CAFÉ FRANCE
1 / 1 oldal • Megosztás
CAFÉ FRANCE |
Re: CAFÉ FRANCE |
Iason & Ruth
Izgatottan, a hasamban furcsa bizsergő érzéssel készülődöm, mintha csak az első randim előtt állnék, pedig az már éppen elég régen volt, és épp elég randi követte az első alkalmat, hogy ne legyen okom a mai este előtt felidézni azt.
Nem arról van szó, hogy nem szívesen emlékezem, épp az ellenkezője áll fenn, az egyik legkedvesebb emlékem, amikor Iason először hívott randevúra. De hogy pont most üdvözöl újra az a feledhetetlen érzés, ez egyszerűen furcsa. Máskor nyugodt örömmel tölt el, ha kettesben mozdulunk ki, most pedig majdnem kiugrik a szívem.
Ebben a pillanatban, amikor butuska módon, mint egy éretlen kislány izgulok, értékelem csak igazán, hogy legalább a ruhaválasztás nem okoz több idegeskedést. Ugyanis az estére szánt ruha már napok óta a szekrényemben pihen.
Aznap láttam meg a kirakatban, amikor Iason felvetette a vacsora ötletét, és egyszerűen nem tudtam ellenállni a kísértésnek, muszáj volt hazahoznom a kirakatból rám kacsingató gyönyörű darabot.
Mikor magamra öltöm a finom anyagú ruhát, pár percig küszködnöm kell a cipzárral, mely a ruha hátán húzódik, de eszem ágában sincs Iason segítségét kérni. Pár perc ide vagy oda; ennyiért nem lövöm le előre a meglepetést, merthogy annak szánom a ruhát. A megszokás amúgy is viszonylag magas igényeket alakított ki bennem, így mindig megadom a módját… tulajdonképpen mindennek, de a ma esti ruha különleges és azt szeretném, ha az este is az lenne. Ami azt illeti, meg is fizettem az eleganciát, mely olyan tisztán sugárzik a ruhából, de nem állt szándékomban azzal mérgezni az estét, hogy az ár-érték arányát kezdem mérlegelni.
Amint elkészülök, fürkésző, kritikus pillantással mérem végig tükörképemet. A ruha szegélye alig egy-két centiméterrel a térdem felett húzódik, a szabása visszafogott, de kifejezetten nőies. A bőrömet simogató anyag követi alakom vonalát, és bár megállapíthatom, hogy a ruha nem mutat túl sokat, az alkalomra tökéletes, és azt hiszem, csinosan is áll. Fekete mintája éles kontrasztot alkot a fehér alapszínnel, ez különösen tetszik. Mindig is kedveltem a letisztult stílust.
Csak pár percnyi céltalan készülődés után, mely már inkább csak semmittevésnek minősülhetett, kapok észbe, hogy Iasont kizártam a szobából, és már egy jó ideje várakoztatom. Ajkamon csintalan mosoly játszik, miközben halkan elfordítom a kulcsot a zárban, kissé kinyitom az ajtót és a résen kidugom a fejem.
- Sokára készültem el? – Azt hiszem, ez legfeljebb költői kérdésnek felelhet meg, de nem zavartatom magam. Mosolyogva fürkészem Iason arcát, és egy gyors, de alapos pillantással tetőtől-talpig végigmérem. Akár a szőke herceg a meséből, csak ő még jobban néz ki és vonzóbb is. És csak az enyém.
Ruth Marlowe
OUTSIDERS
❝♦ TITULUS : × Rebellis elem
❝♦ MUNKA, HOBBI : × Firkálgatok & Szerepet játszom
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : × Az angyalok városa
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 2
❝♦ MUNKA, HOBBI : × Firkálgatok & Szerepet játszom
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : × Az angyalok városa
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 2
Ruth x Iason
Mérhetetlenül boldog voltam, egyrészt azért, mert már hetek óta a mai napra készülök. Mindent töviről hegyire elterveztem, mintha a következő ruha készítéséről lenne szó. A munkámat éppen olyan komolyan vettem, most ennek a napnak a programját. Tény, hogy csak egy egyszerű kis randevúról volt eredetileg szó, de ha valaki azt hiszi unalmas ember vagyok, az nagyon téved. Korántsem voltam az, mert ha arról volt szó miként lepjek meg valakit abban határozottan zseni voltam. Na jó van amikor nem teljesen, de ez csak azért van, mert néha nem mindig tudom színlelni az izgatottságomat azzal kapcsolatban vajon az illető akinek a számára meglepetést tartogatok, miként reagál majd. Most azonban csodával határos módon képes voltam hallgatni és magamban tartani a titkomat. Azt szeretném ha Ruth boldogan emlékezne vissza erre a nevezetes napra. A naptáramban erre a napra szép kis napfigurát rajzoltam piros filccel, mert ezután talán... talán a mai nap be fogja aranyozni az életem boldogsággal. Az már nagyon szép, hogy rá tudtam venni magam a döntésemre. Ruth igazán büszke lehet rám, majd azután miután megtudta mire megy ki ez az egész. De addig is hagyom, hogy nyugodtan és lassan elkészüljön. Rá tudok várni. Amúgy mindig türelmes vagyok, sokkal jobban szeretem ha nekem kell várnom és nem rám kell másnak várnia. Még az a szerencse, hogy a jegyzetfüzetemet időben kimentettem a szobából és van időm valami újat vagy inkább szépet alkotni. Igen, amikor azt mondom szép, mindig visszafogott vagyok és a szépnél sokkal többre kell gondolni. Igazából azonban ez most teljesen nem számít. Amíg a munkahelyemen kézben tudom tartani az irányítást és itthon sincsenek gondok addig minden simán és gördülékenyen megy. Sőt ez így jól is volna, ha mások előtt nem kellene titkolóznunk. Kezdem belátni, hogy Ruth-nak igaza van és megérdemli azt mások határozottan tudomásul vegyék, mi nem lakótársak vagyunk, hanem egy pár. A kettő között meg azért óriási különbség van. A szimpla lakótársunkkal nem szoktunk egy ágyban aludni és a csókjainkkal estenként álomba ringatni, szóval bárki érezheti és megértheti a kettő közti különbség súlyát. Amikor végre-valahára meghallom a zár kattogását, egyből lepattanok a székről. Lefordítom a jegyzetfüzetemet és az ajtóhoz sétálok. Hihetetlen, de még azok után is, hogy nap, mint nap láthatom őt felébredéskor és lefekvéskor, mindig csodálatba ejt a látványa s, még szép: kíváncsi vagyok. Én azzal is megelégszem ha csak a fejét láthatom és nehezen veszem ki mi lehet az amit így rejteget előlem.
