ÉLELMISZERBOLT
1 / 1 oldal • Megosztás
ÉLELMISZERBOLT |
Re: ÉLELMISZERBOLT |
Mások azt hiszik, igencsak könnyű élete van annak, aki LA-ben él. Mindene meg van, soha, semmiért nem kellett hisztiznie, jobb sorsa van, mint az angol királynőnek. Márpedig az én életem messze nem ilyen, s ez nem is nagyon érdekel, sosem voltam igazán oda a fényűzésért. Számomra az a tökéletes, amim van, rég megtanultam megbecsülni a kicsit is. Egyesek néha engem is olyasféle hisztis libának titulálnak, akiről 10 méter messziről lerí, hogy mindene mű, és aki hercegnőnek érzik magát. Bár igazán sosem érdekelt, hogy mit gondolnak a többiek, hisz’ aki egy picit is szeret, úgyis elfogad olyannak, amilyen vagyok.
Anyám lelécelését apu egyik régi barátjával betudtam annak, hogy elviselhetetlenek vagyunk. Véletlenül sem akartam arra gondolni, hogy sosem szeretett minket. A bátyám és apu teljesen ebben a hitben éltek, de én optimistább módon másban reménykedtem. Mára már ez sem érdekel igazán, de olykor-olykor, a magányos pillanataim egyikében még elmerengek azon, hogy mi lett volna ha… Az ilyen kérdésekre nem szoktam választ kapni, még akkor sem, ha nem magamtól kérdezem. Nyilván mindenki azt hiszi, hogy költői kérdésnek szántam. Nagyon is rosszul hiszik.
Sóhajtozva léptem ki a házból, az ajtót gondosan bezárva magam mögött. Adam, a bátyám, szokásához híven tegnap este bulit tartott, és ennek köszönhetően az a maradék kaja is elfogyott, amit ma meg szerettem volna enni. Lassacskán kezdem már megszokni, hogy szombat délelőttönként muszáj boltba mennem, ha nem szándékozom éhen halni, jobbesetben lefogyni 35 kilóra. A szombat számomra mindig is a pihenést jelentette, semmi kedvem nem volt főzőcskézni. Az volt a tervem, hogy a maradék palacsintámmal együtt belefekszem az ágyamba, és egész nap filmet nézek. Mondjuk valami csöpögős, undorító rémséget, mint az Alkonyat, csakhogy idilli legyen a hangulat.
Ám mikor a kedvenc csokoládém felé nyúltam, egy kéz megakadályozott abban, hogy elvegyem az utolsó darabot. Villámokat szóró szemekkel néztem rá a mellettem álló lányra, hogy jelezzem, ez bizony az enyém.
Vendég
Vendég
To Lucinda Davis
Garantáltan minden embernek megfordul legalább egyszer az életében az, hogy mi lenne, ha itt, és itt élhetne, és hogy mit csinálna ott a legszívesebben. Hála a filmiparnak - legalábbis szerintem legfőképpen ennek köszönhető - sokaknak nagy álma, a tökéletesnek titulált Los Angeles-be jönni, és itt élni, hisz ha ide be tud illeszkedni, akkor minden bizonnyal meg van mindene. Persze. Én vagy az élő bizonyíték arra, hogy ez messze nincs így. Attól, hogy itt élek, nincs meg mindenem, bár igaz, a napi falatért soha nem kellett nagyobb erőfeszítéseket tennem. Ez viszont főleg a szüleim támogatásának köszönhető. Szüleim? Ezt még meg kell szoknom. Egy ideje már csak anyámra számíthatok, ami a pénzügyeket illeti. Apámra már nem, bár erről nem szívesen beszélek. De sajnos a gondolataim mindig elkalandoznak, és folyamatosan nála lyukadok ki. Ez egy ördögi kör, amiből sohasem fogok szabadulni. Nincs menekülés az emlékek, és a múlt elől, ez egyértelmű. Az olyan lenne, mintha legalábbis saját magam elől futnék életem végéig.
- Elmentem! - kiabáltam az ajtóból, és választ nem várva, elhagytam a szülői házat. Anyámtól eszem ágában sem volt ennél normálisabban elköszönni. Nem a legjobb a viszonyunk, viszont mivel a lánya vagyok, amiben tud - és amiben hagyom - megpróbál támogatni. Ami lássuk be, néha igen csak nehezen megy.Na, nem mintha a pénzt utasítanám vissza, nem, azt mindig örömmel fogadom. De nem kérek a "szeretetéből". Egy időben az sem érdekelte, hogy a világon vagyok. Most sem érdekli más, mint hogy ha betöltöm a 21-et, ne dobjam ki a házból egy fillér nélkül. Igen. A ház, és apám vagyonának a fele az enyém lesz, a végrendelete szerint, amint betöltöm a 21-et. Addig "anyám tart el". Ami persze nem igaz, mert olyan, mint egy élősködő. Apám pénzét költi eszetlenül amióta meghalt. Nincs olyan ember, aki megálljt tudna neki parancsolni. A legértelmetlenebb dolgokat is megveszi.
Idegesen léptem át a bolt küszöbét, mivel otthon sikeresen rá jöttem, hogy nincs csoki a szekrényben. Pedig általában fel vagyok készülve az olyan helyzetekre, amikor kikészülök, és kell egy kis... édesség, hogy sikerüljön lenyugodnom. Ösztönösen lépkedtem az egyik kedvenc csokim irányába, és hálát adtam az égnek, hogy egyáltalán van még belőle. 1 darab. Viszont mikor már leemeltem volna a helyéről, észrevettem egy kezet, ami ugyan így akar tenni. Mintha csak szívességet tennék, néztem fel a kézhez tartozó személyre. Olyan csúnyán nézett rám, hogy komolyan mondom, kissé megijedtem. De a csokimat nem adom. Azt elfelejtheti. Még nem tudja, hogy kivel van dolga, ha azt hiszi, ebbe ilyen könnyen bele megyek.
- Bocs, de én voltam itt előbb. - szóltam rá flegmán, és megragadtam a csokoládét. Valamiért éreztem, hogy ennek nem most van vége, szóval nem tágítottam. Csak vártam, hogy mikor robban az időzített bomba, aminek már a ketyegését is lehetett hallani...
