlt el iránta, és nem is fog. Vannak, akik örökké beírják magukat a szívünkbe, s ez nálam kétségtelenül Matías.
Nem egyszer fordult már elő, hogy felakartam hívni vagy ráírni chat-en mikor valami jó történt velem. Mindig vele szeretném megosztani a pozitív dolgokat, és ugyanezt szeretném én is jelenteni számára. De ugyanakkor ezért szakítottam meg velük a kapcsolatot, a fájdalom elkerülése miatt.
- Irie. Egy nagyon kedves lány, akivel a liftben ismerkedtünk meg. Igazán vicces helyzet, amikor megáll alattad a masinéria neked pedig előjön a klausztrofóbiád. Azóta elválaszthatatlanok vagyunk, ma is vele kellett volna találkoznom mikor… nos, mi találkoztunk össze. – mesélem el neki talán túlságosan is lelkesen. Mindig is szerettem Irie-nek a régi barátaimról mesélni, a dolgokról, amiket együtt csináltunk és az élményeket amelyeket szereztünk egymásnak. Néha már rosszul éreztem magam amiért ennyit beszéltem róluk, pedig csak azaz igazság, hogy nagyon hiányoznak.
- Nem tudom… - mosolygok vissza rá. Nagyon örülök annak, hogy most egy kicsit felengedett és már nem olyan távolságtartó, mint a délelőtt folyamán.
Most nagyon is emlékeztet arra a fiúra, akibe beleszerettem anno Buenos Airesbe és akit azóta is menthetetlenül szeretek.
Nem tagadom most már, és nem is akarom, még mindig ugyanúgy érzek iránta mindent, talán jobban is, lehet a távolság csak felerősítette az érzelmeimet s most, hogy láthatom… Minden előtör én pedig nem akarok ellene tenni.
Az egész testem remeg a félelemtől, hogy milyen lesz újból énekelni vele, az adrenalin átjárja a vénáimat és a szívverésem egyre gyorsabbá kezd válni. Elkezdem a dalunkat, először halkan fokozatosan beleélve a szövegbe, ami pontosan illik a mostani helyzetünkre.
Csillogó szemekkel nézek rá, és érzem, ahogyan az arcom vöröses színbe kezd átmenni, ahogyan rám néz. Egyszerűen kiráz a hideg, és nem tehetek mást, én is csak nézni tudom Őt egyre közelebb menve hozzá. Így már nem is a közönségnek énekelek, hanem neki, végig a gyönyörű barna szemeibe nézve.
- Lo sentimos los do. El corazón nos habló. Y al oído suave nos susurró. – hangunk tökéletesen forr egybe, pont úgy, mint ahogyan azt régen is tette. S most mintha a kettőnk között lévő szakadék kissé összement volna, legalábbis az érzem. Talán van még remény arra, hogy Ő meg én megint mi legyünk? – Quiero mirarte, quiero soñarte. Vivir contigo cada instante. Quiero abrazarte, quiero besarte… - énekelem teljes átéléssel, azokat az apró tánclépéseket megtéve, amiket még anno a tánctanár mutatott nekünk ehhez a dalhoz.
ruha || az énekelt szám
Candelaria Pedreira
GIRLS
❝♦ TITULUS : ∞ Muchacha Triste
❝♦ KOR : 27
❝♦ MUNKA, HOBBI : ∞ éneklés
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : ∞ Palmwoods
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 64
Candelaria & Matías
Nem hittem volna, hogy azzal, hogy eljön velünk Cande is ebbe a karaoke klubba ilyen elevenen felidézhetjük a múltat. Most teljesen úgy érzem magam, átadva az egész testem a hangulatnak, mintha meg sem történtek volna azok a dolgok, amelyek éket vertek közénk. Az ilyen pillanatokban, mint ez a mostani is mindent elfeledek, amik eddig érvényben voltak. Nem emlékszem a szakításra, a rossz dolgokra. Csak én és Ő létezünk, és közben imádkozom, hogy sose múljon el ez a perc. Biztosan álmodom, már rengetegszer keltem fel éjszaka Cande miatt, túl szép volt minden az álmaimban és tudtam, hogy az nem lehet igaz. Már várom a percet, hogy feleszméljek, megszólaljon az ébresztőórám nyugtalanító hangja és újra Buenos Airesben ébrednék fel. Kedvetlenül dobnám le magamról a takarót és számolgatnám a napokat, hogy mióta nem láttam Candét, majd kimennék a konyhába, ahol anya már kedvesen vár a friss reggelivel, ám én nem vagyok éhes. Ezután jönne az, hogy visszamegyek a szobámba, duzzogok egy sort az ágyamon fekve, elkészülnék, majd mennék a suliba, hogy pár órát végigszenvedjek. Semmi különös, csak egy átlagos nap az életemből. Az egy dolog, hogy nem tudom elhinni, hogy Los Angelesben vagyunk egy csereturnén, de hogy Candéval is összefutottunk az már csak hab a tortán. Alig kapok levegőt a sokktól, de mégis kontrolálnom kell magam. Egyszerűen muszáj.
- Cande én tényleg nem értelek téged. Most tudtad meg vagy mi? Hogy lehettem volna én az első személy, amikor az sem volt biztos, hogy találkozunk? – kérdezem tőle felhúzva mind a két szemöldököm. Kezdek olyan dolgokat beleképzelni ebbe az egészbe, ami nem igaz. Nem akarom, hogy hamis vágyakat tápláljak, és azt higgyem, nekünk még van közös jövőnk, amikor már nincs. Ezekkel a hozzászólásaival teljesen félrevezet, és nem tudom, hogyan fogom túlélni ezt az egészet. Talán jobb lett volna, ha beteget színlelek a többiek előtt és a Palmwoodsban maradok ma éjszaka. Tl sok hamis remény emészti el az agyamat és én ezt már nem bírom. Ki fogok borulni, olyanokat fogok a fejéhez vágni, amelyeket sohasem szabadna, lén ezt nem akarom.
- Hát én szerintem helyben beszartam volna, ha egy liftben ragadok. Jó bátor vagy – mondom neki nevetve és elképzelem a szituációt, hogy Cande és egy számomra random ismeretlen lány beszorulnak a liftbe és nemigen tudnak szabadulni. Látom a lelki szemeim előtt a verejtéket lefolyni az arcukról, ami a félelemből fakad, amelyet átéltek. De legalább összebarátkoztak és Candénak nem kell egyedül lennie itt mostantól, ha mi nem is igazán leszünk itt neki. – Ez mikor volt? – kérdezem kedvesen.
- Quiero tenerte junto a mí, tú eres lo que necesito, pues lo que siento es amor – ez az egyik kedvenc részem a dalban, hiszen együtt énekeljük. A hangunk még mindig ugyanúgy passzol egymáshoz, mint régen. Látom azt a pírt Cande arcán, amit távolról senki sem pillanthat meg, de én olyan közel vagyok hozzá. A lábaim remegnek, a szívem hevesen ver, én meg mindjárt leesek a színpadról idegességemben. Elkap az a gondolat, hogy meg akarom csókolni, érezni akarom ajkainak az ízét, mint régen, de nem tudom, hogyan reagálna rá. Megfogom a kezét és közelebb húzom magamhoz, a mellkasunk összeér, érzem a szívének heves dobogását. Még mindig átkozottul és megmásíthatatlanul szeretem.
Code by Fremione.
Matías Venceslao
BOYS
Maty & Cande
Podemos gritar iee eê
Podemos gritar iee eê
Imádom a nagynénémet, mindig sokat segít a tanácsaival, rengeteg élettapasztalata van, amiből inspirálódhat és elmondhatja nekem, hogy Ő miként látja a körülöttem történő dolgokat. Rengeteg tanácsot adott még Buenos Aires-ben, de itt is, mégis az, ami örökkön örökké megfog maradni bennem az az mikor azt mondta, hogy a szerelem művészetében mindnyájan zöldfülűek vagyunk és sose fogjuk megérteni a mélyebb jelentését. És igaza van, mert nem lehet megtudni az a titkot, hogy miért szeretünk valakit annyira, hogy nem tudjuk kiverni a fejünkből és miért van az, hogy egyeseket csak úgy… elfelejtünk? Eltűnnek az életünkből és mi már úgy viselkedünk, mint akik sose ismerték egymást pedig a lelkünk mélyén mindig lesz ott valami nyom, ami a kettőnk útjára emlékeztet.
Az én egyetlen szerelmem, akit mai napig nem tudok kiverni a fejemből és igazából nem is akarok az nem más, mint Matías. Első perctől éreztem valami különlegest közöttünk, valami mágikusat, megmagyarázhatatlant és ez az óta sem hagyott alább. Még mindig ugyanolyan fontos számomra, bármi van Ő az első, akivel meg szeretném osztani. Mióta itt vagyok LA-be egy nap ezerszer is eszembe jutott, hogy kikérem a véleményét vagy elújságolok neki egy számomra fontos dolgot. De nem tettem, inkább ellöktem őket magamtól, pedig lehet nem is lett volna olyan rossz ötlet tartani velük a kapcsolatot. Most már mindegy, viszont kimondhatatlanul örülök annak, hogy itt vannak. Még ha ez egy kevés időre is van így.
- Most tudtam meg, mikor beugrottam a kottákért mondták el. Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, és azok után, amit tettem nem is várom el, hogy el hidd nekem, de mindig mindenben azt akartam, hogy te legyél az első. – és ez nem csak párkapcsolati téren van így.
Mikor az első koncertem volt akkor is neki akartam elmesélni először, azt akartam, hogy velem együtt örüljön. Aztán az első díjátadón, mikor megnyertem a legelős díjat. Igen, mindezt szerettem volna megosztani a szerelmemmel, az életem részévé akartam tenni. Azt akarom, hogy itt legyen velem. Nem kell más, nem vágyom más fiúra, mert csak egy ember nevének a ritmusát tudja dobogni a ketyegőm.
- Belegondolva egészen vicces volt, de akkor majdnem meghaltam odabent. Jó vége lett, és ez a lényeg. – nevetek vele én is, és közben emlékek törnek fel bennem, melyeket egy jó ideig elnyomva tartottam.
A különleges helyünk, ahol először csókolt meg, a part, ahol annyiszor sétáltunk, maga Buenos Aires… csodálatos hely, tele emlékekkel, amiket megoszthattam a barátaimmal és Vele. Ahogy énekelünk egyre több emlék szökik ki a rejtekéről, eszembe jut az, amikor megtanított biciklizni. Nevetséges, de 15 évesen még nem tudtam, és Maty segített elsajátítani.
- En tus ojos veo el mundo de color. En tus brazos descubrí yo el amor. ¿Verá en mí ella lo mismo? – a szívem a torkomban dobol, amikor közelebb húz magához és én nem állok Ellen. Szeretném érezni ugyanazt a szerelmet, gondoskodást, mint régen. És ezt most akarom, nem tagadhatom tovább. Szeretem Őt. Szemébe nézek, elveszek azokban a csodálatos mogyoróbarna párban és cask énekelek, tiszta szívből. - ¿Querrá él estar conmigo? Dime que tú lates por mí también. – vajon szeretne még velem lenni? Szeret-e úgy, ahogy én Őt? Ez a része a dalnak tökéletesen megfogalmazza azt, amit érzek, válaszokat szeretnék. A szívének válaszait, nem az agyáét.
ruha || az énekelt szám
Candelaria Pedreira
GIRLS
Candelaria & Matías
Sok mindenben más Los Angeles az otthonomtól, Buenos Airestől. Ugyan mind a kettő hatalmas város, tele turistákkal, tengerpart, meleg időjárás, nap barnított, gyönyörű emberek, de vannak dolgok, amelyeket nem pótolhat az angyalok városa. Dolgok, amelyeket csak az argentin főváros adhat meg számomra. A megannyi emlék, amelyet otthagytam nem fog átslisszolni ide és mosolyt csalni az arcomra, ha meglátom a tengerpartot, ahol először csókoltam meg Candét. Vagy azaz út, ahol megtanítottam biciklizni az egyetlen szerelmem pár évvel ezelőtt nem fog hirtelen felbukkanni itt bármennyire is szeretném. Jó lenne csettinteni egyet és mindent visszacsinálni, de nem tehetem. Buenos Airesben hiányzott Cande, itt Los Angelesben pedig már a családom hiányzik. Itt szabad vagyok, már – már túl szabad is. Jobban örülnék neki, ha anya főzne rám és néha ledorgálna a dolgaim miatt. Még azok az apró veszekedések is hiányoznak a megannyi boldog emlék kupac között. Viszont ennek ellenére nem szeretnék visszatérni Buenos Airesbe, hiába van honvágyam Los Angeles az a város, ahol teljesíthetem az álmaim. Már csak pár hét és el kell hagynom ezt a helyet. Vége a csereturnénak és haza kellesz mennem. De otthon nincsenek olyan lehetőségek a híressé, sztárrá válásra, mint itt. Mindig is azt akartam, hogy az emberek tudják, hogy ki vagyok. Matías Venceslao a srác a szomszédból, egy argentin, jóképű fiú, aki tüzes spanyol dalokkal tenné szebbé az emberek napjait.
- Biztos jó lesz – nem méltatom több szavas válaszra. Nem akarom, hogy lássa majd’ kiugrok a bőrömből, mert azt mondta még mindig első vagyok a számára. Tudom, hogy hazudik. Nem akarja, hogy haragudjak rá az idő alatt, míg itt vagyok. Azt akarja, hogy legalább ennyi időre hamis ábrándokba kergessen, aztán ha elmegyek, megint nem beszélünk egy árva szót sem, aztán meg megint ugyanaz legyen, mint eddig. Los Angelesben ki tudja mennyi híres, gazdag csávóval jött már össze, akár egy – egy éjszakára is. Ugyan nem nézném ki ezt Candéból, de olyan régen beszéltem már vele, hogy bármit kinéznék belőle. Ezekre a gondolatokra a pumpa egyre jobban kezd felmenni a fejemben. Nem tudom, mi legyen, el akarok menekülni innen.