– Ne törődjünk az idővel. Nekem éppen elég volt az az idő amit nélküled kellett eltöltenem akkor amikor még nem ismertelek, szóval az a néhány perc amíg ott bent voltál, semmiség ahhoz képest. De most hadd lássalak. – mindenkinek megvan a könyörgő kiskutya szeme, na ebben a pillanatban az enyém sem hasonlíthatott másra, mert tényleg kíváncsi voltam már rá.
₪
Iason Damours
EMPLOYEES
❝♦ TITULUS : Calliope's good (looking) bro
❝♦ KOR : 32
❝♦ MUNKA, HOBBI : divattervező, öltöztető
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : egy csendes meleg helyen az biztos
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 8
❝♦ KOR : 32
❝♦ MUNKA, HOBBI : divattervező, öltöztető
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : egy csendes meleg helyen az biztos
Sunny && Maxxie
- Hozok kávét, aztán jövök! – kiáltok be a szobába Anwarnek, hátha meghallja a nagy hangzavarban a jelentéktelennek tűnő mondandómat. – Sietek, ígérem – teszem hozzá, de biztosra veszem, hogy nem hallja, amit mondok. Már reggel nyolc óta fent van és valami tradicionális muszlim zenét hallgat, amelytől már teljesen a falon vagyok. Régen nem tartotta magát ilyen szinten a vallásához, de ahogy öregszik egyre jobban. Engem ezzel a teljes őrületbe kergetve.
Lüktető fejjel csukom be magam mögött az ajtót és lépek ki a zsúfolt, los angelesi utcára. Bristolban sosem látni ennyi embert egy helyen, kivéve persze, ha valami városi ünnepség van és muszáj megjelenni. Már évek óta itt élek az Angyalok városában és még mindig nem sikerült teljesen hozzászoknom az éghajlathoz. Anglia hűvös és esős, míg Kalifornia meleg és fülledt. Talán ez az egyetlen dolog, amit nem csipázok túlzottan ezen a helyen. Mi lenne, ha visszamennék a szülővárosomba és ott folytatnám tovább az életem? Bristolban is lehetek tánctanár és nem úgy néz ki az életem, hogy egyhamar többre is fogom vinni.
Mosolyogva sétálok végig az utcákon, mire elérek egy Café France nevű helyhez. Nyugodt léptekkel sétálok be a kávézóba és egyenesen a pulthoz megyek, ahol egy se nem rövidnek, se nem hosszúnak mondható sor cikázik előttem. Türelmesen várom ki a sorom, de már a jókedvnek semmilyen jele nem látható az arcomon. Azt mondtam Anwarnek, hogy sietek, még ha Ő ezt nagy ívben le is tojja, nem szeretnék szart csinálni a számból. A lábammal kopogok a földön egyenletes ritmusra. A fejem is ennek az ütemében ingatom. A zene, a mozgás a mindenem és fogalmam sincs, hogy mi történne velem, ha hirtelen már nem lennének itt nekem.
Észre sem veszem, mikor kerültem a sor elejére, de biztatóan rámosolygok a pultos lányra, aki viszonozza a kedves gesztusom.
- Szia szépségem, két coffee lattét szeretnék kérni elvitelre – olvasom fel az itallapról az egyetlen olyan kávénak a nevét, amelyet ismerek. Ha jól láttam ez egy francia hely, ami nem éppen az erősségem. Anwar viszont biztosan fog örülni, hogy viszek neki egy kis kávét. De ihat egyáltalán ilyet a ramadán alatt? Vagy egyáltalán most ramadán volt? Összehúzott szemöldökkel töröm a fejem, mire megérkezik a rendelt innivalóm. Mennyei illata van! Nem akarok addig belekóstolni, míg haza nem érek, de biztosra veszem, hogy ez a tervem össze fog dőlni, mivel már most nem bírom megállni. Mi lesz velem, mire hazaérek?
Magabiztos léptekkel hagyom el a kávézót, amikor megpillantok egy igen vonzó srácot. Úgy érzem magam, mint egy tini lány, aki ha meglátja kiszemeltjét hevesen kezd el verni a szíve. Lemondóan megrázom a fejem és folytatom az utam, de visszapillantva a srácra a kávézó egyik külső asztalánál egy ismerős alakot vélek felfedezni. Min Sun Hee. Az egyik volt tanítványom. Jól emlékszem mindenkire, akit valaha tanítottam és olyan szeretnék lenni, amilyen a pszichológia tanárom, Angie volt. Mindenben segített nekünk és mi is neki. Inkább hozzájártak a diákok, mintsem az iskolapszichológushoz, aminek mindenki nagyon örült.