- Elmentem! - kiabáltam az ajtóból, és választ nem várva, elhagytam a szülői házat. Anyámtól eszem ágában sem volt ennél normálisabban elköszönni. Nem a legjobb a viszonyunk, viszont mivel a lánya vagyok, amiben tud - és amiben hagyom - megpróbál támogatni. Ami lássuk be, néha igen csak nehezen megy.Na, nem mintha a pénzt utasítanám vissza, nem, azt mindig örömmel fogadom. De nem kérek a "szeretetéből". Egy időben az sem érdekelte, hogy a világon vagyok. Most sem érdekli más, mint hogy ha betöltöm a 21-et, ne dobjam ki a házból egy fillér nélkül. Igen. A ház, és apám vagyonának a fele az enyém lesz, a végrendelete szerint, amint betöltöm a 21-et. Addig "anyám tart el". Ami persze nem igaz, mert olyan, mint egy élősködő. Apám pénzét költi eszetlenül amióta meghalt. Nincs olyan ember, aki megálljt tudna neki parancsolni. A legértelmetlenebb dolgokat is megveszi.
Idegesen léptem át a bolt küszöbét, mivel otthon sikeresen rá jöttem, hogy nincs csoki a szekrényben. Pedig általában fel vagyok készülve az olyan helyzetekre, amikor kikészülök, és kell egy kis... édesség, hogy sikerüljön lenyugodnom. Ösztönösen lépkedtem az egyik kedvenc csokim irányába, és hálát adtam az égnek, hogy egyáltalán van még belőle. 1 darab. Viszont mikor már leemeltem volna a helyéről, észrevettem egy kezet, ami ugyan így akar tenni. Mintha csak szívességet tennék, néztem fel a kézhez tartozó személyre. Olyan csúnyán nézett rám, hogy komolyan mondom, kissé megijedtem. De a csokimat nem adom. Azt elfelejtheti. Még nem tudja, hogy kivel van dolga, ha azt hiszi, ebbe ilyen könnyen bele megyek.
- Bocs, de én voltam itt előbb. - szóltam rá flegmán, és megragadtam a csokoládét. Valamiért éreztem, hogy ennek nem most van vége, szóval nem tágítottam. Csak vártam, hogy mikor robban az időzített bomba, aminek már a ketyegését is lehetett hallani...
Grace Bowman
OUTSIDERS
❝♦ TITULUS : ...you are shining star no matter who you are'
❝♦ KOR : 31
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : Los Angeles
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 8
❝♦ KOR : 31
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : Los Angeles
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 8
Calliope,
● ● how are you doing?
Carter napjai összefolytak, mióta a vakáció tartott. A megszokott, berögzött rutin, ami a korai keléssel kezdődött, eltűnt a napjaiból. Kilencig is elaludt attól függetlenül, hogy hétköznap vagy hétvége volt. Ilyen tájban már nem találkozott a szüleivel, de gyakran megesett, hogy hűtőre vagy konyhapultra ragasztott post-it képében valamilyen feladat hárult rá. Ezen a verőfényes, igazi nyári napon a bevásárolnivalóról kellett gondoskodnia. A szülők úgy tűnt, túl fontos és elfoglalt emberek voltak ehhez, ugyanis előtte már a bátyja is ellátta ezt a feladatot, mikor kellett. Tökéletes Arthur persze egy szóval sem panaszkodott, úgyhogy Carter sem tette. Nem akarta megadni a lehetőséget a szüleinek, hogy leróhassák, amiért csak henyél egész nap. Nem volt olyan okos, mint a bátyja, sem olyan természetéből adódóan tehetséges, mint a húga. Nem tehetett róla, hogy ő lett az elcseszett gyerek a családban, aki igazából semmihez sem értett. Nem mintha a szülei tehettek volna róla, csak talán egy kicsit több odafigyeléssel és kevesebb elvárással könnyíthettek volna a helyzetén. De már késő bánat.
Miután a srác felöltözött - előkapta a legelnyűttebb farmerját a szekrényből meg egy pólót, amit az anyja utált -, a mobilján pötyögve száguldott le családja malibui otthonának emeletéről. A lépcsők finoman csúsztak meztelen talpa alatt, miközben őt lekötötte, hogy beírja az SMS-t.
Boltba kell mennem. Nem csatlakozol? Csak ennyit írt, odabiggyesztett egy mosolygós emotikont, majd nemes egyszerűséggel elküldte az üzenetet Callinak. Már nem egyszer vásároltak be közösen, úgyhogy a másik pontosan tudta, hogy melyik belvárosi bolt a kedvence, ami ráadásul pont azon a környéken van, amerre a lány lakik.
Calliopéval régre nyúlt vissza az ismeretségük. Halvány emlékei vannak arról a srácnak, hogy már egész kiskorukban együtt játszottak a tengerparton, mikor még szomszédok voltak. Aztán nagyjából 8-10 éve a Damoursék váratlanul elköltöztek, és aztán nem is látták egymást. Nagyjából egy évvel ezelőttig, amikor teljesen véletlenül összefutottak a városban. Sok mindent kellett bepótolniuk, és feleleveníteniük, úgyhogy azóta rendszeresen találkoztak. Callinak nem volt egyszerű élete, sőt! Mellette Carter még a saját elfuserált létét is szerencsésnek érezte. Nem tartotta fairnek, hogy valakinek ilyen fiatalon ennyi nélkülözésen kelljen keresztülmennie. Mégsem a sajnálat tartotta a lány mellett, szeretett vele lenni, addig elfeledkezett a saját problémáiról és remélte, hogy Calli is az övéiről.
Carter tett még egy kört a konyhában, zsebre vágta a pénzt, amit a szülei a bevásárlásra szántak, majd előkapta a Cadillacje kulcsát, és kicsörtetett a garázsba. Elégedett mosoly kúszott az ajkaira a tűzvörös kicsikéjét látva, és szelíden végigsimított az oldalán, mielőtt beült volna a sofőrülésre. Egy karcolás sem lehetett ezen a kocsin, mert a szíve csücske volt. Ő maga foltozta-pofozta olyanra, amilyen most volt, és senki kedvéért sem cserélte volna le. Az autó maga talán kicsit hivalkodó járgány volt még Los Angeles utcáin is, de első körben ajándék volt, és mint tudjuk, ajándék lónak ne nézd a fogát. Carter nem panaszkodott. Bár a motorkerékpárjával is tökéletesen megvolt, egy autó azért egészen mást jelentett. A fiú tehát büszkén ült a kormány mögé, és indította be a motort, ami úgy duruzsolt a füleinek, mint a legszebb muzsika.