- Mennyi ideig voltatok odabent? – kérdezem tőle kíváncsiskodva. Igazából én tényleg majd’ beszartam volna, ha bent ragadok egy liftbe bármennyi időre. Ugyan eddig még nem jelentkeztek a nem létező klausztrofóbiám jelei, de egy ilyen incidens után szerintem egy kisebb méretű szobában is belém fagyna a szar. Tényleg nincsenek ilyesfajta félelmeim és remélem nem is lesznek, de azért reménykedem, hogy soha a büdös életbe nem fogok beszorulni egyetlen egy liftbe sem.
- Los sentimos los dos el corazon nos habló y al oido suave nos susurró – végig Cande mogyoróbarna szemeibe nézve énekelek. Félszemmel látom, ahogy mozog a haja, az arcvonásait, de kizárólag a szeme érdekel, mert abból lehet kiszűrni a legtöbb mindent. Ki szeretném belőle olvasni, hogy mennyire őszinte belőlem és egyre inkább növekszik az a gombóc a torkomban, hogy megbeszéljük a dolgokat ketten, de fogalmam sincs, hogyan kellene. Szépen leülni az egyik bárpulthoz és elmondani neki, hogy mit gondolok, vagy neki esni, esetleg megvárni a holnapot, míg teljesen józan leszek, minimális alkoholszint nélkül és szépen leülni a Palmwoods egyik helységébe és elmondani neki az álláspontomat? Igazán egyiket sem tartom megfelelőnek, de már nem halogathatom sokáig. Úgy érzem, ha várok holnapig már nem lesz hozzá elég merszem.
Code by Fremione.
Matías Venceslao
BOYS
Maty & Cande
Podemos gritar iee eê
Podemos gritar iee eê
Kiskoromban sokat utaztunk apa munkája miatt, nem voltak igaz barátaim és egy ideig nem is volt igényem rájuk. Elvoltam a játékokkal, a dadákkal, Olgával, mindenkivel, mert akkor nem tudtam mi az az állandóság valaki életében.
És mindezt megváltozott akkor mikor újra visszatértünk Argentínába, abba a házba ahol az egész életem kezdődött, oda, ahol anyának a dolgai vannak és azon kevés emlékek, amikből táplálkozhatom, ami megvigasztal, ha szomorú vagyok. És ekkor jött az életembe a hatalmas változás, megismertem a nagynénémet, aki az anyukám helyét tölti be, nem érzem távolinak és végre van egy női modell az életembe, akiről példát vehetek.
A barátaim.
Ők is megérkeztek, későn, de megtették és ezért csak hálás lehetek nekik. Carmen, Hulió, Ezequiel, és még sorolhatnám, mindnyájan különlegesek számomra és nem szeretném őket elveszíteni, már nem lenne ugyanolyan az életem. Ragaszkodom hozzájuk és azt kívánom, bárcsak itt lehetnének velem Hollywoodban, hogy együtt lépjünk fel a nagyszínpadon, együtt énekeljük a Juntos Somos Mas-t, hogy röhögjünk, hülyéskedjünk és gyerekek legyünk, amíg csak megtehetjük.
Gyakran előfordul velem, hogy amikor énekelek a nagyközönség előtt odaképzelem a többieket, mintha Ők is fent lennének velem és együtt dalolunk, kimondhatatlanul hiányoznak az életemből. Matías nélkül a szerelmes dalokat alig bírom előadni, mindig rá gondolok, és valamennyire megy, de nélküle nem tudom átadni azt az érzelmet, amit kivált belőlem az igazi, feltétel nélküli szerelem. Ezt csak Matías hozhatja ki belőlem.
- Remélem. – lenézek a kezemre, és azon töröm a fejemet, hogy mi lenne, ha velük lépnék fel? Örülnének neki, vagy elküldenének melegebb éghajlatra? Fogalmam sincs és nem is merek szervezkedni a hátuk mögött, így is vékony jégen táncolok, amin már lyukak vannak, hatalmasak, hiszen megtört a bizalmunk. Én tehetek róla.
Ők ott voltak egymásnak a legnehezebb időkben, mindig ott is lesznek én pedig itt vagyok. Rossz ember vagyok, amiért most is csak ezen tudok gondolkodni, de nem tehetek róla. Bűntudatom van, azt szeretném, ha kiabálnának velem, leszidnának a sárga földig, amiért leszartam magasról mi történik velük. Legalább tudnám, mit éreznek! De így… csak tapogatózom.
- Egy örökkévalóságnak tűnt, de igazából nem tudnám megmondani. Viszont megérte, szereztem egy nagyon kedves barátnőt. – ha Iriere gondolok, akkor mindig mosolyognom kell.
Nem hittem volna, hogy ilyenben lesz részem és megismerkedek egy ilyen nagyszerű személlyel. Őt sem érdemlem meg, mert lehet, ha úgy adódnak, hogy el kell mennem vele se tartanám a kapcsolatot. Olyan… rossz az egész. Azt kívánom bárcsak ne tudnék énekelni, normális ember akarok lenni. Kötelességek nélkül, aki élheti a romantikus történetét.
- Quiero mirarte, quiero sonarte. Vivir contigo cada instante. Quiero abrazarte, quiero besarte. – húzódok el tőle, ahogy véget ér a közös szakasz. A saját részemet énekelem és közben azon gondolkodom, hogy mit érzek. Azt érzem, hogy mi ketten bármit legyőzhetünk, mert ugyanazt jelentjük egymásnak, mint régen. Szeretném ezt hinni. – Quiero tenerte junto a mi. Pues amor es lo que siento. Eres todo para mi. – és tényleg, Ő a mindenem, ahogy a szakasz utolsó mondata is szól.
Lassan visszalépkedem hozzá, hogy elénekeljük utoljára a vágyainkat, az enyém legalábbis ez. A szemébe nézek végig, nem érdekel már senki, jöhetnek a paparazzik, jelenhet meg holnap hír ezzel. Nem érdekel. Nekem csak is Matías fontos!
ruha || az énekelt szám
Candelaria Pedreira
GIRLS
Candelaria & Matías
Ismered azt az érzést, mikor hosszú ideig vársz valamire, de mikor végre itt van előtted nem tudod, hogy mitévő legyél? Én most teljes mértékben ebben a cipőben járok. Mióta elment tőlünk Cande arra várok, hogy újra szemtől szemben állhassak vele és minden olyan legyen, mint azelőtt, hogy eljött volna a napsütötte Los Angelesbe. Eleinte azt tervezgettem, hogy milyen lesz, amikor hazalátogat hozzám. Elterveztem, hogy én olyan nagyon romantikus leszek ér rózsaszirmokkal meg persze az elmaradhatatlan gyertyákkal várom majd Őt és főzök neki vacsorát, amit majd kettesben fogyasztunk el. Tudom, hogy talán ez sokkal nyálasabb a kelletténél és abban a szituációban csak örültünk volna, hogy láthatjuk egymást nem még ilyen dolgokkal mímelődni. Aztán szakítottunk, mielőtt bármi megtörténhetett volna, vége lett. e nevezhető az egyáltalán szakításnak, ha mindössze eltávolodtunk egymástól? Vagyis inkább Ő tőlem, egy idő után már hiába írtam neki, hívtam, videóhívtam süket fülekre leltem. De én annyira szerettem volna mindvégig magaménak tudni ezt a lányt! Valami hihetetlen az a kötődés, amit iránta érzek. Mikor elment anyáék azt mondták hamar túl leszek rajta, mivel még fiatal vagyok, előttem az egész élet és majd bőven találok másik lányt. Aztán idővel ők is belátták, hogy ez nem így lesz. Noszogattak, hogy járjak el szórakozni és ismerkedjek, mert az nem tesz jót, ha egész nap a szobám legsötétebb zugában búsulok a volt barátnőm miatt. Emlékszem arra a napra, amikor tudatosult bennem, hogy már tényleg nincs itt nekem Cande. Kis túlzással lehet mondani, hogy életem legszörnyűbb apja volt. Már hetek óta nem beszéltem a hőn szeretett lánnyal, már én sem üzentem neki, mert megértettem, hogy nem kíváncsi rám. Ott ültem a szobámban is valami sorozatot néztem a TV- ben, már nem emlékszem pontosan, de valami valóság show volt egyenesen Los Angelesből és akkor feltörtek belőlem a könnyek, minden tudatosult bennem, ami eddig nem mert a felszínre törni. Szomorú voltam és csalódott. Soha többé nem akartam felállni az ágyamból és emberek közé menni.
- Biztos nagyon aranyos – bólintok Candénak, mikor a barátnőjéről beszél, akivel itt ismerkedett meg. Irie. Még sosem hallottam ezt a nevet, de az is közrejátszhat, hogy Argentínában nincs is ilyen. Irigylem azt a lányt, azt szerettem, mikor régen Carmennel volt olyan jóban Cande, hogy megbeszélje a dolgait. Biztosra veszem, hogy nem egyszer beszéltek ki engem is a hátam mögött, de olyan jó barátnők voltak, hogy hiába kérdeztem egyik sem mondott nekem semmit. Mindössze összenéztek, elmosolyogták, vagy éppenséggel elnevették magukat és otthagytak. Hiányoznak azok az idők, amikor még az volt a legnagyobb gondom, hogy vajon Cande mit gondolhat rólam. Tetszett- e neki a legutóbbi ajándékom? Elmegyünk együtt a bálba? Együtt töltjük a ma estét? Ilyenkor még mindig pozitív visszajelzéseket kaptam, de számomra, amilyen hirtelen jött a dolog olyan hirtelen is lett vége. Ugyan nem egy futókapcsolat volt a miénk, nem kevés ideig voltunk együtt, de egy emberöltőhöz az igenis kevés, többre vágyom még most is.
- Quiero mirarte, quiero soñarte, vivir contigo cada instante, quiero abrazarte, quiero besarte – a hangunk még mindig tökéletesen passzol egymáséhoz, mint két fél, akik kiegészítik egymást. Sosem gondoltam bele, hogy milyen lenne más lánnyal énekelni élesben. Persze Carmen és a többi lány a bandából kivétel, mivel velük hihetetlenül jóban vagyok, de mégsem olyan mélységes és bensőséges a kapcsolatom, mint Candéval. - Quiero tenerte junto a mí, tú eres lo que necesito, pues lo que siento es amor. – Mert, amit érzek az szerelem. Mondja a dal utolsó sora és mennyire igaza van! Teljesen átérzek mindent és egyszerűen nem tudom türtőztetni magam. Amint elhallgatnak az utolsó dallamok azon kapom magam, hogy a kelleténél még közelebb húzom magamhoz Candét. Megszűnik minden körülöttünk, a hangok, a fények, az emberek és csak mi létezünk. Ajkaim vészesen közelednek ajkaihoz, míg végül egybeforrunk. Úgy csókolom, mint még soha senkit, szinte falom az ajkait, ám a szenvedély nem marad el és én is gyengéd maradok. Felejthetetlennek akarom ezt a csókot, olyannak, amire élete végéig emlékezni fog. Aztán, mint isteni villám jön az agyamba a felismerés, hogy mit is csinálok. Ijedten válok el ajkaitól és futok le a színpadra. A mikrofont lepasszolom egy random fickónak a tömegben és berohanok a férfi mosdóba. Én ezt egyszerűen nem tudom elhinni…
Code by Fremione.
Matías Venceslao
BOYS
Maty & Cande
Podemos gritar iee eê
Podemos gritar iee eê
Szeretnék valami nagyot alkotni, míg fiatal vagyok, azt szeretném, ha mindenki, aki ismer, büszke lenne rám és azt mondanák igen, én ismerem ezt a lányt! Szeretném átadni azt a sok élményt, amit én átéltem eddig életem során a csalódásaimról és a legfontosabb témával kapcsolatban akarok útmutatást adni a rajongóimnak.
Szerelem. Mi az egyáltalán? Van, aki meg tudná pontosan határozni ezt a komplex fogalmat melybe tengernyi érzelem, sérelem és emlék tartozik? Megbántjuk a másik félt, mert önzőn viselkedünk, mert azt hisszük, hogy ha ezt tesszük, mindent megoldunk. Nem okozunk neki fájdalmat, pedig épp ezzel okozzuk neki a legnagyobbakat. Én meg akartam védeni Matíast minden sérelemtől, ami egy távkapcsolatban érhette volna mindkettőnket, ezért szakítottam meg a kapcsolatot. Esélyt akartam neki adni arra, hogy elkezdhesse az új életét valaki olyan mellett, aki ott lehet mindig vele.
Több mint kilencezer kilométer a két otthonom között a távolság, ami nem leküzdhető még akkor sem, ha itt van nekünk az internet lehetőségei. Nem mondhatom azt, hogy átugrok a barátomhoz és fél óra múlva mondjuk ott is vagyok. Nem, ez pedig szörnyű érzés, hogy a szeretett személyt nem ölelheted magadhoz akkor, amikor akarod, hanem várnod kell. Sokat. Mert pénz kérdése is ez az egész utazás, egy szóval: nehéz lenne megtartani.
Ezért inkább elengedtem, szabadon hagytam az életem szerelmének a kezét, hogy megtalálhassa a boldogságát valaki más mellett. Számtalanszor elgondolkodtam azon, hogy miként reagálnék arra, ha tényleg lenne valakije. Szívem mélyén reméltem sose talál senkit, de ez hatalmas önzőség tőlem, nem lehetek ilyen. Én hagytam ott, ha továbblépett, akkor támogatnom kell nem pedig hátráltatnom. Ők is támogattak mikor megnyertem ezt a lehetőséget, pedig mondhatták volna, hogy maradjak én pedig maradtam volna. Mert minden szerződésnél fontosabb a barátaim és a családom társasága. Most is itt hagynám, csak egy szót kéne kimondaniuk és fognám a sátorfámat. Csak az a rossz, hogy elvárásokat akasztottak a nyakamba, kicsiny kis vállaimat nyomják ezek a problémák, kötelezettségek, amiket nem hagyhatok csak úgy itt. Felelősséget vállaltam mikor aláírtam azt a papírt.
Olyan felelősséget, ami a szerelmem elvesztését jelentette.