- Sunny! – sétálok oda a leányzó asztalához és egy ezer wattos mosollyal köszöntöm. Sosem volt az erőssége a tárgyam, minden jó indulatom benne volt az év végi kettesében és nagyon remélem, hogy nem neheztel rám emiatt. – Hogy vagy kislány? – érdeklődöm, majd egy- egy puszit nyomok az arcára üdvözlésként. Hirtelen eszembe jut Anwar, hogy otthon vár, ami igazából csak az én képzetem, mivel valójában tényleg otthon van, de most jobban lekötik a muszlim szokások.
- Leülhetek? – kérdezem kedvesen, majd meg sem várva a válaszát lerakom a két pohár kávét az asztalra és kihúzom a Sunny széke melletti ülőalkalmatosságot és letelepszem rá. – Rendeltél már? – mosolygok rá, s már előre elhatározom, hogyha a válasza nem lesz odaadom neki az egyik coffee lattét, mivel erősen kétlem, hogy ezt valaha meg fogja inni Anwar.
Lüktető fejjel csukom be magam mögött az ajtót és lépek ki a zsúfolt, los angelesi utcára. Bristolban sosem látni ennyi embert egy helyen, kivéve persze, ha valami városi ünnepség van és muszáj megjelenni. Már évek óta itt élek az Angyalok városában és még mindig nem sikerült teljesen hozzászoknom az éghajlathoz. Anglia hűvös és esős, míg Kalifornia meleg és fülledt. Talán ez az egyetlen dolog, amit nem csipázok túlzottan ezen a helyen. Mi lenne, ha visszamennék a szülővárosomba és ott folytatnám tovább az életem? Bristolban is lehetek tánctanár és nem úgy néz ki az életem, hogy egyhamar többre is fogom vinni.
Mosolyogva sétálok végig az utcákon, mire elérek egy Café France nevű helyhez. Nyugodt léptekkel sétálok be a kávézóba és egyenesen a pulthoz megyek, ahol egy se nem rövidnek, se nem hosszúnak mondható sor cikázik előttem. Türelmesen várom ki a sorom, de már a jókedvnek semmilyen jele nem látható az arcomon. Azt mondtam Anwarnek, hogy sietek, még ha Ő ezt nagy ívben le is tojja, nem szeretnék szart csinálni a számból. A lábammal kopogok a földön egyenletes ritmusra. A fejem is ennek az ütemében ingatom. A zene, a mozgás a mindenem és fogalmam sincs, hogy mi történne velem, ha hirtelen már nem lennének itt nekem.
Észre sem veszem, mikor kerültem a sor elejére, de biztatóan rámosolygok a pultos lányra, aki viszonozza a kedves gesztusom.
- Szia szépségem, két coffee lattét szeretnék kérni elvitelre – olvasom fel az itallapról az egyetlen olyan kávénak a nevét, amelyet ismerek. Ha jól láttam ez egy francia hely, ami nem éppen az erősségem. Anwar viszont biztosan fog örülni, hogy viszek neki egy kis kávét. De ihat egyáltalán ilyet a ramadán alatt? Vagy egyáltalán most ramadán volt? Összehúzott szemöldökkel töröm a fejem, mire megérkezik a rendelt innivalóm. Mennyei illata van! Nem akarok addig belekóstolni, míg haza nem érek, de biztosra veszem, hogy ez a tervem össze fog dőlni, mivel már most nem bírom megállni. Mi lesz velem, mire hazaérek?
Magabiztos léptekkel hagyom el a kávézót, amikor megpillantok egy igen vonzó srácot. Úgy érzem magam, mint egy tini lány, aki ha meglátja kiszemeltjét hevesen kezd el verni a szíve. Lemondóan megrázom a fejem és folytatom az utam, de visszapillantva a srácra a kávézó egyik külső asztalánál egy ismerős alakot vélek felfedezni. Min Sun Hee. Az egyik volt tanítványom. Jól emlékszem mindenkire, akit valaha tanítottam és olyan szeretnék lenni, amilyen a pszichológia tanárom, Angie volt. Mindenben segített nekünk és mi is neki. Inkább hozzájártak a diákok, mintsem az iskolapszichológushoz, aminek mindenki nagyon örült.
- Sunny! – sétálok oda a leányzó asztalához és egy ezer wattos mosollyal köszöntöm. Sosem volt az erőssége a tárgyam, minden jó indulatom benne volt az év végi kettesében és nagyon remélem, hogy nem neheztel rám emiatt. – Hogy vagy kislány? – érdeklődöm, majd egy- egy puszit nyomok az arcára üdvözlésként. Hirtelen eszembe jut Anwar, hogy otthon vár, ami igazából csak az én képzetem, mivel valójában tényleg otthon van, de most jobban lekötik a muszlim szokások.
- Leülhetek? – kérdezem kedvesen, majd meg sem várva a válaszát lerakom a két pohár kávét az asztalra és kihúzom a Sunny széke melletti ülőalkalmatosságot és letelepszem rá. – Rendeltél már? – mosolygok rá, s már előre elhatározom, hogyha a válasza nem lesz odaadom neki az egyik coffee lattét, mivel erősen kétlem, hogy ezt valaha meg fogja inni Anwar.
A hozzászólást Maxxie Oliver összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-07-06, 19:37-kor.
Maxxie Oliver
TEACHERS
❝♦ KOR : 35
❝♦ MUNKA, HOBBI : tánctanár
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : HA
Savanyú arckifejezéssel méregetem az étlapot. Kényszerből, mert az itt dolgozó emberek furán néznek rám, és biztos vagyok benne, hogy nemsokára rám szólnak, hogy ez a szék a kávézó tulajdona, és nem egy ülőhely az utcán, szóval akár megkörnyékezhetném valamelyik padot is egy parkban, vagy buszmegállóban. És igazuk lenne. Szóval bevetem az étlapnézegetős trükköt még néhány percig, eldöntöm, hogy nem fogom elkölteni a pénzemet ilyen butaságokra, mert otthon is tudok kávét főzni, aztán angolosan távozok. Koreaisan.