Gyakorlott mozdulatokkal vezetett ki a főútra, majd szelte át a széles sugárutat, ami egyenesen az Angyalok Városának szívébe vezette. A házak sűrűsödtek, egyre magasabbak lettek, a piros lámpák száma is több lett. A belvárosban a kisebb dugók is egymást érték, Carter csak remélte, hogy nem várakoztatja meg túlságosan Callit.
Miután a srác felöltözött - előkapta a legelnyűttebb farmerját a szekrényből meg egy pólót, amit az anyja utált -, a mobilján pötyögve száguldott le családja malibui otthonának emeletéről. A lépcsők finoman csúsztak meztelen talpa alatt, miközben őt lekötötte, hogy beírja az SMS-t.
Boltba kell mennem. Nem csatlakozol? Csak ennyit írt, odabiggyesztett egy mosolygós emotikont, majd nemes egyszerűséggel elküldte az üzenetet Callinak. Már nem egyszer vásároltak be közösen, úgyhogy a másik pontosan tudta, hogy melyik belvárosi bolt a kedvence, ami ráadásul pont azon a környéken van, amerre a lány lakik.
Calliopéval régre nyúlt vissza az ismeretségük. Halvány emlékei vannak arról a srácnak, hogy már egész kiskorukban együtt játszottak a tengerparton, mikor még szomszédok voltak. Aztán nagyjából 8-10 éve a Damoursék váratlanul elköltöztek, és aztán nem is látták egymást. Nagyjából egy évvel ezelőttig, amikor teljesen véletlenül összefutottak a városban. Sok mindent kellett bepótolniuk, és feleleveníteniük, úgyhogy azóta rendszeresen találkoztak. Callinak nem volt egyszerű élete, sőt! Mellette Carter még a saját elfuserált létét is szerencsésnek érezte. Nem tartotta fairnek, hogy valakinek ilyen fiatalon ennyi nélkülözésen kelljen keresztülmennie. Mégsem a sajnálat tartotta a lány mellett, szeretett vele lenni, addig elfeledkezett a saját problémáiról és remélte, hogy Calli is az övéiről.
Carter tett még egy kört a konyhában, zsebre vágta a pénzt, amit a szülei a bevásárlásra szántak, majd előkapta a Cadillacje kulcsát, és kicsörtetett a garázsba. Elégedett mosoly kúszott az ajkaira a tűzvörös kicsikéjét látva, és szelíden végigsimított az oldalán, mielőtt beült volna a sofőrülésre. Egy karcolás sem lehetett ezen a kocsin, mert a szíve csücske volt. Ő maga foltozta-pofozta olyanra, amilyen most volt, és senki kedvéért sem cserélte volna le. Az autó maga talán kicsit hivalkodó járgány volt még Los Angeles utcáin is, de első körben ajándék volt, és mint tudjuk, ajándék lónak ne nézd a fogát. Carter nem panaszkodott. Bár a motorkerékpárjával is tökéletesen megvolt, egy autó azért egészen mást jelentett. A fiú tehát büszkén ült a kormány mögé, és indította be a motort, ami úgy duruzsolt a füleinek, mint a legszebb muzsika.
Gyakorlott mozdulatokkal vezetett ki a főútra, majd szelte át a széles sugárutat, ami egyenesen az Angyalok Városának szívébe vezette. A házak sűrűsödtek, egyre magasabbak lettek, a piros lámpák száma is több lett. A belvárosban a kisebb dugók is egymást érték, Carter csak remélte, hogy nem várakoztatja meg túlságosan Callit.
A hozzászólást Carter Daanen összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-06-17, 15:50-kor.
Carter Daanen
BOYS
❝♦ TITULUS : ☄ polaroid
❝♦ MUNKA, HOBBI : ☄ being busy
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : ☄ fyeah los angeles
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 22
Carter és Calli
Drága barátomnak!
Morcosan vágtam a mobilomat a falhoz. Ha a szüleim látták volna, hogy ezt csinálom, minden bizonnyal nagyon kiakadtak volna. Minimum visszakövetelték volna az árát, de most szerencsére nem tartózkodott egyik se a szobámban. Mint úgy általában. Ezért is volt igazán könnyű dolgom, amikor el kellett dugnom előle a ruhákat, amiket a bátyám nekem csinált. Nem akartam eladni őket, ezeket én kaptam. Ha ezt látnák, megkapnám, hogy önző vagyok és nem gondolok a családra, pedig ez nem igaz. Inkább ők azok, mert még ahhoz is hozzányúlnak ami nem az övüké. Ezzel így általában nem lennének azok, de mivel önös érdekek vezérlik őket… Nem értem miért kell mindenből pénzt csinálni, de komolyan. Vannak dolgok amiknek egyszerűen csak eszmei értékük van és kész. Ilyenek számomra azok a ruhák is, amiket Iason tervezett. Nem tudják mennyi munka volt bennük és milyen szeretettel készítette nekem. Ők az ilyen dolgokat már nagyon régóta nem tudják megérteni.
Minő meglepetés, hogy hamarosan meghallottam a kerekek surranását és kopogás hallatszott be az ajtómon.
- Calliope, miért tombolsz már megint? – szólt be apa, mire felsóhajtottam. A következő pillanatban kinyílt a szobám ajtaja és begurult rajta.
- Ez is ilyen kamaszdolog, ugye? – kérdezte. Sokan azt hitték volna, hogy csak jó fej apa akar lenni, de nem erről van szó. Ki akarja deríteni mi a bajom, mert éppen nincsen jobb dolga. Aztán adni egy jó kis fejmosást, hogy megint „semmis problémák miatt dühöngök, amit kivetítek a környezetemre”.