- Az, aranyos. – aprón bólintok. Irie szegény, ha tudná, hogy mit okozott azzal, hogy ma nem jött le a medencéhez. Összetalálkoztam a legnagyobb rémálmommal, de közben édes álmot hozott az életembe. A szívem felfrissült és boldogabbnak érzem magam, már nem vagyok letörve, mint az elmúlt időben. Az igazság az, hogy iszonyatosan hiányzik a Buenos Aires-i levegő az ottani körülmények és lehetőségek, a boldogság és a partik, valamint az, hogy mindenki énekel és mosolyog. Emlékszem arra mikor a barátaimmal kint ültünk a parkba és csak énekeltünk, elvettük egymás dolgait és elvoltunk. Nevetgéltünk, ezzel újabb emlékeket okozva egymásnak. Vissza akarom kapni azt az időt, amikor nyugodtan ülhettem egy füves részen, mert senkit nem érdekelt ki vagyok és mit csinálok.
A stúdióba jártam, Pablo tanított és nevelt minket, Antonio mindig szeretett és bármit megtett azért, hogy boldogak legyünk. A tánctanár, Rodrigo is kedves volt annak ellenére, hogy hatalmas elvárásai voltak. Megérte, mert képzett, már-már profikká váltunk.
- Quiero tenerte junto a mí, tú eres lo que necesito, pues lo que siento es amor. – éneklem vele én is az utolsó sorokat reménykedve abban, hogy ez a pillanat mindig tartani fog és nem csöppenek vissza a való világba. Nem akarok újra egy olyan világba élni, ahol nincs Matías és a többiek. Ahogy a dal szövege is mondja: azt akarom, hogy mellettem legyél, te vagy az, akire szükségem van. Mert ez bizony szerelem, és már meg is van a kérdésemre a válasz.
Akaratlanul is közelebb húzódok hozzá a dal végére, olyan, mintha minden a régi lenne. Látom magunkat a suli színpadján állni és ezt énekelni, látom,a hogy Pablo mosolyog és azt mondja szép munka srácok, de ezt nem. A csókot nem láttam, és meglepett, de nem húzódtam el, hanem visszacsókoltam, mert vágytam ajkainak lágy érintésére.
Megijedek, még soha életemben nem csókolt meg így senki, még Ő sem, mégis mikor elhúzódik úgy érzem maga, mint egy kislány, akit most szidott le az anyukája, mert valamit rosszul csinált. Egyedül hagyott, lefutott a színpadról én pedig pipacsvörös arccal indulok meg a mosdó irányába, és nem törődve azzal, hogy a férfi mosdóba megyek nyitok be a helységbe.
- Matías… jól vagy? – remegő hanggal kérdezem, a szemem előtt tartva a kezemet nehogy valami illetlen dolgot lássak. De szerencsémre üres az egész hely.
ruha || az énekelt szám
Candelaria Pedreira
GIRLS
Candelaria & Matías
Az emlékeimbe zárkózva lenni évekig nem túl jó dolog. Mikor ott lebeg a szemed előtt a gyönyörű délibáb, a szeretett lány és csak arra tudsz gondolni, azokra a dolgokra, amiket együtt tettetek és mikor boldogok voltatok együtt nem túl kellemes dolog. Reménykedsz és azt hiszed újból átélheted azokat a csodálatos perceket, amelyeket együtt éltetek meg. Igen, én pontosan így érzek még mindig. Nem akarom, hogy a remény tartsa bennem a lelket, mert nem feltétlen lesz az, amire valóban vágyom. Jó hely ez a Los Angeles és boldog vagyok, hogy itt lehetek a szeretett lány közelében, de ez csak egy illúzió. A csereturnnak kis időn belül vége lesz és vár vissza Buenos Aires, a családom, az otthonom, az iskola, a barátaim. Nem hagyhatok el senkit, hogy egy olyan életet kezdjek el egy idegen országban, ami talán csak vágyálom maradna a számomra egész életemben. Van az a lehetőség, hogy befutok és híres leszek az országban, a kontinensen vagy taln az egász világon, de az sincs kizárva, hogy életem végéig követem az amerikai álmot és nem találom meg végül. Ebben az esetben meg szívesebben mennék vissza Argentínába és élnék ott. Ugyan itt van Cande és bármit megtennék érte, azért, hogy újra együtt legyünk, a magaménak mondhassam és ne engedjem át más férfinak soha többé. Tudom, hogy önző vagyok, de egyáltalán nem érdekel. Édesanyám mindig azt mondja, hogy el kell tiporni másokat, hogy sikeresek legyünk és érjünk el dolgokat az életben. Legyőznénk mindent és mindenkit azért az egy dologért, hogy újra az enyém lehessen, hogy akkor becézgessem azokat a telt, rózsaszín ajkait, amikor csak kedvem tartja, hogy akkor tegyem magamévá, amikor csak szeretném és ezek még csak a testiségek, az igazán fontos dolgokról még nem esett szó. Mikor nem volt ott velem Cande akkor is Ő volt a lelkitámaszom. Mindig úgy éreztem, hogyha testileg nem is, de lélekben itt van velem és segít nekem bármiben van rá szükségem.
A dal olyan érzelmeket vált ki belőlem, amiket nem tudok szavakkal leírni. Minden régi érzelmemet a felszínre hozza és még erősebbé teszi, aztán az a csók csak megpecsételi az egészet. Szánalmas vagyok, teljesen hülye, megbolondultam, nem tehetem ezt. Cande már nem érez irántam semmit és nem csókolhatom meg akkor, amikor akarom. Fáj ez az egész dolog, ami jelenleg kettőnk közt van, ez az üresség, amit félek már sosem állíthatok vissza az eredeti valójára. Én csak egy utolsó esélyt akarok, de azt sem tudom ezelőtt mit rontottam el. Egyszer már nem jött több üzenet, nem jelentkezett és nem voltunk együtt. Egyik napról a másikra történt mindez, én hiába próbáltam meg felvenni vele a kapcsolatot az elkövetkezendő pár hétben, nem sikerült. Aztán beláttam, hogy már nem akar engem. Most jött el az a pillanat, amikor úgy érzem kihívtam a sorsot magam ellen azzal a csókkal. Talán ott kellett volna véget érnie a történetünknek, mikor elment Cande Buenos Airesből, nem kellett volna tovább szőnöm a szálakat. Félő, ha meglátom rázúdítok minden sérelmem, de akkor már sosem tudunk tiszta vizet önteni a pohárba még olyan szinten sem, hogy barátok legyünk vagy kedves ismerősök. Ez már nem fog megtörténni, mivel tudom, hogy mindent elrontottam.
A wc ajtajának a csapódására kapom fel a fejem. Ott ülök az egyik fülke előtt a padlón, míg a szeretett lányt figyelem, amint beront a férfi mosdóba. Őrültség, nem kellett volna utánnam jönnie, meg kellett volna maradnia kint vagy elmennie. A legrosszabbkor jött, pont abban a pillanatban, amikor a legsebezhetőbb vagyok és előre érzem, hogy nem tudom majd türtőztetni magam és nem jó értelemben.
- Te mit keresel itt? – kérdezem durván és fáj nekem, hogy ilyen hangnemben beszélek vele. Ez így nincs rendjén, mi egymásnak vagyunk teremtve és most ezt kell átélnünk.
Code by Fremione.
Matías Venceslao
BOYS
Maty & Cande
Podemos gritar iee eê
Podemos gritar iee eê
Sokkal könnyebb lenne az életünk, ha tudnánk előre mi fog történni. Lenne két választási lehetőség, és előre lenne vetítve mindkettőnek a végkimenetele és ez minden fontosabb döntés előtt megjelenne. Esélyünk lenne rámenni arra, hogy jót vagy rosszat akarunk átélni és ezzel sokkal, de sokkal könnyebb lenne az életünk ez pedig jót jelentene.
Örültem ennek az ajánlatnak, hogy szerződtetett egy hatalmas cég, ami felrepít majd a zenei listák élére és turnékat fog intézni számomra, ahogyan most is elintézték. Értem én, hogy vissza nem térő alkalom ez, amit elfogadtam, és hogy bántam volna, ha nem fogadom el. De bennem van az, hogy mi lett volna, ha a barátaim nem támogatnak. Egy idő után kénytelen lettem volna megbékélni ezzel a helyzettel és így is, úgyis folytattam volna az éneklést.
De nem lenne ugyanolyan, mert itt egyedül vagyok, a Palmwoods-i lakásomon is egyedül magammal osztozok meg a megannyi porcicával, mert apáék ugyan itt laknak velem Los Angelesben, de egy másik helyen. Úgy ítélték így sokkal könnyebb lenne beilleszkednem ebbe a nagybetűs életbe, de nem, én, akinek világ életében meg volt mondva mit kell tennie, akit 14 éves koráig nem igen engedett ki az apja hirtelen el van engedve egyedül élni egy hatalmas városba. Ez, hogy is van?
Társaságra van szükségem arra, hogy valaki megmondja mit kell tennem és hánykor kéne hazaérnem valahonnan, ha egyáltalán kitenném a lábamat a lakásból. Ha Irie nem hív sehová akkor nem megyek, mert nincsenek barátaim, hátrahagytam őket, pedig én csak annyit akartam, hogy valaki azt mondja az autóba való beszálláskor, hogy ne menj el, ne hagyj itt minket.
Ha ezt megteszik még mindig részesei lennénk egymás életében, Matíassal minden a legnagyobb rendben lenne és nem érezném ezt a hatalmas űrt. Most én is felhőtlenül boldog lehetnék mellettük a csereturnén, együtt énekelnék Carmennal és Mayaval egy dalt a barátságról, mint anno. Esetleg Mechivel trollkodnánk és mindenkinek meglenne a szerelme.
Kettős érzések vegyülnek bennem, utálom és egyben imádom ezt a dalt, mert megfogalmazza azokat a kérdéseket és válaszokat melyek most bennem, esetleg benne is kavarodnak. De utálom, mivel egy tökéletes szerelemnek a bevezetője lehetne, holott a mi szerelmünk minden csak nem tökéletes. Olyan érzésem van, mintha egy elcsépelt és nagyon elnyűtt szappanoperában lennénk és most kéne kiderülnie annak, hogy testvérek vagyunk. A színpadról való lefutása is ezt az érzetet erősíti bennem, kényelmetlenül érint és nem tudom mit kéne tennem.
A régi barátaimhoz nem merek odamenni, hogy megvárjam, míg kivonul a mosdóból, a haragjuk lángját látni lehet a szemükben én pedig kicsi vagyok hozzájuk. Apró, törékeny, és nem a legerősebb személy ezt mindenki nagyon jól tudja, de akkor miért engedték meg, hogy ekkora fába vágjam a fejszémet?
Sóhajtva és kissé félve lépek be a férfi mosdóba, ahol előtte még nem jártam és nem is tervezek többször bejönni ide. A kezemet egy idő után elveszem a szemem elől, mikor megbizonyosodok a helység ürességéről. Fáj, hogy ilyennek látom a legfontosabb személyt az életemből. Szívem szerint odaülnék mellé és a vállára hajtanám a fejemet, simogatnám a karját és ennyivel el lenne intézve minden gond, de ez már nem lehetséges.
- Csak tudni szerettem volna azt, hogy jól vagy… - nem nézek a szemébe, megint ugyanazt a szégyenérzetet érzem, mint délelőtt a medencéknél. – Matías, ha valami baj van, kérlek, mondd el. – legyünk túl rajta most, lehet ez elhozza mindkettőnknek a várt szabadságot és akkor újra elkezdhetjük élni az életünket. Vagy éppenséggel egy esetleges kiborulás vezetne ahhoz, hogy újból megtaláljuk a közös útra vezető ösvényt, sose lehet tudni.
- Miért csókoltál meg? – vágytam arra a csókra és vissza is csókoltam, mert mióta eljöttem csak erről álmodok. De ha nem akar tőlem semmit, miért tette ezt velem? Velünk?
ruha || salta
Candelaria Pedreira
GIRLS
Candelaria & Matías
Megbántam- e azt, hogy megcsókoltam a lányt, akit a világon mindennél jobban szeretek? Nem, miért is ne tettem volna meg? Ez egy darabka a múltunkból, megannyi emlék képe villant fel a szemem előtt, amelyeket újból át szeretnék élni, de tudom, hogy nem lehet. Egy lopott csók, mely az egyik félben mély érzelmeket hoz a felszínre, míg úgy hiszem a másikban, ezúttal a gyengébbik nem képviselőjében egy szikrát sem kelt fel. Pedig a mondás úgy tartja, ahol láng volt ott mindig marad szikra, ám ezzel most nem tudok egyetérteni. Úgy érzem Candéban már minden érzelem rég kimúlott, amik számomra fontosak maradtak. Imádkozom azért, hogy egy nap megbánja, hogy úgy eldobott magától, de ezzel egy huzamban örüljön is annak, hogy az élete a lehető legjobb vágányon halad. Megkapta a lehetőséget, amire mi olyannyira vágyunk, de nem sikerül elérnünk. Szeretném, ha ez a csereturné meghozná számunkra a sikert és talán én is eljöhetnék Los Angelesbe. Az milyen jó lenne már! Tudom, hogy Candénak nagy problémája, hogy ott van köztünk az a rengeteg kilométernyi távolság, ami Buenos Aires és az Angyalok városa közt húzódik. Már csak arra vágyom, hogy egyszer újra együtt legyünk és tényleg nem bántam meg, hogy voltam olyan merész, hogy csókot hintsek puha ajkaira, ám lehet jobb lett volna, ha nem teszem. Állni egymással szemben és csak nézni a másikat, míg az utolsó akkordok is elhallgatnak. Igen, ez az, amit tennem kellett volna, de késő átgondolni. Az agyam elborult, elsötétült minden és csak arra tudtam gondolni, hogy ajkaim az Ő hívogató ajkainak nyomjam. Félő, hogy soha többé nem érezhetem újra, pedig ez azaz érzés, amely a mennyekbe repít és nem hagy nyugodni. Ha csak arra a pár másodpercre gondolok, mikor csókoltuk egymást rögtön a mennyekbe szállok, és a boldogság lepi el testem mindenegyes porcikáját. Visszacsókolt, pedig fent állt a veszély, hogy nem fog, de megtette és ez löketet adott nekem, hogy folytassam.