Igazából csak semmi kedvem nem volt megint ahhoz, hogy hazamenjek, és azon gondolkozzak, hogy felkeressem-e Moorin-t vagy sem. Már eltelt két nap, de még mindig csak arra tudok gondolni, hogy milyen őrülten szerelmes vagyok, és akárhányszor csak eszembe jut a csókja, szinte megfájdulnak a térdeim és össze akarnak csuklani alattam. Próbálom leplezni, hogy nem látok a rózsaszín ködtől, de ma már levertem egy Hollywood feliratos bögrét egy szuvenírboltban (amiket csak azért sem tudok megunni, hiába lakok már itt egy éve, és hiába árulják mindegyikben pontosan ugyanazokat a hűtőmágneseket, és képeslapokat), és ki kellett fizetnem. Ezért is érezném magamat bűnösnek, ha most még kávéra is költenék. Chh. Nem is én vertem le, hanem a táskám, mégis én iszom meg a levét. Buta táska. Buta eladó. Buta, buta, buta bögre.
Amióta kitaláltam, hogy végre a saját lábaimra állok – tegnap óta(!) –, azóta elkezdtem spórolni. Most, hogy nem a bátyámtól, vagy apától, vagy a másik bátyámtól kuncsorgok pénzt, egészen más szemmel nézek a dolgokra. Jó-jó, a kuncsorgás azért eléggé erős túlzás, valójában sosem kértem, hogy tartsanak el, de mintha alapvető lett volna, hogy a kicsi Sunny-t el kell látni pénzzel, mert anélkül éhen hal, meg nincs mit felvennie, meg miegymás. A kicsi Sunny viszont felnőtt, éppen két napja, éppen akkor, amikor a kicsi Sunny ajkát a tökéletes Moor ajkai érintették. Nekem ennyi elég volt, hogy úgy érezzem, ideje felnőnöm. Már amennyire ez nálam lehetséges...
Na jó, végezetül mégis csak arra jutok, hogy ideje lenne tényleg továbbállnom. Elvégre csak azért vagyok itt, mert otthon nagyobb lenne a kísértés hogy meglátogassam Moor szobáját, vagy átmennék a bátyámhoz, ami meg olyan kényelmetlen mostanában, mert kezdek rádöbbenni, hogy neki ott van a banda, és az az Irene nevű koreai lány. Nekem meg csak a bátyám, aki mindig ott volt, és mindig ott lesz, de mégsem lóghatok a nyakán egész életében. Ehelyett egyedül csücsülök egy kávézóban... Sanyarú mosoly. Elég nyomorúságos vagy Sun Hee.
- Hm? – A nevem hallatára villámgyorsan felkapom a fejem. Valaki ismeri Nyomorúságos Sun Hee-t? Egy arcmemória versenyen biztosan utolsó helyezést érnék el, de a most közeledő személy mégis rögtön ismerősnek tűnik. Maxxie, vagy a hivatalosabb diákoknak Mr. Oliver mindig is az egyik kedvenc tanárom volt, még akkor is, ha alig egy évet jártam hozzá, és az óráján én volt a „kéz és lábtörést” mondás megtestesítője. Mondjuk legalább nem az „első látásra szerelem” megtestesítője, aki egyébként minden más lány volt az évfolyamunkról (meg gondolom minden más évfolyamról is). Sosem felejtem el, hogy mennyire le voltak törve, amikor kiderült hogy Maxxie... Khm, Mr. Oliver nem a nők iránt érdeklődik. Nem akartam gonosz lenni, de végtelenül idegesítőek voltak. Igazából nem is nagyon tudtam hozzászólni a témához. Csak álltam, és bólogattam, mosolyogtam rájuk, aztán táncórán megint beálltam az utolsó sorba, és próbáltam a lehető legészrevehetetlenebbé válni. Biztos úgy tűnhetett, hogy nem is próbálkozok rendesen leutánozni a mozdulatokat, de valójában otthon oktatást kértem a bátyámtól, és táncvideókat néztem a youtube-on. Hiába, olyan vagyok mint egy béna marionett bábú. De Maxxie-nak mindvégig nagyon hálás voltam, hogy nem kellett a többiek árgus pillantásai előtt vizsgáznom, hanem elég volt csak az ő szeme láttára botladoznom. Így, hogy nem láttak mások, valamivel többet ki tudtam hozni ebből a szenvedésből, amit mások táncolásnak becéznek, és gondolom ezért adta meg azt a jóindulatú kettest. Áldom őt, érte imádkozok esténként.
- Sz-szia – nyögöm meglepetten, és még pislogok párat, mert nem nagyon akarom elhinni a szememnek, hogy tényleg itt van. Mintha az égből küldték volna. Az egyik kávézóban dolgozó ember felé pillantok, aki ekkora már nem is bámul engem az ijesztő lézerszemeivel. Bár még mindig szokatlan, hogy az itteni embereknek normális arcra puszival köszönni, még akkor is ha nem olyan bensőséges a viszonyuk, azért nem húzódok el, sőt, széles mosolyra húzódik a szám. – Jól vagyok, köszönöm – bólogatok bőszen, aztán a következő kérdésére csak még nagyobb bólogatásokba kezdek. – Persze, persze, ülj csak le. Igazság szerint nem rendeltem semmit, mert nagy spórolásokba kezdtem, szóval te vagy az egyetlen oka annak, hogy az az ember, azzal a hülye, nagy hajkoronával, nem jött ide, és tessékelt ki a kávézó területéről. Épp a legjobbkor jöttél – sóhajtok megkönnyebbülten. – Azt sem tudom miért ültem be ide – vakarom meg a tarkómat, és zavartan heherészek. – És te hogy vagy mostanában? Nagyon rég találkoztunk. Ha hiszed, ha nem, hiányoznak az óráig. Meg az iskola is – vallom be őszintén, és sokkal komolyabban gondolom, mint amennyire annak tűnhet. Elvégre sosem voltam nagy táncos, és igazából semmi más dologban sem emelkedtem ki, amit tanulni lehetett az iskolában, mégis nagy lyukat érzek a szívem helyén. Az az egy év felüdülés volt számomra. Bár örök barátságok nem kötődtek, azért volt egy pár kedves ismerősöm onnan. Meg akkor minden nap volt valami dolgom, és nem éreztem magamat úgy, mint aki egyedül kószál LA utcáin, és mint akinek nincs kivel, hova mennie.