- Tudod, hogy nem szeretem ezt. – válaszolok neki. Pontosan értette miről beszélek. Utálom ha betörnek a szobámba. Szeretek egyedül lenni a szemétdomb tetején, ha már több nem jutott nekünk ennél. Nem elégedetlen vagyok, csak egyszerűen idegesít ha az engedélyem nélkül lépnek be a szobámba. S hamarosan érkezett a válasz, amit már szinte szinkronban tudtam mondani apámmal.
- Ez az én házam. Oda és akkor megyek be, amikor akarok. – jelentette ki, a héten már legalább harmadszor. Felsóhajtottam és nem válaszoltam neki, csak kimásztam az ágyból és összeszedtem a mobilomat. Ha jól emlékszem nem állítottam be magamnak ébresztőórát, már nincsen rá szükségem hiszen szünet van, dolgozni meg csak délután megyek. Valami miatt mégis csak csengett. Óvatosan feloldottam a készüléket, aminek a kezdőlapja egy közös kép Sunnyval. Egész jóban lettünk az utóbbi időben annak ellenére, hogy a bátyjával kissé civakodós a viszonyunk.
- Ki ez a lány? – jött rögtön a kérdés. Semmi érdeklődés nem volt a hangjában, ezért úgy döntöttem nem vagyok köteles válaszolni neki.
- Elmentem fürdeni. – jelentettem ki, majd leléptem. Hallottam még ahogyan pár jelzőt mond rám, köztük volt a „szemtelen”, meg az „elkényeztetett liba” is. Na hát ez utóbbival nagyon tudnék veszekedni, de inkább nem teszem. Már megtanultam, hogy apámat úgy a legegyszerűbb hatástalanítani ha az ember egyszerűen átnéz rajta.
Mire visszatértem a szobámba, szerencsére már nem volt ott az érintett személy, ezért nyugodtan öltöztem fel. Időközben megnéztem az sms-t amit kaptam. Cartertől jött, s szinte azonnal válaszoltam is neki, hogy szívesen megyek. Pillanatok alatt elkészültem. Nem nagyon sminkelem magam alapból se, s mivel a legjobb barátommal találkozok, indokolatlan is lenne magamra kenni egy egész vakolatréteget. Nem vagyok az a fajta lány aki festővásznat csinál az arcából csak azért, mert találkozik egy fiúval. Felkaptam egy rövidnadrágot, egy egyszerű kis felsővel, meg tornacipővel. Én is magamhoz vettem egy keveset a spórolt pénzemből, hogy vegyünk fagyit is.
Örültem neki, hogy a kapcsolatunkon nem érződik, hogy pár hónapja találkoztunk újra. Tényleg nagyon féltem tőle, hogy esetleg nem lesz ugyanolyan a viszonyunk, vagy ő is úgy fog kezelni, mint a többiek, de szerencsére nem lett így. Sok mindent kellett pótolnunk, de hamar letudtuk a dolgot, s most már mondhatom azt, hogy ténylegesen ő a legjobb barátom. Sok mindent elmondhatok neki, amit másnak nem tudtam és ez hatalmas segítség. Levette a terhet a vállamról, amit eddig cipeltem. A bátyámmal azért mégse beszélhetek meg mindent a helyzetemből kifolyólag. Azt szeretném ha boldog lenne, ezért nem meséltem neki soha, hogy micsoda lelki sérülések értek a suliban és otthon is. Carter az az ember, akinek kiönthettem a lelkem.
Most éppen a bolt felé igyekeztem, ahol rendszerint bevásárol. Jó dolognak tartom, hogy a szülei befogják azért a házimunkára annak ellenére is, hogy jól keresnek. Legalább lesz benne egy kicsi háziasság és tudja majd kezelni a pénzt. Azért tényleg nem mindegy az embernek, hogy mire költ még akkor se, ha van mit szórni. Mert ha egyszer elfogy, csak foghatja a fejét utána, hogy „jézus, milyen hülyeségekre költöttem el a pénzem”.
Megálltam a bolt előtt, s ameddig Cartert vártam, kíváncsiságból bekapcsoltam azokat a számokat, amiket tegnap tettem rá a telefonomra. Valami koreai zenekar voltak, FT Island a nevük. Kíváncsi voltam arra, hogy Sunny-ék vajon milyen zenét hallgathattak. Nem olyan rossz, de nem is nevezném a stílusomnak.
A fiú hamarosan be is kanyarodott az utcába. Azonnal mosolyogni kezdtem. Megvártam amíg kiszáll, aztán csak utána mentem oda megölelni. Mindig így üdvözöltem.
- Szia. – köszöntem neki, majd rendezgetni kezdtem a kissé kócos haját – Na hát, fésülködtél te a héten?
Na nem mint ha nem állt volna neki jól a kissé borzos haj, de valamivel azért szerettem volna kedvesen cukkolni.
- Hogy vagy? Történt veled valami jó az utolsó találkozásunk óta? – érdeklődtem, majd elindultam a bejárat felé. Felesleges itt kint álldogálnunk, vásárlás közben is tudunk majd beszélgetni.
856 || CLOTHES || MUSIC || NOTES: Ne haragudj a késés miatt, annyira nem is lett jó, de majd a következő. :3
A hozzászólást Calliope Damours összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-07-18, 20:13-kor.
Calliope Damours
OUTSIDERS
❝♦ TITULUS : Poor girl
❝♦ KOR : 25
❝♦ MUNKA, HOBBI : Ruhák készítése, tanuló
❝♦ TARTÓZKODÁSI HELY : Itt-ott
❝♦ HOZZÁSZÓLÁSOK : 23
Calliope,
● ● how are you doing?