- Jól vagyok, mi bajom lehetne? – állok fel a földről és leporolom a nadrágom közben. Végig Cande mogyoróbarna szemeit fürkészem és próbálok úgy tenni, mintha a világon semmi probléma nem lenne. Ó, pedig ha Ő azt tudná! Nem tudom, mit kellene tennem a fejéhez vágnom mindent vagy hagyni, hogy elmenjen? Melyik a fájdalmasabb? Eddig mindig az Ő érdekeit tartottam szem előtt, ideje lenne annak, hogy önző legyek és elengedjem magam, elengedjem azt, ami a szívemet nyomja már nagyon hosszú idő óta. Elengedni Candét és tudom, hogy nekem úgy lenne a legjobb, ha kiadnám magamból, ami fáj.
- Hiba volt megcsókolnom téged – szinte köpöm a szavakat. Nem bántam meg, de hiba volt. Egy újabb emlékfoszlány, egy csepp remény, egy pillanat, amikor azt hiszem, minden lehet ugyanaz, mint régen, amikor az már rég elmúlt. Nem akarok annyira kegyetlen lenni vele, de meg kell tennem minden telhetőt, hogy megkapjam a várt eredményt, ám abban biztos vagyok, ha leállok vele veszekedni megint olyan kínos lesz a légkör, mint a minap a medencénél, de muszáj megtennem. Édesanyám már nagyon régen hajtogatja nekem, hogy nézzek más lány után, de eddig még nem sikerült. Talán az újbóli találkozás, a remények azok a dolgok, amelyek segítenek nekem átvészelni ezt az időszakot.
Code by Fremione.
Matías Venceslao
BOYS
Maty & Cande
Podemos gritar iee eê
Podemos gritar iee eê
Akadtak éjjelek mikor nem jött álom a szememre, mikor nem mertem álomra hajtani a fejemet, mert féltem attól a képtől, ami megjelent volna ott. Nem akartam a barátaim csalódott arcát magam előtt látni, amiért nem hívtam és teljesen megszakítottam velük a kapcsolatot. A haragot, dühöt és a világ végére kívánást látni azoknak az embereknek a szemébe, akik mindig melletted álltak és mindenben támogattak, eléggé ijesztő. Sőt, soha senki nem érdemelné meg azt, hogy lássa ezt a csalódottságot rajtuk, de nekem kijutott.
S bár José volt az egyik tőlük, aki úgy próbált velem beszélgetni mintha mi sem történt volna, és úgy állt hozzám, mint régen, akkor is látom a szemében a megbántottságot. Az, hogy kedves szavakat intéz felém csak megnehezíti a helyzetet, mert nagyobb bűntudatot kelt bennem a kedvessége. Ezzel öl meg, és Matías is ugyanazt teszi.
Újságolom neki a velem történő dolgokat, hátha eltűnne ez az idegesség kettőnk közül és végre lenyugodnának a kedélyek, viszont ez lehetetlen. Ki kell adnunk magunkból az elmúlt hónapok fájdalmát ahhoz, hogy ez eltűnjön s míg nem lépünk, nem kérdezünk és nem vagyok kíváncsiak ezekre a dolgokra addig nincs mit tenni. Szenvedünk tovább, pedig egy kiadós megbeszélés után lehet sokkal könnyebb lenne mindkettőnk számára. Így még mindig előttem lebeg, hogy mi lett volna ha…
De nincs ha, s bármennyire szeretném azt hinni, hogy a csók az érzelmeinek túltengésének köszönhető azt hiszem csak a dal és az emlékek hozták ki belőle. Mindezt olyan jó lenne végre tisztázni, hogy tudjunk a karrierünkre több energiát fordítani, nem pedig a bánkódásra.
Lehet, hogy a barátságunk is egy újabb szintre lépne, ha sikerülne ezt tisztázni, esetleg a csereturné maradék részét nyugodt körülmények között élvezhetnénk egymás társaságában, és mikor visszamennek, már nem lenne ez a furcsa érzet a gyomromban. Barátok lehetnénk megint, és lehet hihetetlen, tőlem meg főleg, de tartanám velük a kapcsolatot. Most jöttem rá, hogy mennyire hiányoznak nekem a barátaim.
- Tudod jól mire gondoltam. – már nem akarom kerülni a forró kását. Ezt már rég le kellett volna játszanunk, de én féltem felhívni Őt, hogy megmondjam a dolgot. Mikor elköszöntem tőlük mielőtt beültem volna az autóba szakítottam, véget vetettem a kapcsolatunknak pont azért, hogy ne érezzük megbántva magunkat, ha a másiknak nem jut ideje.
Az elején jó volt, barátokként beszélgettünk skypeon meg telefonon, ha a többiek hívtak akkor Ő is mindig ott volt, így tudtunk váltani pár szót. De ahogy telet az idő úgy jöttem rá mennyire hiányoznak, így mielőtt átköltöztem volna Palmwoodsba nem telefonáltam, és letöröltem a laptopról a skypeot.
- Mi…miért? Talán… a barátnőd miatt? – halkan teszem fel a kérdésemet és választ várok. Mindent megakarok tudni, legyen már vége ennek a cica egér dolognak, érjünk a végére, hogy ne fájjon többé a szívem ennyire.
- Matías, nincs jogom ilyet kérni, de kérlek, mondd el mi történik közöttünk. – készen állok a hidegzuhanyra, akarom végre tudni mit érzett, és ezt most. Mert lehet, ha 5 perc múlva kezdi már nem merném végighallgatni, elfutnék a bajok elől szokás szerint. Ez pedig nem mehet többé így. Azt akarom, hogy boldog legyen, és ha ahhoz az kell, hogy leordítja a fejemet majd kisétál és megcsókol egy lányt akkor tegye, tegye meg ezt én pedig elfogadom a döntését.
ruha || geronimo
Candelaria Pedreira
GIRLS
Candelaria & Matías
Vannak dolgok, amiket nem értek és nem is próbálok megérteni. Ilyenek például, hogy miért kell fizikát vagy kémiát tanulni az iskolában, miért olyan az ízlésünk, amilyen. Viszont mindennél jobban akarom tudni a dolgok miértjére a választ, amely Candéval kapcsolatos. Ő az a lány, akit soha nem tudtam kiverni a fejemből az első pillanattól fogva, míg másokat simán elfelejtettem és nemhogy a nevükre, de még az arcukra sem emlékszem. Olyan vak vagyok a szerelemtől, ha erről a lányról van szó, hogy másokban is az Ő vonásait keresem. Nem egy buliban hittem azt, hogy Őt látom Buenos Airesben és ezzel egy huzamban a szívverésem az egeket verdeste, majd azt hittem, hogy ott helyben elájulok. Mindenkinek van olyan az életében, akit nem fog tudni elfelejteni, mert olyan jó volt a vele együtt töltött idő. Azt mondják, ahol láng volt ott mindig marad parázs, de a mi esetünkben ez a láng még mindig ég, legalábbis az én részemről biztosan, míg Cande felől egy hatalmas kérdőjelet raknék a kapcsolatunkhoz. Egyszerűen nem tudok belőle kimenni, hiába is akarnék. Megannyi kérdés lebeg a szemem előtt, amelyeket mindenképp fel szeretnék tenni neki, de nem merek, vagy nem érzem itt az idejét. Olyan kérdések, amiket már rég el kellett volna feledni és megválaszolni, de válasz nélkül lógnak a levegőben.
- Az egészségem kiváló – tárom szét a karom, majd kifújom a bent tartott levegőm egy hatalmas sóhaj keretein belül. Nem fogom eljátszani a hülyét előtte, ha már itt vagyunk tudnia kell a dolgokat. – Jó, tudom, hogy értetted. Kiábrándító választ kell adnom, de elég pocsékul vagyok – rántom meg a vállam. Az ezernyi kérdés elé egy furakodja magát, amit jelen pillanatban mindnél fontosabbnak tartok: Miért csókolt vissza? Szakított velem, aztán úgy szart le, ahogy vagyok, most pedig ez van. Fel kellett volna pofoznia, mikor az arcom közeledett az övéhez és akkor most nem lennénk ilyen szituációban. Azzal választ kaptam volna minden kérdésre és most nem lenne ez a csetepaté.
- Nincs barátnőm – mondom könnyedén. Ó, bár lenne, akivel el tudtam volna feledni ezt a szépséget itt előttem, de egyszerűen sosem volt olyan, aki mellett képes lettem volna megmaradni. Az lenne a legjobb, ha lenne most valakim, aki otthon vár Buenos Airesben, akiért megérné hazamennem, de jelen esetben az lenne a legjobb, ha maradhatnék Amerikában és élhetném az amerikai álmot. Közém és e közé már csak a szüleink és a pénztárcánk áll, de azért reménykedem, hogy a csereturné végeztével nem kell visszatérnem az argentin fővárosba.
- Szerintem azt Te sokkal jobban tudod – durván kihallatszik a hangomból az él. – De jól van, mivel ilyen kedves vagyok, felvázolom neked a szituációt. Volt egyszer egy szerelmes pár. Hívjuk a srácot Mattnek, a csajt Candice- nek. Candice- nek volt egy lehetősége, amit vétek lett volna kihagynia és ez által híressé válhatott, Matt mindig mindenben támogatta, így a lány elutazott egy teljesen idegen országban, ám mielőtt külön váltak volna útjaik kimondták a végszót. Candice szakított Mattel. Telt- múlt az idő és a két hajdan szerelmes fiatal már nem is beszélt egymással. A lányt nem érdekelte, hogy mi van a fiúval és azokkal az emberekkel, akiket hátrahagyott. Mindenki azt feltételezte róla, hogy olyan lett, mint a többi celeb. A fiú persze nem így gondolta, hitt Candice- ben és reménykedett, hogy még valaha együtt lehetnek. Akarod tovább hallgatni vagy ennyi is elég volt? – kérdezem durván, szinte köpöm a szavakat.
Code by Fremione.
Matías Venceslao
BOYS
Maty & Cande
Podemos gritar iee eê
Podemos gritar iee eê
Emlékszem mennyire utáltam az életemet 15 éves koromig, egészen addig míg meg nem ismertem a világ legjobb embereit, míg meg nem találtam a hobbimat, a szenvedélyemet. Az apám mindentől megvédett, barátaim nem igen voltak, maximum a bejárónők lányai vagy valami hasonló. Legközelebb hozzám a zongora állt, és akkor értettem meg miért mikor átléptem a stúdió küszöbét. Tisztán rémlik annak a napnak minden egyes történése, ahogyan elhagytam a kutyámat és az befutott az épületbe, majd én vesztem el és mentem neki az első embernek, aki nem más volt, mint Matías.
Hisztek a szerelem első látásba? Nem, nos én sem tettem, de akkor éreztem valami különlegeset. Soha életembe nem fogott még el ahhoz hasonló érzés, de akkor ott valami megváltozott. Majd meghallottam azt az angyali énekhangot, mely hasonlított az anyám hangjára és így lett hirtelenjében az unalmas életemnek vége. Megkaptam azt, amire vágytam, szerető rokonokat és barátokat. Énekelni kezdtem, mint kiderült nem is valami rosszul és éltem az életemet. Minden a legnagyobb rendben volt, voltak legjobb barátnőim. Fausta és Carmen, ők álltak hozzám a legközelebb és ott volt az a fiú, akit első nap megláttam. Epekedtem utána, de megmaradtam a barát zónába sok időn keresztül, mellette voltam és énekeltünk. Minden nagyon tökéletes volt, túl szép, hogy így maradjon és most minden romokba dőlt.
- Remek. – halkan suttogom, egyszerűen nem értem hol rontottuk el. Ezért akartam szakítani vele mikor eljöttem Buenos Airesből, hogy elkerüljük ezt a helyzet és most pont ebbe csöppentünk bele. – Sajnálom, ha így érzed magad Matías, nem kellett volna eljönnöm ide… - önzőség volt azt gondolnom, hogy még meglehetne oldani a kettőnk közt lévő feszültséget.
Mindennél jobban szeretném visszakapni életem szerelmét, azt a fiút, aki megmutatta milyen szabadon élni és milyen tiszta szívből énekelni. Ő volt az első személy, aki megcsókolt, aki megfogta a kezemet, aki kimondta, hogy szeretlek és, akire mindig számíthattam. Most pedig őrlődünk a kapcsolatunk kesze kusza tengerén, kiút nélkül, alig pár alternatívát hagyva egymásnak. Vagy elsüllyedünk mindketten, vagy csak egyikünk vagy túléljük az egészet.
Megkönnyebbültem annak a hallatára, hogy nincs barátnője, pedig fel voltam készülve erre a lehetőségre is. Számtalanszor megkaptam azt néhány lánytól a stúdióból, hogy mit lát bennem egy olyan pasi, mint Ő. Igazából ezt én is szeretném tudni, mert minden vagyok csak nem megfelelő barátnőjelölt. Az édesapám túl aggodalmas és gondoskodó, védelmez még a fuvallattól és az egész életérzéstől. Fogalmam sincs annak idején, hogy bírta ki az apámat, akkor sokkal rosszabb volt, most már elfogadta a tényt, hogy felnőttem és a saját szárnyaimon kezdek megállni.
Fájtak a szavai, szívembe hatoltak és marcangolták azt. Legszívesebben kitépném a helyéről csak azért, hogy ne érezzem ezt a fájdalmat. Éreztem, hogy nem sokáig bírom majd könnyek nélkül ezt a beszélgetést, már délelőtt óta kell, mióta megláttam a medencénél a szerelmemet. Megremeget az alsó ajkam mikor azt mondta, hogy nem érdekelt mi van vele… Akkor csordult ki talán az első könnyem, de nem hagytam, hogy végig guruljon az arcomon.