ruha ; remélem jó lesz <3; Maxxie-nak
Min Sun Hee
FAMILY
❝♦ TITULUS : szelídalma
❝♦ KOR : 27
❝♦ MUNKA, HOBBI : eladó, abban a kisállat kereskedésben ahol Tom, a beszélő papagáj is lakik
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : palmwoods
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 16
❝♦ MUNKA, HOBBI : eladó, abban a kisállat kereskedésben ahol Tom, a beszélő papagáj is lakik
Sunny && Maxxie
Nem tudom, hogy valaha sikerül- e olyannak lennem, mint amilyen Angie. Hiányzik minden és mindenki, aki Bristolt, illetve a Roundview gimit jelképezi az életemben. Hacsak egy napra is, de visszautazhatnék az időben, hogy újra középsulis legyek és ne tanár, akkor azért mindent megtennék. Szeretem a mostani életem, hogy azt csinálom, amit szeretek, habár nem olyan szinten, ahogy én azt akarom, de kezdek megelégedni ezzel is. Rengeteg olyan problémákkal küzdő fiatallal ismerkedtem meg a Hollywood Artsban, mint amilyenek én és a barátaim voltunk. Pár évvel ezelőtt ballagott le egy apró lány, aki nemhogy tizennyolc évesnek nem nézett ki, de még a tizennégyet is erős lett volna ráaggatni. A szívemre vettem a leányzó sorsát Cassie miatt, aki ennyi idősen ugyanilyen problémákkal küszködött. Egykori barátom története által próbáltam segíteni az ifjú diákomnak és sikerült is úgy gondolom, habár a ballagása óta nem láttam ezt a lányt. Az anorexia nagyúr és bármi megtörténhetett vele az óta, de úgy érzem minden tőlem telhetőt megtettem. Mindenegyes tanulóm nevére és arcára emlékszem, akik legalább egy órámon részt vettek. Vétek lenne elfelejtenem. Ha igazán olyan jó és lágyszívű lennék, mint Angie volt velünk, akkor mindenkivel tartanám a kapcsolatot azután is, hogy elhagyta az iskola épületét. A mai napig szoktam beszélni egykori tanárnőmmel, aki talán még mindig el van veszve a Chris okozta gyászban.
Apró mosoly kúszik fel arcomra a leányzó meglepettsége miatt. Ki gondolta volna, hogy Mr. Oliver oda fog menni hozzá és nem elég, hogy csak udvariasan megkérdezi, hogy van, még le is ül mellé! Egy képzeletbeli piros pontot jegyzek fel magamnak és a mosolyom hirtelen átvált önelégültté, amit nem bánnék, ha minél hamarabb eltűnne onnan.
Kiveszem az egyik pohár kávét és óvatosan belekortyolok, de mint kiderül még így sem voltam elég elővigyázatos. A szemeim kikerekednek, és a nyelvem kicsúszik ajkaim közt. Éget, rendkívül éget a forró ital. Legyezni kezdem magam, mert nem elég, hogy leégett a nyelvem, de még melegem is lett. Elég gáz így mutatkozni egy volt diákom előtt, de remélem, nem hozza fel, hogy milyen szerencsétlen tanár úr, hanem szó nélkül hagyja.
- És mire spórolsz, Sun Hee? – kérdezem összevont szemöldökkel. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy egy tizennyolc- tizenkilenc éves lánynak mire kell gyűjtenie, de pár másodperc után ezt is meg fogom tudni. – Szabad tudnom mióta kezdted el? – érdeklődöm továbbra is. Nem tervezem hosszúra ezt a találkát Anwar miatt, aki a hülye muszlim szokásai miatt természetesen ma levegőnek néz, de én nem akarok pocsék barát lenni és nem bánnám, ha egy órán belül otthon lennék, ám imádok a volt diákjaimmal beszélni, akikkel már rég találkoztam, így nem tudom, hogy mikor kerül sor a hazamenetelre.
- Mindkettőnknek jó, hogy beültél, a sors akarta így – mosolygok rá és ezúttal óvatosabban kortyolok bele a keserű löttybe. Ebben a pillanatban jövök rá, hogy mennyire is utálom a kávét és értetlenül tekintek magamra, hogy akkor meg miért is rendeltem. Tiszta agytröszt, elég szar, ha már magam sem értem meg.
- Egész jól, Anwarrel tengetjük a mindennapjainkat a másfél szobás albérletünkben. Nem sok minden változott, mióta leballagtál tőlünk, habár idén megkaptam az első osztályom, ami miatt nagyon hálás vagyok. Mondjuk elég rosszak és alig bírok velük, de bevetem a bristoli dumát és befogják – nevetek fel. Beszéd közben erősen gesztikulálok és még én is erősen kihallom a brit akcentusom. Mielőtt Amerikába jöttem volna sosem tűnt fel nekem, de itt egyre jobban.