Carter szeretett Los Angelesben élni. A város tele volt nyüzsgéssel és mozgással, ráadásul olyan volt akár egy kaméleon. Ha az embernek arra volt szüksége, hogy elrejtse, akkor a milliónyi ember közt könnyen elveszhetett, szürke kisegérként meghúzódhatott a sarokban (vagy épp a sikátorokban), de ha ki akart tűnni, akkor Hollywood tökéletes lehetőséget adott arra, hogy megmutathassa, mit tud. Persze a csillogás és a hírnév sokszor nem tartott tovább néhány napnál vagy jobb esetben hétnél, mielőtt leáldozott volna a szerencse csillaga, de egyesek szerint ezért is megérte. Azonban még többen voltak, akik még többet akartak, és azt hitték, hogy ők majd bizony azon kevés szerencsés közt lesznek, akiket igazán nagy adagban ért a koboldok aranya. A srác nem vágyott erre, nem is hitte, hogy ilyen szerencsés lesz, mert igen, elég jól éltek és a családjának jó kapcsolatai voltak, de nem ezzel akart érvényesülni. Azt pedig jól tudta, hogy zeneileg cseppet sem olyan tehetséges, mint kellene, hogy legyen, ha ezen a porondon akar teljesíteni. Viszont a zenét szerette, hallgatni és értékelni is. Legalábbis nagyon éles, kritikus szeme volt az ilyesmivel. Ezért is gondolkozott egyre erősebben, hogy valamilyen zenei producer lehetne a jövőben, de igazából fogalma sem volt, hogy mit kezdhetne magával. A suliban úgy el-elvolt. Egyébként szörfözgetett, kocsikat fabrikált, gitárhúrokat pengetett, ha éppen úgy volt kedve. Viszont még volt egy éve érettségiig, úgyhogy nem zavartatta magát. A fejfájdító és sorsdöntő kérdések ráérnek a nyár végéig, nehogy már az egészen megmérgezzék!
A Los Angelesi forgalom a szokásos volt, így Carter meg sem lepődött, hogy mire a bolthoz ért, Calli már ott várta. Már messziről kiszúrta a lány szőke loboncát, és először azt hitte, hogy a másik nem veszi észre őt, mert úgy tűnt eléggé belemerült a zenébe, amit hallgatott. Azonban már mikor a fiú bekanyarodott a bolt melletti parkolóba, felfigyelt rá. Carter magában bosszankodott, hogy ezúttal sem tudja hátulról megijeszteni. Komolyan kezdett elgondolkozni azon, hogy legközelebb egy kevésbé feltűnő járgánnyal kellene megjelennie, ugyanis így a lány mindig hamarabb észreveszi őt, és sosem tudja kipróbálni a meglepetés erejét.
- Halihó! Remélem, nem vártál sokat – motyogta a srác, miközben viszonozta Calli ölelését, és széles vigyorral nézett le a lányra. A másik is mosolygott, talán jó kedve volt. Bár mielőtt találkoznának, mindig igyektem otthon hagyni a keserűséget, és csak jól érezni magukat. Ez általában nem esett Carter nehezére, hiszen a nagy társaságokban mindig megtalálta a helyét. De… hogyan is lehetne ezt megfogalmazni? A haverjai túl éretlenek voltak bizonyos problémákhoz, viszont a lánnyal tökéletesen megértették egymást. Ezért lehettek legjobb barátok.
- Ó, tudod, túl messze volt a fésű, lusta voltam elnyúlni addig – vigyorgott a srác cseppet sem zavartatva magát, mikor a másik elkezdte piszkálni a haját. Nem zavarta, sőt már meg is szokta ezt, és kedvelte azt a Callit, aki cukkolta őt. Sosem túl komolyan, és ezt mindketten nagyon jól tudták. Végül Carter mégis elhessegette a másik kezét a hajától, mikor meglátta, hogy a fülesek még mindig a lány fülében lógnak.
- Hé, mit hallgatsz? – kérdezte lelkesen, mert a zene a szeretett beszédtémái közé tartozott, és már húzta is ki a lány egyik füléből a telefonjára kötött fülest, hogy ő is belehallgathasson a dalba. Valami ismert popszámra számított, amit már hallhatott a rádióban, de az ezzel járó felismerés helyett csak egy összeráncolt homlokra futotta tőle. – Jézus, ezek milyen nyelven karattyolnak?! – ejtette ki a kezemből a füles elcsórt fejét, és nagy szemeket meresztett a lányra.
Lehet, hogy a világ nagy volt, és sok érdekes dolog volt benne, de Carter köszönte szépen, neki bőven elég volt az Egyesült Államok és azon belül is Kalifornia szíve. Úgyis tudta, hogy nem fog innen sokkal messzebb jutni.
Mikor Calli elindult az élelmiszerbolt bejárata felé, a fiú ösztönösen követte, és nem sokat gondolkozott, mielőtt válaszolt volna:
- Hááát… nem sok. Tudod, lazulok. Meg hugit cipelem a zongoraóráira. Veled mizu? – kérdezte, miközben a bolt ajtaja kinyílt előttük, ők pedig a kinti hőségből beléphettek a kellemesen légkondicionált helyiségbe. A srác magához ragadott egy kocsit, majd tolni kezdte a sorok közt, de több figyelmet fordított Callira, minthogy elmennek-e a listán szereplő dolgok mellett. Elvégre is nem sietett sehova. Mi baj lett volna belőle, ha háromszor megkerülik a boltot, mire összeszednek mindent? És hát annak sem lett volna értelme, hogy rögtön az elején bedobja a kérdést, hogy "hogyan mennek a dolgok otthon?", az ilyen elcseszett témák ráértek későbbre is. Nem kellett, hogy elrontsák már a beszélgetés elején.
- Pillecukor! - kiáltott fel hirtelen a srác, mikor meglátta a színes, puha édességet az egyik soron, és nem foglalkozva azzal, hogy nincs a listán bedobta a kocsiba. Nem tehetett róla, édesszájú volt, és ha szentségtörés, ha nem, ezt az édességet magában is szerette, nem csak forró csokiba dobálva vagy tűz felett ropogósra pirítva. - Majd ha végeztünk elcsámcsogunk rajta - villantott egy mosolyt az oldalán lépdelő Callira, mialatt elégedetten tolta tovább a kocsit.
A Los Angelesi forgalom a szokásos volt, így Carter meg sem lepődött, hogy mire a bolthoz ért, Calli már ott várta. Már messziről kiszúrta a lány szőke loboncát, és először azt hitte, hogy a másik nem veszi észre őt, mert úgy tűnt eléggé belemerült a zenébe, amit hallgatott. Azonban már mikor a fiú bekanyarodott a bolt melletti parkolóba, felfigyelt rá. Carter magában bosszankodott, hogy ezúttal sem tudja hátulról megijeszteni. Komolyan kezdett elgondolkozni azon, hogy legközelebb egy kevésbé feltűnő járgánnyal kellene megjelennie, ugyanis így a lány mindig hamarabb észreveszi őt, és sosem tudja kipróbálni a meglepetés erejét.