- Matías… tudom, hogy bármit mondok nem fogod elhinni nekem, de hallanod kell az én szemszögemből a dolgokat is. – összeszorítottam a kezemet és nagy levegőt vettem. – Szakítottam, mert nem akartam, hogy a kapcsolatunk megromoljon, mint ahogy tette. Melletted akartam lenni és az első pár hónapban ment is ez az egész skypeos dolog mindenkivel, de utána… fájt látni, hogy mennyire jól érzitek magatokat. Hogy ott vagytok egymásnak én pedig egyedül lakom, a szüleim pedig a város másik végében. Fájt tudnom, hogy a lányok próbálkoznak nálad. A szívemet törtem össze mikor megszakítottam minden kapcsolatot veletek, de ezt kellett tennem. Így volt mindenkinek jobb, de megbántam… nem tehettem mást. – pislogtam nagyokat könnyes szemmel, kissé szipogva. Nem fogok most összetörni. – Nem kérem, hogy bocsáss meg, mert nem lehet… de… ez nem csak az én hibám! Nem kellett volna elengednetek! – fakadok ki. Nem akartam menni, legalábbis a nagyobb részem ott akart maradni a többiekkel, de amikor majdhogynem ők rúgtak ki páros lábban a városból… nem tehettem mást. Elfogadtam.
ruha || full moon
Candelaria Pedreira
GIRLS
Candelaria & Matías
Cande. Cande. Cande. Cande. Mindenhová beette magát ez a lány az életembe. Mint valami arcátlan kór, ami ellen nem tudsz védekezni. Annyi a különbség, hogy én is akartam ezt. Sosem hittem a szerelemben első látásra, általában a képébe röhögtem annak, aki olyat mondott nekem, hogy létezik. Aztán jött Ő. Első pillantásra beleszerettem, besétált az életemben azzal az ártatlan valójával. Hatalmasat dobbant a szívem, olyan volt, mintha már ismerném Őt régről, pedig még csak a nevét sem tudtam. Egy olyan kapcsolatot éreztem kettőnk között, amilyen csak egyszer alakul ki egy emberben életében. Nagyokat pislogtam és szorongtam a közelében. Féltem mindenegyes cselekedetétől, hogy talán nem szeretne viszont. Annyi lány van és volt, akik a lábaim előtt hevertek, akik össze akartak jönni velem, de én még csak rájuk sem néztem. Nem akartam komoly kapcsolatot annyi idősen, élni akartam. Ha nincs ez a lány minden úgy történt volna, ahogy anno elterveztem. Gimiben mindennap mással szórakozom, majd jön, azaz idő, amikor híres leszek és a legmenőbb dögös modellekkel fogok randizni. Ehelyett végig itt volt nekem Cande és nem törtem magam ilyen dolgokon. Csak az számított, amit Ő akart. Mindennap a rosszullét kerülgetett az izgalomtól, amikor megláttam. Nem bírtam várni, hogy megpillantsam Őt, számoltam az órákat, a perceket, a másodperceket, hogy mennyi van még hátra addig, míg újból láthatom. Szinte már betegesen beleszerettem. De a szerelem ilyen, nemde? Egyszer elkap, aztán nem ereszt többé. Ahol egyszer láng volt, ott örökké megmarad a parázs, mint mondani szokás. Ez az izgalom, amit akkoriban mindig átéltem újra felizzott bennem ma délután a medencénél és nem akar sehogy sem kigyulladni. És az a duett, amit José, a legjobb barátom rendezett el nekünk a jobb jövő reményében csak még tovább rombolta a helyzetet. Teljesen összetörtem belülről és önző mód azt kívánom, hogy bár Candelaria is azt érezné, amit én. Akkor újra fellobbanna bennem az a hit, hogy minket tényleg egymásnak teremtettek.
- Tényleg nem kellett volna eljönnöd… - A saját szavaim szinte égetnek, fájnak belülről. Nem akarok ilyen durva lenni, de egyszerűen nem tudom lefékezni magam. Könnyebb Őt hibáztatni, az életem szerelmét, minthogy beismerjem a saját bűneimet. Mind a ketten hibásak vagyunk. Nem egy ember kellett ahhoz, hogy eljussunk oda, ahol most éppen vagyunk. Felesleges lenne azon vitázni, hogy ki miatt történt ez, ki követett el több hibát, mert nincs jelentősége. Egy kapcsolathoz két ember kell és eléggé elcsesztük mind a ketten ezt az egészet. Vajon lesz- e még valaha olyan, mint régen agy megmarad számomra ez az önmarcangolás, a kínszenvedés, ami az óta kísért, mióta lelépett Los Angelesbe?
- Ez kibaszott önző dolog volt tőled! – kiáltok rá, amivel saját magam is megijesztem. – Én, vagyis mi csak a legjobbat akartuk neked. Tudtuk, hogy Buenes Airesben nem érhetsz el annyi mindent és csak elromlana minden, ha miattunk maradnál, aztán majd évek múltán minket hibáztatnál ezért. És lehet úgy gondolod ez nem így van, de teljességgel igazam van. Te viszont nem bírtál ránk se nézni, ezért a saját érdekeid tetted a szemed elé és megszakítottál velünk minden kapcsolatot. Ne hidd azt, Candelaria, hogy ez csak nekem fáj. Minden barátunk csalódott benned, nem mutatják, nem akarnak veszekedésbe keveredni veled, de jobb, ha tudod, hogy ez így van! – ordibálok teljesen kikelve magamból. Fogalmam sincs, hogy mi ütött belém, de jólesik kiadni magamból mindent, ami már a lelkemet nyomta.
Code by Fremione.
Matías Venceslao
BOYS
Maty & Cande
Podemos gritar iee eê
Podemos gritar iee eê
Szétrobban a fejem és ez nem jó, nagyon nem. Egyáltalán nem így képzeltem a viszontlátást, azt hittem mindent megfogunk tudni normális emberek módjára beszélni és nem kell kerülgetni a forró kását. Most mégis azt csináltuk, egészen a duettig, amit ha elkerültünk volna talán most nem egy férfi mosdóban lelkiznénk arról, ami elmúlt. Sokat hibáztam az elmúlt időbe, főleg emberi kapcsolatok terén buktam meg, de ezt kihasználva minden energiámat inkább a zenémbe fektettem és meg is lett az eredménye. Hamarosan turnéra indulok, remélem hatalmas lesz és akkor elfeledhetem mindazt, amit tettem.
De nem, a bűntudat mindig bennem fog maradni még akkor is, ha egy ideig halványabban ég a lángja az izgatottság miatt. Már várom azt a felemelő érzést, amit a színpad vált ki belőlem és a rajongósereg. Azt akarom érezni, nem ezt a marcangoló fájdalmat és hatalmas bűntudatot, ami Matías és a többiek miatt jött elő. Tudom, és nem is akarok senkit sem áltatni vagy magamat ártatlannak beállítani, mert nem vagyok az. Önző voltam, magamra gondoltam, pedig tudtam, hogy nekik sem könnyű mégis azzal nyugtatgattam magam, hogy ott vannak egymásnak míg nekem az üres szobán nincs senkim.
Mégis látni a szerelmemet, akiért azóta csak áhítozom, kiborított ebből az érzéketlenségből. Azt hittem azzal, hogy eljövök kicsit szórakozni a régi közösségemmel minden megoldódik, átugorjuk azt a hatalmas szakadékot a kapcsolatunkban, de nem, nem így lett, hanem rosszabb. Miért kellett eljönnöm? Komolyan… egyáltalán nem érdemlem meg ezt az egészet, de még Ők sem, inkább hagynunk kéne egymást.
-Hiba volt, most már látom, csak kecsegtető volt az ajánlat. Én pedig elcsábultam. – most már látom, hogy senki nem kívánt ide. Mindenki kedves volt, de ez olyan fajta kedvesség, amivel az embert megölni szokták, megsebezni majd szépen lassan kivéreztetni. Olyan érzés, mintha a nyílt sebre sót szórnak és elkezd sisteregni. Fájdalmas, kínzó érzés hasít végig a gerincemen és kiráz a hideg. Miért kellett ennyire elvágnom magam alatt a fát?
Biztos talajon álltam, barátaim voltak és szerető családom, ráadásul egy fiú is, aki teljes mértékben támogatott és én is Őt, bármiben. Emlékszem arra mikor a saját útját akarta járni és ezért hetekig nem járt a stúdióba, támogattam, mellette voltam mert ez a feladatom, de az még nagyobb örömmel töltött el mikor visszatért. Jó volt látni azt az újult erőt az arcán. Csillogó volt és felemelő.
-Mióta elmentem csak ez a szó jár a fejembe. Önző. De mi is azaz önzőség? – nem is neki, hanem inkább magamnak teszem fel ezt a kérdést. Melyik fél is volt önző a kettő közül? – Istenem, Matías! Nem hiszek én semmit, tudom nagyon jól, hogy mindenkit odakintről megviselt ez az egész, és nem, nincs igazad. Nem haragudtam volna azért, mert nem támogattok ebben a döntésemben. Nem akartam eljönni, mert valljuk be, egyedül voltam életem folyamán, miért akartam volna ezt újból?! De TI mégis erőltettétek, és még én vagyok a hibás azért, mert megszakadt a szívem, ahogy azt láttam ti milyen jól megvagytok egymással? – a hangom megremeg, körmeimet a tenyerembe vájom és nagyokat lélegzem. – Igen, önzőség volt megszakítani a kapcsolatot veletek, de ti, de ha nem is az egész banda… Akkor legalább neked kellett volna tudnod mennyire utálok egyedül lenni. – és ez mai napig így van. Utálom ezt az egész kócerájt, azt is hogy egyedül lakok és nincs senkim. Utálok mindent, Buenos Airest akarom meg a régi életemet. – Fáj? Hát nekem is fájt Matías azt látni és tudni, hogy a lányok hegyezik a fogukat rád. Tudni, hogy én nem lehetek ott melletted a motocross versenyeken, hogy nem foghatom a kezed, hogy nem puszilhatlak vagy ölelhetlek meg. De kirúgtatok páros lábbal abból az országból, ne csak én legyek a rosszfiú! – fakadok ki, és már nem bírom, engedem lefolyni a könnyeket az arcomon. – Hiba volt eljönni, azt hinni még van valami közös bennünk. De benned csak harag van, nem látod bele magad a helyzetembe. – ajkamba harapok. Sóhajtok, majd választ sem várva hagyom ott az egész bandát a fenébe. A táskámért rohanok és José kérdő szavait is elengedem a fülem mellett. Egy dologra van szükségem, arra pedig rögtön. Az üres lakásomra.
ruha || full moon
Candelaria Pedreira
GIRLS
Candelaria & Matías
Nem kellene Őt hibáztatnom a saját hülyeségem miatt. Egyszerűbb lett volna, ha eljön, és úgy viselkedünk egymással, mint akik sosem voltak a másikhoz túl közel. Ha már José el is intézte nekünk azt a duettet, akkor sem kellett volna megcsókolnom. Ez az egész az én hibám, de túl gyáva és önző vagyok ahhoz, hogy ezt bemerjem vallani neki. Nem tartana sokáig és valószínűleg egy hatalmas kő esne le mind a kettőnk szívéről. Ez csak szenvedés, amit itt leművelünk. A közös múltunk már rég a feledés homályában úszkál, és nem élhetjük át újra az együtt eltöltött pillanatokat. Ami volt, az elmúlt. Nem csókolhatom meg többet akkor, és amikor én azt akarom. El kell fogadnom végre a tényt, amivel már rég együtt kellene élnem, hogy nekünk már nincs közös jövőnk. Egy ártatlan csók is mindent elrontott. Csak veszekedés a vége és a csereturné ideje alatt sem tudunk már annyira jól kijönni majd egymással, hogy ne fájjon látni a másikat. De milyen hülye gondolataim is vannak. Ezek csak és kizárólag rám vonatkoznak. Nem kellene többes számban beszélnem és azt gondolnom, hogy Candét érdeklem, hogy tényleg érdeklem.
- Valószínűleg én is eljöttem volna a helyedben – sóhajtok fel egy hatalmasat és elhatározom magamban, hogy nem fogok ezen vitázni vele. Eljött, énekeltünk, megcsókoltam. A felszínre törtek a régi emlékek és megállíthatatlan lett minden. Újra úgy képzeltem, mintha a közös múltunkban lennénk, amikor ez nyilvánvalóan nem így van. – Az lett volna a legjobb, hogy én nem jövök el. Szükséged van a régi barátaidra legalább egy estére, de mi nem sosem tartoztunk a barát kategóriába – mondom nehézkesen. Ha Carmen vagy valaki más ment volna el most teljesen más lenne a helyzet és könnyedebben tudnám venni az akadályokat, de Cande az én első és igaz szerelmem.
- Ja hogy most érezzük szarul magunkat amiatt, hogy te eljöttél élni az álmod mi meg nem tartottunk vissza. Bocsánat, tényleg nagyon sajnálom, hogy a legjobbat akartuk neked! – Azonnal elillan minden jó gondolatom és újra Candelaria kerül a tűzkeresztbe a szememben. – Megmondom én neked, hogy mi azaz önzőség. Te vagy a megtestesítője ennek a viselkedésformának. Le sem tudnád tagadni, túl nyilvánvaló. Mindenki tudja, mindenki! Érted te ezt? – ordítok teljes torkom szakadtából. Félő, hogy túlkiabálom a zenét és valaki be fog jönni, hogy mit csinálunk mi itt ketten. Aztán meg Cande is bajba kerülne, hogy bejött a férfi mosdóba.
- Szerinted tudtam én, hogy egyedül leszel itt? Mi vagyok én, jövőbelátó? – kérdezem gúnyosan, s költőien. – Otthon rengeteg barátod volt. Gondoltam én azt, hogy itt olyan szerencsétlen leszel, hogy mindössze egy barátnőt tudsz szerezni magadnak, ha? – köpöm a szavakat durván és rögtön megbánom a kiejtett szavaim. Abba kellene hagynunk, mielőtt egy életre elfordulna tőlem, habár ilyen viselkedéssel, amit ellene tanúsítok már biztosan megtette.
- Egy lány se érdekel rajtad kívül a mai napig! Nem volt senkim és nem is lesz még sokáig. Túl kell lépnem rajtad meg ezen az egészen, hogy újra teljes lehessek, és úgy látszik, nem megy ez nekem olyan könnyen, mint terveztem. – Sokkal nyugodtabb vagyok, mint eddig. A hangerőm is szinte már teljesen lecsökkent. Mindezek ellenére az egész testem remeg, és alig tudom visszafogni magam, hogy ne sírjam el magam Cande előtt. Nem akarom azt, hogy sírni lásson. El kell mennem innen minél hamarabb.
- Igazad van, csak a magam helyzetét vizsgálom, sajnálom ezt is! – ordítom el magam utoljára, de már nem nézek rá. Kinyitom a mosdó ajtaját és eltűnök az éjszakába. Nem tudom, merre megyek, de egyedül akarok lenni. Felejteni akarok.
JÁTÉK LEZÁRVA!
Code by Fremione.