- Hiányoznak az óráim? – nevetem el magam megdöbbenve. – Emlékszem, hogy akkor mennyire utáltad, hogy táncolni kellett vagy csak szimplán azt nem szeretted, hogy nem vagy jó benne. Egyértelműen te vagy az egyik legemlékezetesebb táncos, akivel valaha találkoztam – mondom el egy szuszra. Sokan biztosan menekülnének, ha Sun Hee táncolni kezd, de én szerettem Őt tanítani. Az olyan diákok a legjobbak, akik nem kitűnőek egyből mindenből, hanem még kell hová fejleszteni őket. Minden tanár a kihívást szereti és én sem vagyok kivétel ez alól.
Apró mosoly kúszik fel arcomra a leányzó meglepettsége miatt. Ki gondolta volna, hogy Mr. Oliver oda fog menni hozzá és nem elég, hogy csak udvariasan megkérdezi, hogy van, még le is ül mellé! Egy képzeletbeli piros pontot jegyzek fel magamnak és a mosolyom hirtelen átvált önelégültté, amit nem bánnék, ha minél hamarabb eltűnne onnan.
Kiveszem az egyik pohár kávét és óvatosan belekortyolok, de mint kiderül még így sem voltam elég elővigyázatos. A szemeim kikerekednek, és a nyelvem kicsúszik ajkaim közt. Éget, rendkívül éget a forró ital. Legyezni kezdem magam, mert nem elég, hogy leégett a nyelvem, de még melegem is lett. Elég gáz így mutatkozni egy volt diákom előtt, de remélem, nem hozza fel, hogy milyen szerencsétlen tanár úr, hanem szó nélkül hagyja.
- És mire spórolsz, Sun Hee? – kérdezem összevont szemöldökkel. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy egy tizennyolc- tizenkilenc éves lánynak mire kell gyűjtenie, de pár másodperc után ezt is meg fogom tudni. – Szabad tudnom mióta kezdted el? – érdeklődöm továbbra is. Nem tervezem hosszúra ezt a találkát Anwar miatt, aki a hülye muszlim szokásai miatt természetesen ma levegőnek néz, de én nem akarok pocsék barát lenni és nem bánnám, ha egy órán belül otthon lennék, ám imádok a volt diákjaimmal beszélni, akikkel már rég találkoztam, így nem tudom, hogy mikor kerül sor a hazamenetelre.
- Mindkettőnknek jó, hogy beültél, a sors akarta így – mosolygok rá és ezúttal óvatosabban kortyolok bele a keserű löttybe. Ebben a pillanatban jövök rá, hogy mennyire is utálom a kávét és értetlenül tekintek magamra, hogy akkor meg miért is rendeltem. Tiszta agytröszt, elég szar, ha már magam sem értem meg.
- Egész jól, Anwarrel tengetjük a mindennapjainkat a másfél szobás albérletünkben. Nem sok minden változott, mióta leballagtál tőlünk, habár idén megkaptam az első osztályom, ami miatt nagyon hálás vagyok. Mondjuk elég rosszak és alig bírok velük, de bevetem a bristoli dumát és befogják – nevetek fel. Beszéd közben erősen gesztikulálok és még én is erősen kihallom a brit akcentusom. Mielőtt Amerikába jöttem volna sosem tűnt fel nekem, de itt egyre jobban.
- Hiányoznak az óráim? – nevetem el magam megdöbbenve. – Emlékszem, hogy akkor mennyire utáltad, hogy táncolni kellett vagy csak szimplán azt nem szeretted, hogy nem vagy jó benne. Egyértelműen te vagy az egyik legemlékezetesebb táncos, akivel valaha találkoztam – mondom el egy szuszra. Sokan biztosan menekülnének, ha Sun Hee táncolni kezd, de én szerettem Őt tanítani. Az olyan diákok a legjobbak, akik nem kitűnőek egyből mindenből, hanem még kell hová fejleszteni őket. Minden tanár a kihívást szereti és én sem vagyok kivétel ez alól.
A hozzászólást Maxxie Oliver összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-07-06, 19:36-kor.
Maxxie Oliver
TEACHERS
Amikor felteszi ezt az igen egyszerű kérdést, és nekem igen egyszerűen válaszolnom kéne, a torkomon forr a szó. Miért is spórolok? Mármint, igazából nem tudom, hogy mire. Nem ruhákra, nem kocsira (nem is tudok vezetni, de Oppa szerint jobb, ha soha meg sem tanulok)... Igazából csak úgy az önálló életre.
- Hááát... igazából csak tegnap óta - felelem, és megvakarom a tarkómat. - Eddig mindig apa pénzén élősködtem, aztán amikor ideköltöztünk a bátyámmal, akkor elkezdtem apa és a bátyám pénzén élősködni. Nem akarok ilyen mihaszna lenni, aki képtelen egyedül létezni - vallom be őszintén, és büszkén kivágom magamat. - Mostantól önálló, dolgozó ember vagyok - szinte fülig ér a mosolyom. - Éppen ma kaptam állást egy kisállat kereskedésben... Kezdésnek egészen jó, ahhoz képest, hogy bár magamnak sem akarom bevallani, de sejtelmem sincsen mihez akarok kezdeni az életben. - Nem akarok én mindenképpen híres lenni, nincsenek nagyra törő álmaim. Nem keresem Az Utamat, csak egy ösvényt keresek, egy félig-meddig járhatót. Elvégre nem maradhatok életem végéig bolti eladó, miközben a mindkét bátyám vagyonokat fog megkeresni egy hónap alatt.