- Halihó! Remélem, nem vártál sokat – motyogta a srác, miközben viszonozta Calli ölelését, és széles vigyorral nézett le a lányra. A másik is mosolygott, talán jó kedve volt. Bár mielőtt találkoznának, mindig igyektem otthon hagyni a keserűséget, és csak jól érezni magukat. Ez általában nem esett Carter nehezére, hiszen a nagy társaságokban mindig megtalálta a helyét. De… hogyan is lehetne ezt megfogalmazni? A haverjai túl éretlenek voltak bizonyos problémákhoz, viszont a lánnyal tökéletesen megértették egymást. Ezért lehettek legjobb barátok.
- Ó, tudod, túl messze volt a fésű, lusta voltam elnyúlni addig – vigyorgott a srác cseppet sem zavartatva magát, mikor a másik elkezdte piszkálni a haját. Nem zavarta, sőt már meg is szokta ezt, és kedvelte azt a Callit, aki cukkolta őt. Sosem túl komolyan, és ezt mindketten nagyon jól tudták. Végül Carter mégis elhessegette a másik kezét a hajától, mikor meglátta, hogy a fülesek még mindig a lány fülében lógnak.
- Hé, mit hallgatsz? – kérdezte lelkesen, mert a zene a szeretett beszédtémái közé tartozott, és már húzta is ki a lány egyik füléből a telefonjára kötött fülest, hogy ő is belehallgathasson a dalba. Valami ismert popszámra számított, amit már hallhatott a rádióban, de az ezzel járó felismerés helyett csak egy összeráncolt homlokra futotta tőle. – Jézus, ezek milyen nyelven karattyolnak?! – ejtette ki a kezemből a füles elcsórt fejét, és nagy szemeket meresztett a lányra.
Lehet, hogy a világ nagy volt, és sok érdekes dolog volt benne, de Carter köszönte szépen, neki bőven elég volt az Egyesült Államok és azon belül is Kalifornia szíve. Úgyis tudta, hogy nem fog innen sokkal messzebb jutni.
Mikor Calli elindult az élelmiszerbolt bejárata felé, a fiú ösztönösen követte, és nem sokat gondolkozott, mielőtt válaszolt volna:
- Hááát… nem sok. Tudod, lazulok. Meg hugit cipelem a zongoraóráira. Veled mizu? – kérdezte, miközben a bolt ajtaja kinyílt előttük, ők pedig a kinti hőségből beléphettek a kellemesen légkondicionált helyiségbe. A srác magához ragadott egy kocsit, majd tolni kezdte a sorok közt, de több figyelmet fordított Callira, minthogy elmennek-e a listán szereplő dolgok mellett. Elvégre is nem sietett sehova. Mi baj lett volna belőle, ha háromszor megkerülik a boltot, mire összeszednek mindent? És hát annak sem lett volna értelme, hogy rögtön az elején bedobja a kérdést, hogy "hogyan mennek a dolgok otthon?", az ilyen elcseszett témák ráértek későbbre is. Nem kellett, hogy elrontsák már a beszélgetés elején.
- Pillecukor! - kiáltott fel hirtelen a srác, mikor meglátta a színes, puha édességet az egyik soron, és nem foglalkozva azzal, hogy nincs a listán bedobta a kocsiba. Nem tehetett róla, édesszájú volt, és ha szentségtörés, ha nem, ezt az édességet magában is szerette, nem csak forró csokiba dobálva vagy tűz felett ropogósra pirítva. - Majd ha végeztünk elcsámcsogunk rajta - villantott egy mosolyt az oldalán lépdelő Callira, mialatt elégedetten tolta tovább a kocsit.
Carter Daanen
BOYS
Carter és Calli
Drága barátomnak!
Alapjáraton kíváncsi természettel áldott meg a sors. Annyira azért nem voltam az, hogy mélyen beleássam magam az ázsiai kultúrába meg szokásokba, de azért a zene egy olyan dolog, ami minden országban más és más jobb esetben. Ezt azért gondolom így, mert egyszer a suliban kellett kiselőadást tartanom Németországból, ahol a zeneipar nem éppen a csúcson van. Ha egy országot meg akarok ismerni, vagy valamiért felkelti a figyelmem, akkor mindig először a zenével kezdek.
Most egyszerűbben is ismerkedhetnék. Elég lenne megkérdezni az újdonsült koreai ismerőseimet, hogy milyen ott, de én mégse tettem. Sun Woo minden bizonnyal kigúnyolna, Sunny meg… Nem tudom miért, de nem akartam beszélni vele a dologról. Ezért is töltöttem le pár számot a mobilomra, hátha abból megtudok valamit. Sun Woo ilyen zenéket szeretett volna? Ez a férfi valahogy… Más. Az egész banda más. A dallamok lágyak, kellemesek, és egy egész képet festenek le elém annak ellenére, hogy nem ismerem a szöveget. Az énekes mélyen csengő hangjában benne volt a világ összes szenvedése, amitől libabőrös lettem. A mi zenénk nem ilyen. Nem ennyire kifejező és őszinte, inkáb csak gépies. Ez azt jelenti, hogy az emberek is gépiesek ebben az országban? Csak tesszük a dolgunkat, de nincsenek érzéseink? Szeretem az országomat, félreértés ne essék, de nem vagyok vele kapcsolatban elfogult. Nagyon ritka, hogy egy zenész ennyire kiöntse a szívét…
Ilyen és hasonló dolgokon gondolkoztam amíg nem jött meg a barátom, aki viszont nem is lát tovább ezeken a határokon. Biztos vagyok benne, hogy a világutazós álmomat se tudja megérteni, de támogat benne, mert barátok vagyunk.
Azonnal észrevettem amikor leparkolt az út szélére. Egy ilyen kocsi mégis kinek kerülné el a figyelmét? Hát ez az. Senkinek. Mindig előbb észreveszem annál, hogy a frászt hozná rám.
- Nem, nyugi, pontosan… - néztem a mobilomra, amin a zene szólt – 2 perc ötven másodpercet. Ez határozottan jobb, mint a múltkori, szóval rekordot döntöttél.