Matías Venceslao
BOYS
Maty & Cande
Podemos gritar iee eê
Podemos gritar iee eê
Már nem tudok mit tenni, nem tudom visszaforgatni az időt, hogy ne tegyem meg mindazt, amit az elmúlt másfél évben megtettem. Azt se tudom megmásítani, hogy ne szeressem Matíast teljes szívemből és nem is akarom. Mert bármennyire rossz most a helyzet egy valami mindig összefog kötni velük, ez pedig a barátság és a szeretet, amit feléjük táplálok mióta ismerem Őket. Néha az utunk nem ugyanaz, mint a barátainké, ilyen az én esetem is és akadnak emberek, akik inkább homályba fedik a múltjukat, hogy könnyebb legyen boldogulniuk az új helyzetben. Ezt tettem én is, mert valahogy sokkal könnyebbnek tűnt úgy emlékezni Buenos Airesre, hogy nem tudtam semmit az ott maradt részéről a szívemnek.
Haragszik, jogosan, és én is jogosan vagyok kiakadva rájuk. Ha ismertek volna úgy igazából tudták volna, hogy soha nem akarnék eljönni nélkülük egy ilyen helyre. Bár a lelkem mélyén vágytam erre a kalandra, de nem minden áron. Szívesen maradtam volna ott velük, járni Gregorio órájára, nevetni Pablo viccein és kimenni párszor Matías salakpályájára megnézni miként is motorozik. Énekelni szeretnék a lányokkal a parkban, nevetni a szökőkútnál és azon idegeskedni, hogy nem tudok megcsinálni egy lépést.
-Talán csak elméleti síkban kellett volna eljönnöm, sokkal könnyebb lett volna. – szerintem mindenki a helységből érezte azt a feszültséget, ami kettőnk között uralkodott. Igazából ez egy időzített bomba volt, ami bármelyik percben kitörhet, ha megkapja azt a bizonyos szikrát, a mi szikránk a csók volt. – Szükségem van a barátaimra, ahogyan neked is rájuk, és rád is szükségem van még akkor is, ha mi nem csak barátok vagyunk, voltunk. Csak egy estére akartam elfelejteni az elmúlt évek kínjait, örülni nektek, de tudnom kellett volna, hogy ez nem lehetséges. – ajkamba harapok, ami lassan ki fog hasadni a sok harapástól. Nem baj, legalább valami módon fájdalmat tudok okozni magamnak, testit, amivel elűzhetem a bennem lévő lelkiismeretet. Bár az sose fog eltűnni.
-Ha a legjobbat akartad volna nekem Matías, akkor azt mondtad volna, amit hallani akarok! Nem pedig azt, ami szerintetek jó lenne. – sziszegtem összeszorított ajkaim között. Még, hogy szeretett? ÉS ismert? Ha ezek igazak, akkor miért nem érezte azt, ami lejátszódik bennem azokban az időkben? – Gyerünk, itt vagyok, mondjad! Halljam mennyire utálsz, mennyire a pokolba kívánsz, amiért nem tartottam a kapcsolat veled. De ha majd mindez megtörténik, ha lehordasz a sárga földig gondold át kicsit az én helyzetemből a dolgokat. – sóhajtok, és megadóan állok előtte. Elfogadok bármi szidalmat, rossz szót sőt még azt is elviselném, ha megütne, mert legalább tudom, hogy kiadta az összes haragját, amit eddig irántam táplált.
-Úgy teszel most, mintha nem ismerted volna a történetemet. Mindig is nehezen ment a barátkozás, tudod nagyon jól. Ti voltatok az első barátaim. – görcsbe szorul a gyomrom, ahogy gúnytól csöpögő szavait felemésztem. Soha nem hallottam még így beszélni Matíast, és azt hiszem soha többé nem is akarom. – Szerencsétlen vagyok, köszönöm. – halkan ejtem ki ezt a szót, ugyanolyan gúnyosan, ahogyan Ő tette pár másodperccel ezelőtt.
Néha a szavak sokkal jobban megtudnak bántani egy embert, mint a tettek. Matías szavai, akit mindig is nagy embernek tartottam, pedig különösen fájnak.
-Sajnálom, sajnálom, hogy élek Matías! Soha többé nem fog előfordulni, rendben? – kiabálom még utána mielőtt fognám a cuccomat és én is elindulnék egy olyan helyre, ahol a megértést lehet venni. Patakként csorgó könnycseppekkel indultam el a karaoke klubból, és ugyanilyen állapotban értem be Palmwoodsba, majd a szobámba.
ruha || can't hold us
Candelaria Pedreira
GIRLS
say my name, you know who i am
Ji An & Hyun Ki
Downtown.
Karaoke.
Összevont szemöldökkel dőlök hátra az olcsó bőrkanapén a klubban. Minden idegesít; a fenekem alatt lévő bőr nyikorgása, a nyávogós Britney Spears dallista a tévé képernyőjén, a rossz minőségű mikrofon.
Egyértelműen nem Dél-Koreában vagyok; minden egyes nap éppen ugyanolyan gyilkos dolog erre ráébrednem. Kezdek félni, hogy amikor felébredek, és tükörbe nézek, egy elhízott, amerikai palacsintát zabáló borostás amerikai férfi néz rám vissza.
Itt minden annyira amerikai; csak úgy süt mindenhonnan a kék-piros-fehér zászló, meg a sas jelképe. A zeneiparban pedig nem tudnak mit kezdeni egy koreaival. Hiába van arany torkom gyémánt hangszálakkal és léleksirató hanggal, nem én vagyok az, akiktől az amerikai lányok ledobják a bugyijukat. És akkor még nem is tudják, hogy biszexuális vagyok.
Unalmamban az asztalba rúgok; a mikrofon tehetetlenül gördül, míg nem nagy csattanással leesik a földre.
Számot választok. Odafigyelés nélkül pörgetem a listát, csak tekereg a szemem előtt, mint valami lomha, amerikai kígyó. Becsukom a szemeimet, szabad kezemmel megdörzsölöm.
- Van itt valami koreai szám is...? - kérdezem magamtól. Költői kérdés, én meg sziszegek.
Újra végigpörgetem a listát, immáron figyelmet szentelve neki. A gyomromban egy táncos rúg, amikor meglátom a P betűnél az ex-bandám nevét. A vörösség és forróság gúnyosan nevetve, karon öltve kúszik fel a nyakamon keresztül az arcomba. Egy számot énekelhetek; Catch Me.
Ülök, szétterpesztett lábakkal, a kezembe veszek egy mikrofont. Hallom, ahogyan elindulnak az első akkordok. A remegés villámként cikázik végig a testemen, a szám magától szétnyílik. Mintha újraélnék mindent, amikor először énekeltem ezt a számot.
A fejemben automatikusan elindul az egyik bandatag része. Nem énekelek, habár a szöveg végig megy a fejemben. Kivárom, ameddig nekem kell belépnem; csakis akkor állok fel, amikor az első hang kijön a torkomon. Nyitva van a szemem, de nem látok semmit. Az anyanyelvem szavai kikúsznak az ajkaim közül, és borzongatva jövök rá, hogy mennyire otthon érzem magamat. Amióta itt vagyok, amerikai szavakat hánytam, amerikai szavakat ettem reggelire és amerikai szavakkal feküdtem le aludni.
Úgy érzem, mintha megkönnyebbülnék. Magabiztosan, bízva a saját tehetségemben énekelem végig a dalt. Hibátlan vagyok, mint mindig. És persze nézőközönségem is akad, mint mindig.
Karaoke.
Összevont szemöldökkel dőlök hátra az olcsó bőrkanapén a klubban. Minden idegesít; a fenekem alatt lévő bőr nyikorgása, a nyávogós Britney Spears dallista a tévé képernyőjén, a rossz minőségű mikrofon.
Egyértelműen nem Dél-Koreában vagyok; minden egyes nap éppen ugyanolyan gyilkos dolog erre ráébrednem. Kezdek félni, hogy amikor felébredek, és tükörbe nézek, egy elhízott, amerikai palacsintát zabáló borostás amerikai férfi néz rám vissza.
Itt minden annyira amerikai; csak úgy süt mindenhonnan a kék-piros-fehér zászló, meg a sas jelképe. A zeneiparban pedig nem tudnak mit kezdeni egy koreaival. Hiába van arany torkom gyémánt hangszálakkal és léleksirató hanggal, nem én vagyok az, akiktől az amerikai lányok ledobják a bugyijukat. És akkor még nem is tudják, hogy biszexuális vagyok.
Unalmamban az asztalba rúgok; a mikrofon tehetetlenül gördül, míg nem nagy csattanással leesik a földre.
Számot választok. Odafigyelés nélkül pörgetem a listát, csak tekereg a szemem előtt, mint valami lomha, amerikai kígyó. Becsukom a szemeimet, szabad kezemmel megdörzsölöm.
- Van itt valami koreai szám is...? - kérdezem magamtól. Költői kérdés, én meg sziszegek.
Újra végigpörgetem a listát, immáron figyelmet szentelve neki. A gyomromban egy táncos rúg, amikor meglátom a P betűnél az ex-bandám nevét. A vörösség és forróság gúnyosan nevetve, karon öltve kúszik fel a nyakamon keresztül az arcomba. Egy számot énekelhetek; Catch Me.
Ülök, szétterpesztett lábakkal, a kezembe veszek egy mikrofont. Hallom, ahogyan elindulnak az első akkordok. A remegés villámként cikázik végig a testemen, a szám magától szétnyílik. Mintha újraélnék mindent, amikor először énekeltem ezt a számot.
A fejemben automatikusan elindul az egyik bandatag része. Nem énekelek, habár a szöveg végig megy a fejemben. Kivárom, ameddig nekem kell belépnem; csakis akkor állok fel, amikor az első hang kijön a torkomon. Nyitva van a szemem, de nem látok semmit. Az anyanyelvem szavai kikúsznak az ajkaim közül, és borzongatva jövök rá, hogy mennyire otthon érzem magamat. Amióta itt vagyok, amerikai szavakat hánytam, amerikai szavakat ettem reggelire és amerikai szavakkal feküdtem le aludni.
Úgy érzem, mintha megkönnyebbülnék. Magabiztosan, bízva a saját tehetségemben énekelem végig a dalt. Hibátlan vagyok, mint mindig. És persze nézőközönségem is akad, mint mindig.
341 ▴ REMÉLEM TETSZENI FOG <33
Nam Hyun Ki
OUTSIDERS
❝♦ TITULUS : ☼ be invisible
❝♦ KOR : 32
❝♦ MUNKA, HOBBI : ☼ the survival
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : ☼ in the U.S.A
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 8
szeretettel ♥
Sosem szerettem a karaoke bárokat, túl zajosa, még akkor is, ha minden szoba hangszigetelt, a vernyogás átjön, attól meg a hideg ráz. Aki nem tud énekelni, ne énekeljen, ilyen egyszerű. Csak azt nem értem, hogy akkor miért vagyok mazochista, és miért dolgozom hétvégente egy ilyen helyen hostessként. Ja, tudom, mert jól fizet, és egyes vendégeknek könnyen megnyílik a pénztárcája, ha szomorúságukban megvigasztalja őket valaki.
- Ginny, megtennéd, hogy körbenézed a B rész szobáit. Azt hiszem, kettőben vannak, de mindenkinek lejárt az ideje. – Unottan nézek fel a telefonomból az öltözőben, ahogy kedves kolléganőm rám sóz egy kis munkát. Egy dolgot nem szeretek a munkahelyemen csinálni, dolgozni. Dolgozni még csak-csak, itt aludni is remekül lehet, az ingyen alkoholról meg már ne is beszéljünk. Az meg hogy itt Ginnyként ismernek, nem Lee Ji An-ként, még jobb. De amikor feladatokat adnak, azt ki nem állhatom.
Mégis felállok, és útnak indulok, kicsit megigazítva magamon a ruhát. Az öt teremből három tiszta, egyben vannak csak ott az italos dobozok, de az nem az én dolgom. Takarítani azért még sem fogok, arra fizetnek másokat, nehogy már én végezzem a dolgukat.
Halkan nyitok be az utolsó szobába, ahonnan csak a zenét hallom, hangot nem, és csöppet meglepődök a dallam ismerősségén. Behúzom magam után az ajtót, ugyanolyan halkan, ahogy kinyitottam, és nekidőlve várom, hogy mi lesz a dal vége. Aztán mikor meghallom az ismeretlenke hangját összeáll a kép. Poison. Mosolyra húzódik a szám, gonoszra, sokat sejtetőre, de aztán le is vakarom onnan, nem akarom elijeszteni már az első pillanatban.
A dallam véget ér, a szőke Adonisz körbepördül én meg igyekszem olyan arcot vágni, mint akinek fogalma sincs róla, ki áll vele szemben, és ki mit énekelt az előbb, csak a teljesítményen meglepődni. Amin egyébként nem nehéz meglepődni...
- Daebak. – Mondom lassan, ahogy elmosolyodom, és a hátam mögött bezárom az ajtót. Mindenre fel kell készülni, és úgy érzem, a ma estém igen csak szórakoztató lesz.
- Igazából azért jöttem, mert lejárt az időd, de azt hiszem, el tudok neked nézni egy kis túlcsúszást. – Lépek közelebb, majd le is ülök a kanapéra, egyik lábamat keresztbe téve a másikon, kivillantva combjaimat, továbbra is mosolyogva rá. - Egyébként Ginny vagyok. – Teszem még hozzá, felé nyújtva a kezemet, kíváncsi vagyok, tényleg olyan puha-e a bőre, mint amennyire a rajongó tini lányok hiszik. És hogy vajon olyan finom, mint amilyen finom az illata?
- Ginny, megtennéd, hogy körbenézed a B rész szobáit. Azt hiszem, kettőben vannak, de mindenkinek lejárt az ideje. – Unottan nézek fel a telefonomból az öltözőben, ahogy kedves kolléganőm rám sóz egy kis munkát. Egy dolgot nem szeretek a munkahelyemen csinálni, dolgozni. Dolgozni még csak-csak, itt aludni is remekül lehet, az ingyen alkoholról meg már ne is beszéljünk. Az meg hogy itt Ginnyként ismernek, nem Lee Ji An-ként, még jobb. De amikor feladatokat adnak, azt ki nem állhatom.