- Igen, most már cseppet sem bánom - bólintok(hmm, ma meglepően sokat bólintok). - Veled legalább tudok beszélgetni - ismerem be kicsit keserű szájízzel, mert hát tényleg nem tudom, hogy mikor beszélgettem utoljára valakivel. Furcsa, nálam beszédesebb és nyíltabb embert aligha teremtett az Isten, és mégis úgy érzem, mintha több száz ismerős arc közül, egy sem ismerné igazán az enyémet. Maxxie nem ilyen, ő arról is tud, amiről másoknak említést sem ejtettem. Nem szeretem felhozni a betegségemet, amit nagy fájdalmak árán küzdöttem le, éppen egy évvel ezelőtt, nyáron. Az embernek pedig néha vannak nehezebb napjai, amikor mélyponton van, és úgy érzi semmi nem jön össze. Ezeken a napokon mindenki a saját módszerével próbál javítani. Az én módszerem sajnos az önpusztítóbb kategóriába tartozik, úgyhogy mindig rettegek tőle, hogy egyszer történik velem valami rettenetes, amitől olyan szomorú leszek, hogy visszatérnek a régi szokások. Tavaly nyár óta alig kétszer-háromszor történt meg, hogy nem bírtam magamban tartani az ételt, és az is csak a legelső hónapban. Azóta olyan étrend szerint élek, hogy lassacskán visszatérnek rám a kilók, és mindig elhessegetem a bűntudatomat, ha az felfedi rút fejét.
Szóval Maxxie az egyetlen, aki a családomon kívül tud a csúnya dolgaimról (jó-jó, az orvosok, meg pszichológusok, illetve a velem együtt kezelt embereket leszámítva). Neki sem én mondtam el. Szerintem már akkor tudta, amikor meglátott, később pedig, már nem is emlékszem hogyan, de egyszer csak elmeséltem neki az életem fontosabb momentumait. Megnyíltunk egymásnak. Ezért hiányoznak az órái, mert amikor iskolába jártam, amikor táncórákon kellett törnöm a bokámat, akkor mindig tudtam, hogy Sunwoo-n kívül is itt van nekem még valaki. Hiányzott, és most mégis itt van. Lehet hogy csak a szemem káprázik.
Örülök, hogy elmondása szerint minden rendben van az életében. Felnevetek a rossz diákok hallatán. - Melyik a rosszabb: 30 rosszcsont diák, vagy 30 olyan botlábú mint én? - teszem fel a költői kérdést, majd felnevetek. - Szerintem mindkettőt nagyon utáltam. Utáltam hogy táncolni kellett, hogy nem voltam jó benne, és hogy mások előtt kellett próbálkoznom vele - sorolom a tényezőket, melyek miatt utáltam bejárni erre az órára. De egy dolog miatt szerettem... - De te voltál a tanár, ezért egyszerre volt ez a legjobb és a legutáltabb órám is egyben - jelentem ki őszintén.
ruha ; bocsáss meg hogy eddig tartooott <3 ; Maxxie-nak
Min Sun Hee
FAMILY
❝♦ TITULUS : szelídalma
Sunny && Maxxie
Mindig élvezem, ha olyan gyerekekkel találkozom, akiket régebben tanítottam. Voltak valakik, amikor megismertem őket és most is valakik. Szeretem felfedezni a változást rajtuk minden tekintetben. Néha a külső dolgokon olyannyira meglepődöm, mikor egyáltalán felismerem őket, hogy köpni- nyelni nem tudok. Sunnynál nincs ekkora változás. Alig telt el pár hónap az utolsó találkozásunk óta, mivel a tavalyi végzős évfolyam egyik tagja volt. Belsőre sem fedezek fel eddig különösebb változást, aminek felettébb örülök. Mindig is vidám volt és bohókás, amit annyira szerettem benne. Még ha pocsék – na jó, az egyik legpocsékabb táncos is, akit életemben láttam sosem volt szívem megbuktatni. Talán ez kivételezés lenne? Nem mindenki születik arra, hogy táncos legyen és jól van ez így.
- Tegnap óta? – kérdezem csodálkozva, majd elnevetem magam. Valamiért nem lepődöm meg. – Az aztán karrier.
Bólogatva hallgatom végig a kisebb fajta regényét és közben végig édesen mosolygom. Ha Sunny az ellenkező nemet képviselné, néhány évvel idősebb lenne, nem heteró beállítottságú és soha nem tanítottam volna, akkor simán belé tudnék szeretni, de túl sok az akadályozó tényező.
- És apukád, illetve a bátyád, hogy fogadják, hogy hogy is mondjam… - köszörülöm meg a torkom annak az érdekében, hogy komolyabbnak tűnjek. – Önálló nő lettél ilyen fiatalon? – a szám sarkában egy apró mosoly rejtőzik és minden energiám be kell vetnem az ott maradásának az érdekében. Mindig is szerettem az ennyire életvidám és tudatos embereket. Mióta ismerem Sunnyt rendkívül intelligensnek tartom, tizennyolc éves létére már ha csak egy napja is tart ez az elhatározás nagy szónak tartom. Az ilyen fiatalok, főleg a lányok rendszerint csak költik a pénzt és eszük ágában sem jutna elkezdeniük dolgozni és az csak plusz pont, hogy egy bizonyos lelkiismeret furdalás alakult ki benne.
- Kisállat kereskedés – ízlelgetem a szavakat. – Diákmunka vagy rendes? Részidő vagy teljes idő? – kérdezem elhívatottan. A mondanivalója többi felére már komolyabban nézek rá és összekulcsolom a kezeim, majd a könyököm megtámasztom az asztalon.
- Igazából, ha te sem tudod az nem gond. Először is azt kell eldöntened, hogy szeretnél- e felsőoktatásban részt venni. Ha igen, akkor nézegesd a szakokat és válaszd ki, ami a legjobban érdekel. Persze, ha úgy jársz, hogy nem tetszik a kiválasztott szak még simán átmehetsz egy másikra, illetve az sincs megszabva, hogy hány évesnek kell lenned, mikor elkezded. Aztán ha nem akarsz tovább tanulni vannak sima képzések, amivel ki tudsz tanulni egy olyan szakmát, amivel később érvényesülhetsz. A lehetőségek tárháza végtelen – rántom meg a vállam. Az ilyen monológjaim során érzem magam igazán tanárnak. Az iskolában jobban szeretem az ilyen feladatokat a többi kollégára bízni, míg én megmaradok a jófej tanár bácsi, akihez bátran fordulhat bárki.