Miközben ezt mondtam neki, megveregettem a vállát, mintha dicséretet kapott volna. Sose váratott meg nagyon, fogalmam se volt arról, hogy a múltkor mennyi ideig maradt el, de akkor se kellett tíz percnél többet ácsorognom egyedül.
- Még szerencse, hogy lány vagyok és nálam mindig van. – csóváltam meg a fejem és már kerestem volna elő, de természetesen csak heccből – Ilyen lelenc kinézettel velem aztán nem fogsz mutatkozni Carter Daanen!
Talán még sose fordult elő, hogy elpirultam volna a fiú társaságában. Az nem hozta zavarba, sose tett felé olyan lépéseket amitől vörösödhetett volna a bőröm. Valahogy… Annyira természetes volt a barátságunk, hogy elsőre ki tudtam neki önteni a szívem a Iasonról, anyáékről, meg mindenről. Sun Woo-ról mégse beszéltem neki. Nem is igazán lenne mit mondani. Megmentett azoknak a lányoknak a markából, én rosszul lettem és ő meg egyszerűen hazavitt és megetetett. Természetesen tudtam a cikkről is, ezért is próbáltam minél kevesebb embernek – magyarul senkinek – elmondani az incidenst. Nem akarok a címlapokra kerülni. A suliban már így is elég érdekesen néznek rám, mármint azok, akik ismerték a fiú együttesét.
- Izéé… koreai – feleltem neki végül. Most már biztosan nem menekülök, neki meg nem fogok hazudni azért, hogy kivágjam magam ebből a helyzetből. Anyámmal megtenném, Carterrel nem fogom.
Csendben követtem a barátomat a boltba. Nem azért hallgattam, mert nem lett vona mit mondanom neki. Egyszerűen csak meg akartam várni, hogy válaszoljon nekem. Néha elgondolkoztam azon, hogy nem unatkozik-e. Ennyit lazulni? Egészséges lenne?
- Te csinálsz is néha valamit? Mi lenne, ha valamikor megint mennénk a Palmwoods-ba medencézni a haverjaiddal? Legalább addig is kimászol a négy fal közül. – vigyorogtam rá. Amikor a kishúgát említette, akkor szélesebben mosolyodtam el. Igazán helyes lány, mindig kedveltem.
- Én megvagyok. Egy szerencsétlen szituáció következtében ismertem meg egy kedves lányt, akivel azt hiszem barátok lettünk… - mosolyodtam el, de nem mondtam ki mindent. Sun Woo… Hova tehetném a fiút? Miért gondolok egyáltalán ennyit rá? Biztosan a fejembe is bele akart mászni az a bunkó. Olyan, mint egy parazita, csak úgy terjed az emberben. Én mégse így gondolok rá… Furcsa.
Vigyorogva néztem ahogyan felderül az arca az édesség láttán. Ilyenkor nagyon emlékeztetett arra a kisfiúra, aki régen volt. Akivel olyan sokat játszottam kiskoromban, sőt sokszor aludtam náluk, vagy ő náluk. Anyuék kedvelték Carter családját, most viszont tudni se akarnak róluk. Miért változnak meg ennyire az emberek? Nem tudtam eldönteni mitől hiszik azt, hogy a viszonyuk tönkremehetne azért, mert most más anyagi körülmények között élünk.
- Gyere, vegyünk hozzá fagyit is – intettem felé és meglobogtattam a pénztárcámat – Iason küldött nekem egy csomó ruhát amik az új kollekciójában lesznek majd, szóval nem kell arra költenem a zsebpénzem.
Tényleg nagyon boldog voltam a bátyám figyelmessége miatt. Azt meg nagyon remélem, hogy mikor hazaérek a doboz ugyanúgy a felfeszegetett parketta alatt fog állni, ahova eredetileg dugtam. Vagyis na… Ott csak a cuccok vannak, a dobozt igazából megsemmisítettem. Remélem, hogy nem lesz annyi eszük anyáméknak, hogy ott kutakodjanak. A szekrényembe amúgy se nagyon nyúlnak be, mert ott nem találnak általában semmi eladhatót.
805 || CLOTHES || MUSIC || NOTES: Remélem tetszik.
Calliope Damours
OUTSIDERS
❝♦ TITULUS : Poor girl
Calliope,
● ● how are you doing?
Sokan úgy gondolhatták volna, hogy Carter unatkozott a nyáron, hiszen ha csak tehette reggeltől estig a házban vagy annak közelében volt, és hacsak a szülei ki nem rángatták onnan valamilyen ürügyre hivatkozva, akkor dolga sem akadt. Tényleg csak lazult nagyjából, de semmire sem cserélte volna le a lazulását, mert ez cseppet sem volt unalmas foglalkozás. Mindig is egy csomó olyan dolgot szeretett csinálni, amihez nem kellett társaság, megszokta, hogyan űzze el az unalmát akkor is, ha nem a haverjaival lóg együtt. Velük is szinte naponta összefutott, vagy a belvárosban, vagy a parton. De megesett, hogy egy-két ismerősének Palmwoodsi szállásánál volt a buli, netán a suliban vagy annak kosárpályáján lógtak. Azonban akkor sem csak henyélt, amikor otthon volt egyedül. Persze volt, hogy ő is csak punnyadt a TV előtt, és nézett ki a fejéből, de ez a ritkábbik eset volt. Sok hobbija közül választhatott, hogy melyikre koncetráljon inkább. Mindig akadt egy-egy újabb dal, amit megtanulhatott gitározni vagy csak egyszerűen futtatta az ujjait a húrokon, hogy ne rozsdásodjon be. A garázs sem volt sosem üres, ha nem is a kocsiját, de a motorját bármikor megbütykölhette vagy javíthatott a teljesítményén, esetleg egy menőbb visszapillantó tükröt tervezhetett. Ha pedig még ennél is messzebb vágyott otthonról, meg egy kis egészséges izzadtságra, akkor kiment a tengerpartra futni vagy egyenesen szörfözni. Szóval nem, nem unatkozott. Mert mikor mégis megtette volna, ott volt például Calli, hogy együtt töltsék az időt, ami egy kicsit mindig feldobta a napját.