Mégis felállok, és útnak indulok, kicsit megigazítva magamon a ruhát. Az öt teremből három tiszta, egyben vannak csak ott az italos dobozok, de az nem az én dolgom. Takarítani azért még sem fogok, arra fizetnek másokat, nehogy már én végezzem a dolgukat.
Halkan nyitok be az utolsó szobába, ahonnan csak a zenét hallom, hangot nem, és csöppet meglepődök a dallam ismerősségén. Behúzom magam után az ajtót, ugyanolyan halkan, ahogy kinyitottam, és nekidőlve várom, hogy mi lesz a dal vége. Aztán mikor meghallom az ismeretlenke hangját összeáll a kép. Poison. Mosolyra húzódik a szám, gonoszra, sokat sejtetőre, de aztán le is vakarom onnan, nem akarom elijeszteni már az első pillanatban.
A dallam véget ér, a szőke Adonisz körbepördül én meg igyekszem olyan arcot vágni, mint akinek fogalma sincs róla, ki áll vele szemben, és ki mit énekelt az előbb, csak a teljesítményen meglepődni. Amin egyébként nem nehéz meglepődni...
- Daebak. – Mondom lassan, ahogy elmosolyodom, és a hátam mögött bezárom az ajtót. Mindenre fel kell készülni, és úgy érzem, a ma estém igen csak szórakoztató lesz.
- Igazából azért jöttem, mert lejárt az időd, de azt hiszem, el tudok neked nézni egy kis túlcsúszást. – Lépek közelebb, majd le is ülök a kanapéra, egyik lábamat keresztbe téve a másikon, kivillantva combjaimat, továbbra is mosolyogva rá. - Egyébként Ginny vagyok. – Teszem még hozzá, felé nyújtva a kezemet, kíváncsi vagyok, tényleg olyan puha-e a bőre, mint amennyire a rajongó tini lányok hiszik. És hogy vajon olyan finom, mint amilyen finom az illata?
Lee Ji An
OUTSIDERS
❝♦ KOR : 31
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 10
Ji An & Hyun Ki
A ritmuson, a hangjegyeken és a torkomon elővarázsolt hangon kívül pár percig megszűnik körülöttem a külvilág. Akármennyire is klisésen hangzik, a zene olyan szinten magával sodor, hogy néha fulladozom a sok akkord között. De kell ez; hogy majdnem megfulladjak tőle, mert ilyenkor érzem igazán, hogy élek, amikor már kezd túl sok lenni valamiből.
A dalnak azonban hamar vége szakad.
- Catch me - suttogom elhalóan az utolsó dallamot, a végén egy aprót triolázva, és elnyújtva, aztán, mint ahogyan a videoklipben is látható, végleg elkapnak, a dalnak pedig úgy szakad vége, mintha elvágták volna.
A szemem sarkából mozgást látok, a fejemet úgy kapom oda, mint aki megijedt. Egy nő áll az ajtóban; koreai.
De még milyen koreai... Amikor meghallom az anyanyelven elmotyogott szót kisurranni az ajkai mögül, elővillantom a hírhedt félmosolyomat, amitől gödröcskés lesz az arcom.
- Lejárt az időm? - nézek rá csodálkozva - Nos, az nem lenne rossz, tekintve, hogy normális zene mellett még érdekes társaságom is akadt - tekintetemmel követem a lépteit, amik a kanapé felé vezetnek. Az arca csodálkozó, de van valami macskaszerű, és meglehetősen ravasznak tűnő a járásában. Megnyalom a szám szélét.
- Örvendek, Ginny - fogadom el a felém nyújtott kezet - Az én nevem Ed.
Nem az eredeti nevemet mondom; azzal, hogy Amerikába jöttem, végleg lemondtam arról, aki vagyok.
Csak reménykedek, hogy a lány már itt született, így fogalma sincsen a K-pop-ról és a dél-koreai zeneiparról, legfőképpen pedig arról nem, hogy én ki vagyok. Ha esetleg mégis ismer... Nos, várom a szemközköpést és a szitkokat, hogy mekkora rohadék vagyok.
- Szóval, te itt dolgozol? - mérem végig a lányt. Keresztbe tett lábai elővillannak a ruhája alól. Mély levegőt kell vennem.
- Mondd csak Ginny, tetszett a szám, amit énekeltem? - kérdezem tőle felvont szemöldökkel, de cseppet sem kíváncsian, inkább csak lusta belenyugvással.
A dalnak azonban hamar vége szakad.
- Catch me - suttogom elhalóan az utolsó dallamot, a végén egy aprót triolázva, és elnyújtva, aztán, mint ahogyan a videoklipben is látható, végleg elkapnak, a dalnak pedig úgy szakad vége, mintha elvágták volna.
A szemem sarkából mozgást látok, a fejemet úgy kapom oda, mint aki megijedt. Egy nő áll az ajtóban; koreai.
De még milyen koreai... Amikor meghallom az anyanyelven elmotyogott szót kisurranni az ajkai mögül, elővillantom a hírhedt félmosolyomat, amitől gödröcskés lesz az arcom.
- Lejárt az időm? - nézek rá csodálkozva - Nos, az nem lenne rossz, tekintve, hogy normális zene mellett még érdekes társaságom is akadt - tekintetemmel követem a lépteit, amik a kanapé felé vezetnek. Az arca csodálkozó, de van valami macskaszerű, és meglehetősen ravasznak tűnő a járásában. Megnyalom a szám szélét.
- Örvendek, Ginny - fogadom el a felém nyújtott kezet - Az én nevem Ed.
Nem az eredeti nevemet mondom; azzal, hogy Amerikába jöttem, végleg lemondtam arról, aki vagyok.
Csak reménykedek, hogy a lány már itt született, így fogalma sincsen a K-pop-ról és a dél-koreai zeneiparról, legfőképpen pedig arról nem, hogy én ki vagyok. Ha esetleg mégis ismer... Nos, várom a szemközköpést és a szitkokat, hogy mekkora rohadék vagyok.
- Szóval, te itt dolgozol? - mérem végig a lányt. Keresztbe tett lábai elővillannak a ruhája alól. Mély levegőt kell vennem.
- Mondd csak Ginny, tetszett a szám, amit énekeltem? - kérdezem tőle felvont szemöldökkel, de cseppet sem kíváncsian, inkább csak lusta belenyugvással.
Nam Hyun Ki
OUTSIDERS
szeretettel ♥
Tulajdonképpen nem az nyűgözött le, ahogy énekelt, azt eddig is tudtam, hogy tökéletes hangja van, és igazából szerettem is a zenéjüket, még ha nem vagyok az az őrült rajongó típus, inkább az, hogy pont oda jön énekelni, ahol én dolgozom, megvillantva előttem egy remek este lehetőségét. Mintha csak az égből pottyant volna nekem ide, úgyis unatkoztam már egy ideje, a nyugati pasik túl könnyűek, túl kiszámíthatóak.
- Ha kitartóan lapozol, találhatsz még benne két koreai számot is. Megsúgom, egyik sem a Gangnam Style. – Magyarázom, miközben leülök, sőt nem is magyarázom, inkább csak úgy mellékesen jegyzem meg. Ahogy mellékesen teszem azt is, hogy nem az igazi nevem mondom, hanem amit itt használok, ahogy itt ismernek. A bőre puha, olyan, amit nem csak a tenyerén érintenék, és az sem lep meg, hogy ő sem az igazi nevét mondja.
- Csak hétvégente beugrom feldobni a hangulatot. – Arcomon apró mosoly ül, figyelem, ahogy végigmér, és nagy levegőt vesz. Az évek elteltével sem bírom megunni ezt a reakciót a férfiaktól, élvezem, hogy képek vagyok ledöbbenteni őket, és egyetlen mozdulatommal elérni, hogy akarjanak. Ez egy játék, amit nem lehet elveszíteni, vagy megnyerni, mert sosincs vége.
- Nem igazán, mintha túlságosan erőltetett lett volna az utolsó magas hang a vége előtt. – Túrok bele a hajamba unottan, eszemben sincs a zenéről beszélni, nem azért vagyok, túlságosan tökéletes hímpéldány ahhoz, hogy holmi csevegéssel letudjam a dolgot. És szerintem rá is ráfér egy kis kikapcsolódás, túl sok dolgon ment át rövid idő alatt, mindenkit megviselne. Ha tudná, miket hallottam a buszon néhanapján, kettéállna az a szexi füle.
Lassan állok fel, megfontolva minden lépésem, macskaként lépek elé, tenyerem finoman kezére csúsztatom, hogy átvegyem a mikrofont, majd egy laza mozdulattal a kanapéra dobjam.
- Jobban tetszene, ha magadtól énekelnél nekem valamit. – Suttogom, egészen közel lépve hozzá, egyik kezemet a nyakához emelve, ujjaimmal finoman cirógatva a puha bőrt. – De igazából azért vagyok itt, hogy a kedvedre tegyek. – Nézek a szemébe, hívogatással a tekintetemben, megtorpanok, innen nem megyek tovább, ameddig ő nem adja jelét valahogy, hogy akarja. Az ajtó zárva, az időzítőt lekapcsoltam, mielőtt eldobtam a mikrofont, nem látják, hogy itt vagyunk, senki sem zavarhat meg minket. Minden csak rajta áll...
- Ha kitartóan lapozol, találhatsz még benne két koreai számot is. Megsúgom, egyik sem a Gangnam Style. – Magyarázom, miközben leülök, sőt nem is magyarázom, inkább csak úgy mellékesen jegyzem meg. Ahogy mellékesen teszem azt is, hogy nem az igazi nevem mondom, hanem amit itt használok, ahogy itt ismernek. A bőre puha, olyan, amit nem csak a tenyerén érintenék, és az sem lep meg, hogy ő sem az igazi nevét mondja.
- Csak hétvégente beugrom feldobni a hangulatot. – Arcomon apró mosoly ül, figyelem, ahogy végigmér, és nagy levegőt vesz. Az évek elteltével sem bírom megunni ezt a reakciót a férfiaktól, élvezem, hogy képek vagyok ledöbbenteni őket, és egyetlen mozdulatommal elérni, hogy akarjanak. Ez egy játék, amit nem lehet elveszíteni, vagy megnyerni, mert sosincs vége.
- Nem igazán, mintha túlságosan erőltetett lett volna az utolsó magas hang a vége előtt. – Túrok bele a hajamba unottan, eszemben sincs a zenéről beszélni, nem azért vagyok, túlságosan tökéletes hímpéldány ahhoz, hogy holmi csevegéssel letudjam a dolgot. És szerintem rá is ráfér egy kis kikapcsolódás, túl sok dolgon ment át rövid idő alatt, mindenkit megviselne. Ha tudná, miket hallottam a buszon néhanapján, kettéállna az a szexi füle.
Lassan állok fel, megfontolva minden lépésem, macskaként lépek elé, tenyerem finoman kezére csúsztatom, hogy átvegyem a mikrofont, majd egy laza mozdulattal a kanapéra dobjam.
- Jobban tetszene, ha magadtól énekelnél nekem valamit. – Suttogom, egészen közel lépve hozzá, egyik kezemet a nyakához emelve, ujjaimmal finoman cirógatva a puha bőrt. – De igazából azért vagyok itt, hogy a kedvedre tegyek. – Nézek a szemébe, hívogatással a tekintetemben, megtorpanok, innen nem megyek tovább, ameddig ő nem adja jelét valahogy, hogy akarja. Az ajtó zárva, az időzítőt lekapcsoltam, mielőtt eldobtam a mikrofont, nem látják, hogy itt vagyunk, senki sem zavarhat meg minket. Minden csak rajta áll...
Lee Ji An
OUTSIDERS
Ji An & Hyun Ki
- Komolyan? Nincsen rajta PSY slágere? Hát Amerika meg milyen hely? - vonom össze játékosan a szemöldökömet és a lányra vigyorgok, pont úgy, hogy megjelenjen a két gödröcske a szám oldalában.
Most is úgy érzem, mintha vakuk kereszttűzében lennék; a lánynak a pillantása lyukat éget belém. Valamilyen gondolat motoszkál róla, amit sehogyan sem tudok szavakba önteni; talán legközelebb álló szó hozzá a megérzés lenne.
Meglep, hogy nem itt dolgozik. Bár nem olyan lánynak néz ki, aki bárhol is dolgozna, hanem olyannak, aki tökéletesen tisztában van vele, hogy a férfiak úgyis eltartják.
- Tényleg? És elég nekik, hogy csak hétvégente vonzod ide az embereket? - kérdezem tőle kíváncsian. Apró, mindentudó mosoly ül Ginny arcán. Kiráz tőle a hideg is. Nem úgy néz ki, mint a tipikus dél-koreai lányok, az aranyos mosolyukkal és a habfehér, tökéletesre mázolt bőrükkel. Nem, Ginny-n meglátszik Amerika, a lehető legjobb értelemben.
Leesik az állam, de hangos csattanással zárom össze gyorsan a számat. Sosem szólta még le senki az énekhangomat, a stílusomat. Keseredett mosolytól húzódik a szám, és a fejemet csóválva nézek rá. Kicsit hiányzik, hogy tudja, hogy ki vagyok. Hogy felnézzen rám és autogramért kuncsorogjon. Ám ezt a gondolatot gyorsan elhessegetem magamtól.
- Tényleg? - visszapréselem magamba a kérdést, hogy te mégis hány lány bugyit kaptál a színpadon egy olyan dal után - Akkor legközelebb jobban figyelek a hangokra.
Ginny a hajába túr és egy macska kecsességével kel fel a fotelről. El sem hiszem, hogy a lépései egyenesen felém irányulnak, majd pedig döbbenet és kíváncsiság elegyedik bennem, amikor kezével a kézfejemhez ér. Összerezzenek, ahogyan eldobja a mikrofont.
Azt akarja, hogy valamit neki énekeljek. A kezét a nyakamra csúsztatja. A bőre hűvös, mégis finoman meleg, az érintése pedig elektromos izzást indít végig a vénáimban.
- Magamtól? Hogy érted? - nézek le rá. - Szeretnéd, hogy költsek egy számot rólad?
Még közelebb jön hozzám. A lehelete a kulcscsontomat csiklandozza. Hatalmas a kísértés, hogy becsukjam a szememet és csak élvezzem az érintését. A szemhéjaim lassan megindulnak lefelé, amikor meghallok egy bűvös mondatot.