- Miért? Mással nem tudsz? – kérdezem aggodalmasan. – Nem hallgatnak meg vagy nem bízol bennük? Melyik a jellemző? – kérdezősködöm tovább. Minden diákom tudja, hogy bármikor ráérek, ha róluk van szó, a telefonszámom sem titok csak rá kell menniük a hívás opcióra és felveszem a nap mind a huszonnégy órájában, találkozom is velük szívesen. Nem néznek rám rossz szemmel sem a szülők, sem a tanár társaim. A legtöbben inkább még örülnek, hogy ilyen vagyok, mintsem egy zárt, maradi faszkalap.
- És a problémáid? – Tapintatosan teszem fel a kérdést, nem mondom ki, komolyan nézek a szemeibe, ha nem akar beszélni róla, akkor nem kell. Én nem erőltetek soha semmit. Hagyhatom is a témát, ha Sunny úgy kívánja.
- 30 olyan botlábú, mint te – nevetem el magam. – Rajtatok lehet nevetni, veletek együtt szórakozni, míg a rosszcsontok csak fejfájást okoznak. – Ez olyan dolog, amellyel minden pedagógus egyetért.
- Úgy érzem ez számomra elég megtisztelő – szélesen mosolygok a velem szemben ülő lányra és belekortyolok a kávémba. Őszintén remélem, hogy megissza, amit Anwarnek vettem. Ez a leányzó sokkal jobban megérdemli, mint az én drága legjobb barátom, aki az idő múlásával muszlimabb, mint valaha.
- Tegnap óta? – kérdezem csodálkozva, majd elnevetem magam. Valamiért nem lepődöm meg. – Az aztán karrier.
Bólogatva hallgatom végig a kisebb fajta regényét és közben végig édesen mosolygom. Ha Sunny az ellenkező nemet képviselné, néhány évvel idősebb lenne, nem heteró beállítottságú és soha nem tanítottam volna, akkor simán belé tudnék szeretni, de túl sok az akadályozó tényező.
- És apukád, illetve a bátyád, hogy fogadják, hogy hogy is mondjam… - köszörülöm meg a torkom annak az érdekében, hogy komolyabbnak tűnjek. – Önálló nő lettél ilyen fiatalon? – a szám sarkában egy apró mosoly rejtőzik és minden energiám be kell vetnem az ott maradásának az érdekében. Mindig is szerettem az ennyire életvidám és tudatos embereket. Mióta ismerem Sunnyt rendkívül intelligensnek tartom, tizennyolc éves létére már ha csak egy napja is tart ez az elhatározás nagy szónak tartom. Az ilyen fiatalok, főleg a lányok rendszerint csak költik a pénzt és eszük ágában sem jutna elkezdeniük dolgozni és az csak plusz pont, hogy egy bizonyos lelkiismeret furdalás alakult ki benne.
- Kisállat kereskedés – ízlelgetem a szavakat. – Diákmunka vagy rendes? Részidő vagy teljes idő? – kérdezem elhívatottan. A mondanivalója többi felére már komolyabban nézek rá és összekulcsolom a kezeim, majd a könyököm megtámasztom az asztalon.
- Igazából, ha te sem tudod az nem gond. Először is azt kell eldöntened, hogy szeretnél- e felsőoktatásban részt venni. Ha igen, akkor nézegesd a szakokat és válaszd ki, ami a legjobban érdekel. Persze, ha úgy jársz, hogy nem tetszik a kiválasztott szak még simán átmehetsz egy másikra, illetve az sincs megszabva, hogy hány évesnek kell lenned, mikor elkezded. Aztán ha nem akarsz tovább tanulni vannak sima képzések, amivel ki tudsz tanulni egy olyan szakmát, amivel később érvényesülhetsz. A lehetőségek tárháza végtelen – rántom meg a vállam. Az ilyen monológjaim során érzem magam igazán tanárnak. Az iskolában jobban szeretem az ilyen feladatokat a többi kollégára bízni, míg én megmaradok a jófej tanár bácsi, akihez bátran fordulhat bárki.
- Miért? Mással nem tudsz? – kérdezem aggodalmasan. – Nem hallgatnak meg vagy nem bízol bennük? Melyik a jellemző? – kérdezősködöm tovább. Minden diákom tudja, hogy bármikor ráérek, ha róluk van szó, a telefonszámom sem titok csak rá kell menniük a hívás opcióra és felveszem a nap mind a huszonnégy órájában, találkozom is velük szívesen. Nem néznek rám rossz szemmel sem a szülők, sem a tanár társaim. A legtöbben inkább még örülnek, hogy ilyen vagyok, mintsem egy zárt, maradi faszkalap.
- És a problémáid? – Tapintatosan teszem fel a kérdést, nem mondom ki, komolyan nézek a szemeibe, ha nem akar beszélni róla, akkor nem kell. Én nem erőltetek soha semmit. Hagyhatom is a témát, ha Sunny úgy kívánja.
- 30 olyan botlábú, mint te – nevetem el magam. – Rajtatok lehet nevetni, veletek együtt szórakozni, míg a rosszcsontok csak fejfájást okoznak. – Ez olyan dolog, amellyel minden pedagógus egyetért.
- Úgy érzem ez számomra elég megtisztelő – szélesen mosolygok a velem szemben ülő lányra és belekortyolok a kávémba. Őszintén remélem, hogy megissza, amit Anwarnek vettem. Ez a leányzó sokkal jobban megérdemli, mint az én drága legjobb barátom, aki az idő múlásával muszlimabb, mint valaha.
Maxxie Oliver
TEACHERS
1 / 1 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.