- Á, csak te érkezel mindig korán – legyintett a srác vigyorogva, pedig tudta, hogy tényleg szokása volt késni. Csak általában nem baráti találkozókról, hanem órákról meg családi vacsikról, ilyenekről. Callival nem is nagyon szoktak pontos időpontot megbeszélni, így nem lehetett olyanról szó, hogy a szó szoros értelmében késett volna. Igaz, hogy később érkezett meg, mint a másik, de a lányon is látszott, hogy nem offenzívának szánta a megjegyzését, így Carter is csak vigyorogva reagálta le a dolgot.
- Naaa…. Ne már! Hékás, ne bántsd a hajam! Ez jól belőtt á la menő leeresztett tetejű kocsival jöttem-féle Carter haj – mutatott a fiú a fejére egy széles mosollyal, mintha büszke lett volna a művére, pedig ennyire nem volt egoista. Viszont azt is szerette volna elkerülni, hogy a lány egy nyilvános utca tucatnyi járókelője előtt essen neki a hajának, mint egy anya a még nem szobatiszta fiának. Ha kettesben lettek volna, nem zavarta, mert barátok voltak… na de így?
Carter elkerekedett szemekkel hallgatta a választ. Szóval koreai, mi? És mégis mióta vonzzák őt ezek a ferdeszemű alakok? Azelőtt sosem hallott még ilyenekről Callitól. Vagy lehet csak titkolta előle. Bár nem, biztos nem, győzködte magát, hiszen egy csomó mindent elmondtak egymásnak, miért éppen ez lett volna kivétel.
- Ja. Mint PSY? – vonta fel a szemöldökét a srác vigyorogva, és imitálni kezdte az általa egyetlen ismert koreai (vagy talán másik ázsiai nyelven lenne?) dal fura, rángatózós koreográfiáját. Na, igen. Fésülködés nem való a nyílt utcára, de egy kis „csináljunk hülyét magunkból” műsor, igen. Tipikus Carter.
Nem mintha sokáig szégyenkezve érkezte volna magát emiatt, inkább könnyed léptekkel bevonult a boltba, amjd megforgatta a szemét a lány kérdésére.
- Igenis, csinálok. Egy KISS szám gitárszólóját tanulgatom, majd ha legközelebb átjössz hozzánk, megmutatom, meddig jutottam – jegyezte meg kissé dicsekedve, majd rábólintott a következő felvetésére is. – Persze, rákérdezek Drake-éknél, de szerintem bármelyik nap beállíthatunk hozzájuk. Főleg mivel csípnek téged – megbökte a lány arcát a mutatóujjával, aztán a figyelmét a sorok felé fordította.
- Szerencsétlen szituáció? Kedves lány? Ugye tudod, hogy ennél több részlet kell, hogy értsem is a dolgot? – fordult Carter Calliope felé, majd a magyarázatot követően letámadta a pillecukros polcot. A lány megjegyzésére pedig még szélesebben elmosolyodott.
- Akkor irány a fagyis hűtő! – fordult be a következő sorok közt, majd rákérdezett: - Találkoztál is a bátyáddal? Mi a helyzet otthon?
- Á, csak te érkezel mindig korán – legyintett a srác vigyorogva, pedig tudta, hogy tényleg szokása volt késni. Csak általában nem baráti találkozókról, hanem órákról meg családi vacsikról, ilyenekről. Callival nem is nagyon szoktak pontos időpontot megbeszélni, így nem lehetett olyanról szó, hogy a szó szoros értelmében késett volna. Igaz, hogy később érkezett meg, mint a másik, de a lányon is látszott, hogy nem offenzívának szánta a megjegyzését, így Carter is csak vigyorogva reagálta le a dolgot.
- Naaa…. Ne már! Hékás, ne bántsd a hajam! Ez jól belőtt á la menő leeresztett tetejű kocsival jöttem-féle Carter haj – mutatott a fiú a fejére egy széles mosollyal, mintha büszke lett volna a művére, pedig ennyire nem volt egoista. Viszont azt is szerette volna elkerülni, hogy a lány egy nyilvános utca tucatnyi járókelője előtt essen neki a hajának, mint egy anya a még nem szobatiszta fiának. Ha kettesben lettek volna, nem zavarta, mert barátok voltak… na de így?
Carter elkerekedett szemekkel hallgatta a választ. Szóval koreai, mi? És mégis mióta vonzzák őt ezek a ferdeszemű alakok? Azelőtt sosem hallott még ilyenekről Callitól. Vagy lehet csak titkolta előle. Bár nem, biztos nem, győzködte magát, hiszen egy csomó mindent elmondtak egymásnak, miért éppen ez lett volna kivétel.
- Ja. Mint PSY? – vonta fel a szemöldökét a srác vigyorogva, és imitálni kezdte az általa egyetlen ismert koreai (vagy talán másik ázsiai nyelven lenne?) dal fura, rángatózós koreográfiáját. Na, igen. Fésülködés nem való a nyílt utcára, de egy kis „csináljunk hülyét magunkból” műsor, igen. Tipikus Carter.
Nem mintha sokáig szégyenkezve érkezte volna magát emiatt, inkább könnyed léptekkel bevonult a boltba, amjd megforgatta a szemét a lány kérdésére.
- Igenis, csinálok. Egy KISS szám gitárszólóját tanulgatom, majd ha legközelebb átjössz hozzánk, megmutatom, meddig jutottam – jegyezte meg kissé dicsekedve, majd rábólintott a következő felvetésére is. – Persze, rákérdezek Drake-éknél, de szerintem bármelyik nap beállíthatunk hozzájuk. Főleg mivel csípnek téged – megbökte a lány arcát a mutatóujjával, aztán a figyelmét a sorok felé fordította.
- Szerencsétlen szituáció? Kedves lány? Ugye tudod, hogy ennél több részlet kell, hogy értsem is a dolgot? – fordult Carter Calliope felé, majd a magyarázatot követően letámadta a pillecukros polcot. A lány megjegyzésére pedig még szélesebben elmosolyodott.
- Akkor irány a fagyis hűtő! – fordult be a következő sorok közt, majd rákérdezett: - Találkoztál is a bátyáddal? Mi a helyzet otthon?
Carter Daanen
BOYS
1 / 1 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.