Muszáj megkérdeznem.
- Escort lány vagy? - húzódok hátrébb.
Egy éjszakás kaland egy idegennel belefér. De egy éjszakás kaland egy olyan lánnyal, aki reggel pénzt kér érte - na arra már nem vagyok hajlandó. Azonba ezt a lányt akarom. Érzem magamban a vágyat arra, hogy tegyek vele valamit, ami nem tűr nyomdafestéket, hogy felejtsem el a biszexualitásomat, és a szar helyzetemet a szülőhazámban.
- Tudod mit? Inkább ne is mondj semmit - húzom a derekánál fogva magamhoz, hogy a végén a testünk közé egy papírlap se férjen be. - Senki sem fog tudni minket zavarni?
A kérdésemet, akár, tekinthetjük beleegyezésnek is.
Most is úgy érzem, mintha vakuk kereszttűzében lennék; a lánynak a pillantása lyukat éget belém. Valamilyen gondolat motoszkál róla, amit sehogyan sem tudok szavakba önteni; talán legközelebb álló szó hozzá a megérzés lenne.
Meglep, hogy nem itt dolgozik. Bár nem olyan lánynak néz ki, aki bárhol is dolgozna, hanem olyannak, aki tökéletesen tisztában van vele, hogy a férfiak úgyis eltartják.
- Tényleg? És elég nekik, hogy csak hétvégente vonzod ide az embereket? - kérdezem tőle kíváncsian. Apró, mindentudó mosoly ül Ginny arcán. Kiráz tőle a hideg is. Nem úgy néz ki, mint a tipikus dél-koreai lányok, az aranyos mosolyukkal és a habfehér, tökéletesre mázolt bőrükkel. Nem, Ginny-n meglátszik Amerika, a lehető legjobb értelemben.
Leesik az állam, de hangos csattanással zárom össze gyorsan a számat. Sosem szólta még le senki az énekhangomat, a stílusomat. Keseredett mosolytól húzódik a szám, és a fejemet csóválva nézek rá. Kicsit hiányzik, hogy tudja, hogy ki vagyok. Hogy felnézzen rám és autogramért kuncsorogjon. Ám ezt a gondolatot gyorsan elhessegetem magamtól.
- Tényleg? - visszapréselem magamba a kérdést, hogy te mégis hány lány bugyit kaptál a színpadon egy olyan dal után - Akkor legközelebb jobban figyelek a hangokra.
Ginny a hajába túr és egy macska kecsességével kel fel a fotelről. El sem hiszem, hogy a lépései egyenesen felém irányulnak, majd pedig döbbenet és kíváncsiság elegyedik bennem, amikor kezével a kézfejemhez ér. Összerezzenek, ahogyan eldobja a mikrofont.
Azt akarja, hogy valamit neki énekeljek. A kezét a nyakamra csúsztatja. A bőre hűvös, mégis finoman meleg, az érintése pedig elektromos izzást indít végig a vénáimban.
- Magamtól? Hogy érted? - nézek le rá. - Szeretnéd, hogy költsek egy számot rólad?
Még közelebb jön hozzám. A lehelete a kulcscsontomat csiklandozza. Hatalmas a kísértés, hogy becsukjam a szememet és csak élvezzem az érintését. A szemhéjaim lassan megindulnak lefelé, amikor meghallok egy bűvös mondatot.
Muszáj megkérdeznem.
- Escort lány vagy? - húzódok hátrébb.
Egy éjszakás kaland egy idegennel belefér. De egy éjszakás kaland egy olyan lánnyal, aki reggel pénzt kér érte - na arra már nem vagyok hajlandó. Azonba ezt a lányt akarom. Érzem magamban a vágyat arra, hogy tegyek vele valamit, ami nem tűr nyomdafestéket, hogy felejtsem el a biszexualitásomat, és a szar helyzetemet a szülőhazámban.
- Tudod mit? Inkább ne is mondj semmit - húzom a derekánál fogva magamhoz, hogy a végén a testünk közé egy papírlap se férjen be. - Senki sem fog tudni minket zavarni?
A kérdésemet, akár, tekinthetjük beleegyezésnek is.
Nam Hyun Ki
OUTSIDERS
szeretettel ♥
Bólintok, mosolyogva, tényleg nincs benne, kivetettem, ha az kell nekik, tegyék bele akkor, mikor már nem dolgozok itt. Figyelem a két gödröcskét az arcán, volt idő, mikor egész Szöul ezzel volt tele, most még sem zavar annyira, mint mikor a buszon láttam elsuhanni előttem. Sőt, most kifejezetten tetszik, olyan kölyökkutya feje van így, kedvem lenne megborzolni a haját, mégsem teszem. Összerombolná a vadmacska imidzsem, azt pedig nem hagyhatom.
- Elég vagy sem, ennyi időm van rájuk. – Vonom meg finoman a vállam, nem a pénz miatt vagyok itt, hanem a társaság miatt. a munkatársaim nem érdekelnek, a vendégek pedig nagyon lelkesek, és barátságosak tudnak lenni. Nála pedig szórakoztat, hogy egy pillanat alatt le tudom rombolni az önbizalmát, elég csak azt kritizálnom, amiben tökéletes. Persze, most sem hibázott, mégis jól esik látni, hogy egy pillanat alatt megváltozik a fény a szemében, mintha csak közöltem volna vele, hogy nincs mikulás. Játszani támad kedvem, ezért kezdek közeledni hozzá, mindig is ki akartam próbálni egy idol-t, de sajnos eddig nem volt r lehetőségem. Ha azt vesszük, már ő sem az, de így még izgatóbb, sebzett, könnyebben elérhetem a célom. Eszemben sincs rúgni rajta még egyet, nem vagyok én szívtelen, mindössze azt akarom, hogy elfelejtse kicsit, hogy ki is ő, és mire végzünk ne is legyen képes emlékezni rá.
- Ugyan, ennyire nyálas nem vagyok. És amúgy is... ezer jobb dolgot tudsz csinálni az ajkaiddal. – Suttogom, egészen közel hajolva hozzá, de eltaszít, hátrébb lép, nekem pedig kedvem lenne hangosan felnevetni. Finoman megrázom a fejem, és hagyom hogy újra magához húzzon. Mintha egy tini fiú lenne, ellök, visszahúz, mintha nem tudná, mit akar, holott a szeme elárulja.
- Nem vagyok escort lány, csak egy sima lány, aki szeretné, hogy jól érezd magad. – Lehelem a nyakába, ahogy hozzá simulok, egyik kezemmel a tarkójánál a hajába túrok, a másikat a mellkasán pihentetem, megadva magamnak az esélyt, hogy eltolhassam, ha nem olyan, amilyennek elképzeltem, vagy ha mégsem szórakoztató. Felnézek rá, amikor kérdez, és aprót bólintok, ajkai csak pár milliméterre, szinte már érzem őket. Kiürül az agyam, mást sem akarok, csak végre őt, vagy bárkit, de most kifejezetten őt. Illata az orromba kúszik, mellkasán lévő kezem a karjára csúszik, végigsimítva az izmokon. Óvatosan mozdítom meg a fejem, fogammal finoman elkapva alsó ajkát, megharapom, de épp csak egy pillanatra, majd el is engedem, úgy nézek fel rá, bele a szemeibe.
- Elég vagy sem, ennyi időm van rájuk. – Vonom meg finoman a vállam, nem a pénz miatt vagyok itt, hanem a társaság miatt. a munkatársaim nem érdekelnek, a vendégek pedig nagyon lelkesek, és barátságosak tudnak lenni. Nála pedig szórakoztat, hogy egy pillanat alatt le tudom rombolni az önbizalmát, elég csak azt kritizálnom, amiben tökéletes. Persze, most sem hibázott, mégis jól esik látni, hogy egy pillanat alatt megváltozik a fény a szemében, mintha csak közöltem volna vele, hogy nincs mikulás. Játszani támad kedvem, ezért kezdek közeledni hozzá, mindig is ki akartam próbálni egy idol-t, de sajnos eddig nem volt r lehetőségem. Ha azt vesszük, már ő sem az, de így még izgatóbb, sebzett, könnyebben elérhetem a célom. Eszemben sincs rúgni rajta még egyet, nem vagyok én szívtelen, mindössze azt akarom, hogy elfelejtse kicsit, hogy ki is ő, és mire végzünk ne is legyen képes emlékezni rá.
- Ugyan, ennyire nyálas nem vagyok. És amúgy is... ezer jobb dolgot tudsz csinálni az ajkaiddal. – Suttogom, egészen közel hajolva hozzá, de eltaszít, hátrébb lép, nekem pedig kedvem lenne hangosan felnevetni. Finoman megrázom a fejem, és hagyom hogy újra magához húzzon. Mintha egy tini fiú lenne, ellök, visszahúz, mintha nem tudná, mit akar, holott a szeme elárulja.
- Nem vagyok escort lány, csak egy sima lány, aki szeretné, hogy jól érezd magad. – Lehelem a nyakába, ahogy hozzá simulok, egyik kezemmel a tarkójánál a hajába túrok, a másikat a mellkasán pihentetem, megadva magamnak az esélyt, hogy eltolhassam, ha nem olyan, amilyennek elképzeltem, vagy ha mégsem szórakoztató. Felnézek rá, amikor kérdez, és aprót bólintok, ajkai csak pár milliméterre, szinte már érzem őket. Kiürül az agyam, mást sem akarok, csak végre őt, vagy bárkit, de most kifejezetten őt. Illata az orromba kúszik, mellkasán lévő kezem a karjára csúszik, végigsimítva az izmokon. Óvatosan mozdítom meg a fejem, fogammal finoman elkapva alsó ajkát, megharapom, de épp csak egy pillanatra, majd el is engedem, úgy nézek fel rá, bele a szemeibe.
Lee Ji An
OUTSIDERS
Ji An & Hyun Ki
- Szóval, ennyire elfoglalt vagy? - pillantok rá félig a szemhéjam alól. Annyira más lány, mint a többi koreai, valahogyan ezt az arcot és jellemet nem tudom összepárosítani. Ez olyan, mintha hirtelen a megszokott kimchimnek hirtelen brownie íze lenne, de a külseje változatlan maradna. Kissé megborzongva, vegyes undorral gondoltam bele az ételes hasonlatomba; hiába, a hasam a mindenem.
Ginny suttog. Szerinte jobb dolgokat is tudnék csinálni a számmal ahelyett, hogy dalokat költök. Nem tudom, hogy hol értem el nagyobb sikereket, a koreai zeneiparban, vagy a nők szája között, aminek Lana Del Rey számában kóla íze van...
Amikor eltaszítom, majd magamhoz húzom, csak egy kicsit rázza meg a fejét. Magam sem tudom, hogy mit akarok. Vagy egyáltalán mit akarhatok. Félek, hogy egy ballépés, és Amerikában is lőttek a hírnevemnek. Akkor pedig marad nekem az esős Anglia, vagy egy spanyol szappanopera. Bár egyikbe sem illenék.
- Tudod, Ginny, a sima lányok nem szoktak ennyire akaratosak lenni - húzom össze a két szemöldökömet egymás felé. - Van benned valami furcsa... - mondom neki, azonban elhallgatok, mert a keze a bicepszemre csúszik, és az alsó ajkamat a fogai közé csippenti. Majdnem felmorranok, amikor elenged.
- Nem tudom, hogy inkább elfussak-e előled, vagy hagyjam, hogy kedvedre játsszál velem - suttogom közelebb, a szájához hajolva. Érzelmileg senkitől sem akarok függeni, de vajon mennyire számít az érzelemnek, ha a boxerem kezd túlságosan is szűkké válni?
Mélyen Ginny szemébe nézek, mindkét kezemmel megragadom a felkarját, és háttal a kanapé felé tolom. Amikor a lába nekiütközik, az én testem is elakad az övében, és akkor már tudom; ha ma este nem engedem el magam, akkor be is vonulhatok papnak. A számat a lányéra tapasztom, nem finoman, csupán éhesen és szeretet után kutakodva. Nagyjából a kezemre is ezt mondanám; határozott mozdulatokkal gyűröm fel a szoknyáját.
- Akarlak - morgom neki. És máris megadtam magam. Jó kis bárány vagyok.
Ginny suttog. Szerinte jobb dolgokat is tudnék csinálni a számmal ahelyett, hogy dalokat költök. Nem tudom, hogy hol értem el nagyobb sikereket, a koreai zeneiparban, vagy a nők szája között, aminek Lana Del Rey számában kóla íze van...
Amikor eltaszítom, majd magamhoz húzom, csak egy kicsit rázza meg a fejét. Magam sem tudom, hogy mit akarok. Vagy egyáltalán mit akarhatok. Félek, hogy egy ballépés, és Amerikában is lőttek a hírnevemnek. Akkor pedig marad nekem az esős Anglia, vagy egy spanyol szappanopera. Bár egyikbe sem illenék.
- Tudod, Ginny, a sima lányok nem szoktak ennyire akaratosak lenni - húzom össze a két szemöldökömet egymás felé. - Van benned valami furcsa... - mondom neki, azonban elhallgatok, mert a keze a bicepszemre csúszik, és az alsó ajkamat a fogai közé csippenti. Majdnem felmorranok, amikor elenged.
- Nem tudom, hogy inkább elfussak-e előled, vagy hagyjam, hogy kedvedre játsszál velem - suttogom közelebb, a szájához hajolva. Érzelmileg senkitől sem akarok függeni, de vajon mennyire számít az érzelemnek, ha a boxerem kezd túlságosan is szűkké válni?
Mélyen Ginny szemébe nézek, mindkét kezemmel megragadom a felkarját, és háttal a kanapé felé tolom. Amikor a lába nekiütközik, az én testem is elakad az övében, és akkor már tudom; ha ma este nem engedem el magam, akkor be is vonulhatok papnak. A számat a lányéra tapasztom, nem finoman, csupán éhesen és szeretet után kutakodva. Nagyjából a kezemre is ezt mondanám; határozott mozdulatokkal gyűröm fel a szoknyáját.
- Akarlak - morgom neki. És máris megadtam magam. Jó kis bárány vagyok.
Nam Hyun Ki
OUTSIDERS
2 / 2 oldal • 1, 2
2 / 2 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.